torsdag 1 september 2011

Målet var att krossa Libyens ekonomiska självständighet

Svarta som avrättats av rebellerna

"Är svenska medier medlemmar i Nato?", frågar sig Göran Greider, chefredaktör för Dala-Demokraten i debattartikel på Newsmill. Ni som följer denna blogg vet att jag frågat ungefär samma sak under i stort sett hela Libyen-kriget. Och det finns ingen anledning att ändra uppfattning, bortsett från att jag för länge sedan tagit bort frågetecknet. Den ensidiga rapporteringen är häpnadsväckande.
Var i "Husbondens röst" får vi läsa om fritagningen av 600 Al-Qaida fångar från ett libyskt fängelse? Var får vi läsa om rebellernas befälhavare i Tripolis och Abdel Hakim Belhadj dennes förflutna som aktiv Al Qaida ledare? Var får vi läsa om rebellernas slakt av svarta gästarbetare? Informationen finns inte i gammalmedia i alla fall, utan får sökas på andra håll. Här är en rapport från France 24 om vad som hände i Abu Slim i Tripoli.
Ingen vet hur många som dödats i Natos "beskydd av civila", men uppgifter gör gällande att det skulle röra sig om 50000 människor. I så fall är det närmare 1 procent av landets befolkning!
Det har talats mycket om bakgrunden till kriget och varför västvärlden måste sätta stopp för Khaddafi. På nätet hittade jag denna intressanta analys.
“Ett faktum sällan nämnt av västvärldens politiker och massmediernas förståsigpåare: Libyens centralbank är 100 % statsägd ... För närvarande skapar den libyska regeringen sina egna pengar, den libyska dinaren, med hjälp av sin egen centralbank. Få människor kan hävda annat än att Libyen är en suverän nation med egna stora tillgångar, i stånd att bära upp sitt eget ekonomiska öde. Ett stort problem för globalistiska bankkarteller är att de för att göra affärer med Libyen måste gå genom den libyska centralbanken med dess nationella valuta, ett ställe där de har absolut noll herravälde eller makt-mäklande förmåga. Härav följer att uppgiften att undanröja Libyens centralbank (CBL) måhända inte dyker upp i Obamas, Camerons och Sarkozys tal, men det är förvisso högt uppe på den globalistiska dagordningen att dra in Libyen i den egna fållan av medgörliga länder.”
Libyen har inte bara olja. Enligt IMF har Libyens centralbank nära 144 ton guld i sina bankvalv. Vem behöver BIS, IMF och deras regler med den sortens bas för tillgångarna?
Och det är uppenbarligen så som det libyska systemet fungerar. Enligt Wikipedia tillhör det Libyens centralbanks åligganden att ”ge ut och reglera sedlar och mynt i Libyen” och att ”bevilja och hantera samtliga statliga lån”. Libyens helt statsägda bank ger ut den nationella valutan och lånar ut den för statliga ändamål.
Det skulle förklara varifrån Libyen får pengarna för att stå för gratis utbildning och sjukvård och ge varje ungt par $50 000 i räntefritt statligt lån. Det skulle också förklara varifrån landet fick de $33 miljarderna för att bygga vattenprojektet Stora Konstgjorda Floden
Lånen är räntefria och detta reducerar investeringskostnaderna med 50%.
Det ligger i västmakternas intresse att slå sönder detta system och därför upprättade rebellerna redan den 19 mars en egen centralbank, helt i linje med detta intresse.
(DN) 
SVT
Läs gärna Svenssongalaxen
Tack vare "Third world" hittade jag följande intressanta artikel om de 10 vanligaste myterna om kriget, skriven av Maximilian Forte is an associate professor in the Department of Sociology and Anthropology at Concordia University in Montreal, Canada

Krig är alltid hemskt

5 kommentarer:

 1. Alla länders centralbanker är statliga... det ligger i sakens natur. Du verkar inte riktigt förstå vad du skriver om.

  Det finns nog anledning att granska rebellerna kritiskt, men jag tror man skall ta det lugnt så man inte hoppar i den andra tunnan. Ghaddafi har en ganska tung historia bakom sig och det finns en klar anledning till att det blivit uppror. Det behövs inget NATO, ännu mindre Al-Qaida(!) för att tända gnistor. Al-Qaida har inget utbrett stöd i arabvärlden hur mycket islamofoberna än gafsar.

  Jag tycker det tyder på ett oerhört kolonialt tänkande från många av mina frändere på vänsterkanten när de förklarar allt med Västs intresse för naturresurser. Sedan gör ju högerextremisterna ungefär samma sak men skruva det ytterligare just med att dra fram Al-Qaida. Tokstollar hela bunten istöllet för en vettig analys som grundar sig på vetande.

  Ungefär som vi inte tror att folk i länder utanför vår egen kultursfär kan ha en avvikande åsikt. Och avvikande åsikter i totalitära stater tar sig ofta uttryck i form av väpnad kamp.

  SvaraRadera
 2. Jens: "Du verkar inte riktigt förstå vad du skriver om".
  Orden är inte mina, utan det är ett citat, som omges av citattecken. Min poäng är att det finns andra analyser än de vi pumpas med av Husbonden Röst här i väst och som det finns anledning att fundera över.

  SvaraRadera
 3. Eftersom jag blev lite osäker, googlade jag lite:
  Federal Reserve System (också känt som Federal Reserve och informellt som Fed) grundades genom ett kongressbeslut 1913 och är USA:s centralbank. Det är en privatägd centralbank och ligger i Washington D.C. i Eccles-byggnaden.
  Det finns säkert andra exempel, så Jens ditt självsäkra påstående håller inte

  SvaraRadera
 4. Jens tror att alla centralbanker är statliga.. Hahahahaha, snacka om att ha missat något fundamentalt. Han är en bra slav i de utvaldas NWO.

  SvaraRadera
 5. Jens du är pinsamt dåligt påläst. T om USAs centralbank är privatägd

  SvaraRadera

Kommentera gärna, men använd någon form av namn, eftersom det är svårt att svara anonyma.