torsdag 22 september 2011

"Du skall inte dräpa"


Ett av tio Guds bud säger: "Du skall inte dräpa". Det innebär att ingen har rätt att döda en annan människa och det då hjälper det inte att dölja sig bakom en stat. En stat består nämligen av människor. Många stater tar sig friheten att döda egna eller andra länders medborgare. En del av dessa kallar sig demokratier av västerländskt snitt. Vi är snara att döma andra länder i andra kulturer för brott mot mänskligheten och för att de har dödsstraff. Våra politiker och redaktörer angriper gärna länder som t ex Ryssland, Kina och Libyen. Detta gör man med all rätt, men allt klingar falskt, när man med andra handen gör affärer med länderna. Ännu falskare blir det när man undviker att ställa krav eller kritisera länder som USA, Storbritannien, Saudiarabien, Förenade Arabemiraten eller Qatar. Istället allierar man sig med dessa länder i ett anfallskrig mot en självständig nation.

I natt mördades Troy Davis av sitt eget land. Samtidigt dör människor i krig startade av dessa stater. Ländernas regeringar bekänner sig ofta till kristendomen, ändå tvekar man en sekund att bryta mot det mest fundamentala i religionen, 10 Guds bud.
Jag blev glad när Barack Obama valdes till president. En man av folket skulle ersätta krigsförbrytaren Georg W Bush. Tyvärr har alla mina förhoppningar grusats. Obama har blivit en lakej åt storfinansen och krigsindustrin. Nattens uttalande från Vita Huset ger en bild av en svart man som svikit sitt folk:
"– Presidenten tycker att dödsstraffet inte är så bra på att avskräcka från brott, men att en del brott förtjänar det slutgiltiga straffet, sade Barack Obamas talesman Jay Carney i måndags." (DN)
Obama hade haft chansen att förhindra verkställandet av mordet på Troy Davis, men han tog den inte. Det har skrivits så mycket om alla tveksamheter i fallet Davis, att jag inte behöver återupprepa dem här. Detta är dock inte den avgörande faktor, utan dödsstraff är ovärdigt en nation som vill kalla sig för en upplyst demokrati.
Att våra motståndare till dödsstraffet eller att amerikanerna fritt skall kunna få köpa vapen och skjuta ihjäl varandra är lika med att du inte har en chans att bli vald till president i landet. Så Obama eller vem det nu är som vill ha den posten, måste sälja sin själ till djävulen.
35 amerikaner har mördats av sin egen nation bara i år. (DN)
Samtidigt hyllar Barack Obama morden som begås mot Libyens befolkning. Han har lika lite som Sarkozy eller Cameron eller Reinfeldt frågat libyerna vad de verkligen vill.

Dubbelmoral

Det finns ett talesätt, om att sopa rent framför egen dörr först. Detta borde inte minst gälla inom politiken, se till att du lever som du vill att andra skall leva. Men när det blir skarpt läge, lejer man bort det obehagliga. Jag tvivlar inte på att fångar har torterats i libyska fängelser. Men med vilken rätt dömer de som själva skickat fångar ditt för att slippa smutsa ner sina egna händer?

Att amerikaner torterar massor av människor i de ockuperade länderna och i sina lydstater, det vet vi sedan vi fick se bilder från Abu Ghraib och Guatanamo. Tack vare Wikileaks vet vi att det finns fångar på Guatanamo, som aldrig kan ställas inför rätta på grund av den tortyr de utsatts för.
Jag citerar Motvallsbloggen:
"USA torterar alltså människor. Varför kräver vi inte att världen, och amerikaner för även sådana torteras av amerikansk militär, befrias från USA:s hemska ledare? Varför ropar vi inte på massiva bombinsatser över USA, av rent humanitära skäl?"
Visst USA har dömt fångvårdspersonal och andra för brott i bl a Abu Ghraib. Men det har inte varit tal om att ställa Georg Bush inför rätta. När det gäller Gadaffi förutsätts tydligen att han varit närvarande överallt 24 timmar om dygnet.

Kriget i Libyen verkar gå dåligt för Nato och rebellerna. Därför måste Nato fortsätta bomba landet i ytterligare 90 dagar. Sverige hänger på och ytterligare 63 miljoner försvinner ur den redan ansträngda statskassan.
Som vanlig liten medborgare känner man sig totalt maktlös inför allt vanvett som pågår och för den likgiltighet  för människoliv som visas av folkvalda politiker.

4 kommentarer:

 1. "Jag blev glad när Barack Obama valdes till president. En man av folket skulle ersätta krigsförbrytaren Georg W Bush. Tyvärr har alla mina förhoppningar grusats"

  Oldwolf

  Bilderberg
  https://www.flashback.org/t1071240

  NWO [insert some type of smiley] https://www.flashback.org/f289

  Är lite diplomatisk och langar inte in de riktigt "konspiratoriska" trådarna

  mvh worldcitizen.

  SvaraRadera
 2. jajjamensan...dålig försäljning av JAS trots "uppvisningen"! (skattepengar direkt till främmande makt)
  annie lööf kan förklara ? en av dem som bytte i FRA-frågan. Är partiledare hennes lön ? vad kallas det ?
  2011-09-30 Occupy Los Angeles on October 1st!
  http://wlcentral.org/node/2275

  SvaraRadera
 3. I början tänkte jag att inlägget inte är intressant, men jag måste säga att jag var lite förbryllad över detta tema. Så, jag bestämde mig för att läsa ditt inlägg, och min åsikt förändrats radikalt. Jag måste säga hur du utsatt det här har påverkat mig mycket, men på ett bra sätt.

  SvaraRadera

Kommentera gärna, men använd någon form av namn, eftersom det är svårt att svara anonyma.