onsdag 14 september 2011

Det brukar inte krävas mycket att få folk häktade


Det brukar inte krävas speciellt mycket för åklagare att få folk häktade i tingsrätten. Därför är det anmärkningsvärt att ett en av de anhållna "terroristerna" Göteborg försattes på fri fot. Anmärkningsvärt är också att åklagaren Agneta Hilding Qvarnström inte tyckte det var oväntat. (DN). Tydligen hade hon väldigt tunt på fötterna. Frågan man nu ställer sig är hur mycket hon har på fötterna när det gäller de övriga tre. Advokat Ulf Gilborne, som företräder en av de häktade, anser att åklagaren inte har  mycket på fötterna och hans uppfattning verkar delas av hans tre kollegor.
Agneta Hilding Qvarnström

Försvarsadvokaterna har inte haft någon möjlighet att försvara de anklagade och de anklagade har inte fått lämna sin version. Allt bygger på den bevisning åklagaren lägger.
Agneta Hilding Qvarnström var åklagare i fallet med de två somalier som anklagades för stämpling till terroristbrott och som frikändes av hovrätten. För henne och Säpo vore det fullständigt förödande om man inte kan föra detta fall i hamn.
Redan att man går ut och slår på stora trumman om gripandet för förberedelse till terroristbrott och inte kan gå vidare med detta, gynnar inte förtroendet för Säpo. Likaså om nationella säkerhetsstyrkan än en gång satts in helt i onödan.
Märkligt är också att Röda Sten utrymdes efter att männen hade gripits. Dessutom att inte tycka om islam-hataren Lars Viiks och önska livet ur honom är inte straffbart.(SVD)
Läs gärna Röda Malmös blogg i frågan

3 kommentarer:

  1. Undrar varför Hilding Qvarnström sätts på de här målen, hon har ju varit inblandad i andra konstigheter tidigare. Är det avstjälpningsplats för en åklagare med låg kompetens/låg moral/mycket stor tjänstvillighet mot skumma krafter i kulisserna som vi ser? Är hon användbar för att hon är villig att ta fall som en erfaren och kunnig åklagare med integritet också skulle ta (men bara för att köra papperen i papperstuggen och tala om för polisen att fallet är alldeles för svagt för att göra en domstolssak av eller ens att gripa folk)?

    SvaraRadera
  2. Hennes arbetssätt är slående likt det som förekom via nazi Tysklands statsadvokater! Hur länge ska AHQ få förbruka våra skattepengar på sina lättsinnigt Säpo styrda lagtolkande!? Vem i regeringen skyddar deras verksamhet!

    SvaraRadera
  3. Likaså om nationella säkerhetsstyrkan än en gång satts in helt i onödan.

    SvaraRadera

Kommentera gärna, men använd någon form av namn, eftersom det är svårt att svara anonyma.