måndag 19 september 2011

Natostyrkor på marken i Libyen bekräftat

Skjutglada amatörer är tacksamma fotoobjekt

Tar har antytts tidigare, men vad jag har sett inte bekräftats från officiellt håll, men Nato har markstyrkor som deltar i anfallskriget i Libyen, tvärtemot FN:s resolutioner, som FÖRBJUDER detta.
"Även Nato har deltagit i striderna. Enligt det brittiska försvarsdepartementet har en brittisk patrull förstört en bepansrad personaltransport och flygplan från RAF har bombat en ammunitionsdepå precis utanför Sirte." (DN)
Precis som alla andra brott mot resolutionen så fråntar sig säkert Nato allt ansvar för detta och hänvisar till att det är ett enskilt land som gör detta. Detta bekräftar misstankarna om att det är elitsoldater från Nato, arabvärlden och legosoldater från bl a Qatar, som sköter stridandet, medan de skjutglada amatörerna är enbart tacksamma fotoobjekt för okritiska västfotografer.
Det finns obekräftade uppgifter om att 17 Nato-soldater tagits tillfånga av Gadaffi-trogna trupper. Med tanke på tidigare erfarenhet av denna typ av rapporter i andra medier, blir jag inte förvånad om uppgifterna är sanna.(DN)
Naturligtvis föranleder alla dessa brott inga som helt kommentarer i gammalmedia, "Husbondens Röst". Ingen jag säger INGEN svensk politiker har mod att gå ut och berätta för oss vad som sker.
Nu har rebellerna mobiliserat 900 pansarfordon, Nato-flyg, Nato-soldater, legoknektar och skjutglada rebeller för att krossa motståndet i Sirte, medan världen ser på. Nato säger att man gör detta för att skydda civilbefolkningen. Så här skyddas barnen i Libyen
(Maverabloggen)
Den som kommer att gå till historien som mannen som startade kriget i Libyen, är den franske filosofen Bernard Henri Levy. Han lär ha övertygat Frankrikes president Nicolas Sarkozy om att Gaddafi måste krossas. Enligt en anonym källa närstående Sarkozy lär följande telefonsamtal ha varit  avgörande: "Bernard-Henri rang him from Benghazi to tell him that French flags were everywhere. He told him that if he allowed a bloodbath there the blood would stain the French flag. That really affected him."  Frumforum kan ni läsa mera hur Sarkozy fick igång sina partners inom Nato.

Levy fick för övrigt sola sig i glansen när Sarkozy och Cameron besökte Libyen. Frumforum refererar till en artikel i Financial Times.
Bilder från Sirte:

NATO Bombs residential blocks killing 100s of civiliansin Sirte 17.09.11, NATO 

NATO Bombing & Killing Civilian in Sirte today 17.09.11
1 kommentar:

  1. Jag letade efter info om det här, men jag hade inte kunnat hitta exakt vad jag ville.

    SvaraRadera

Kommentera gärna, men använd någon form av namn, eftersom det är svårt att svara anonyma.