lördag 17 september 2011

Krigets ondska och svenskt hyckleri


21 miljoner kronor i månaden lär Sveriges krigande i Libyen kosta oss skattebetalare. Det skulle innebär att vi vi hittills gjort av med minst 126 miljoner kronor på att bidra till en humanitär katastrof. Detta motsvarar lönen för över 2000 sjuksköterskor!
Jag surfar runt på nätet och jag ser videoklipp, jag läser tidningsartiklar. Det finns massor av information, mer eller mindre trovärdig, men sammanväger man alla källor, så är bilden klar och entydig. En journalistisk grundprincip är att man skall ha två av varandra oberoende källor för att publicera. För den som är villig att anstränga sig lite, finns det +10 källor som styrker det jag skrivit. Hela inbördeskriget i Libyen bygger på en LÖGN från första dagen.
När jag berättar för vänner och bekanta om vad som händer i Libyen och om bakgrunden, blir det mycket förvånande. Men samtidigt har de svårt att inse att gammalmedia inte skulle ge en neutral bild av det som sker.
Det som är min största kritik mot rapporteringen är också att man inte ger en allsidig bild av Libyen, även innan kriget startade. Spelet gick ut på att svartmåla Gadaffi så mycket som möjligt. Man utelämnade helt hur Libyen utvecklats ekonomiskt och socialt under senare år. Hur kvinnors rättigheter stärkts och vilka förmåner som kom medborgarna till del i Afrikas rikaste land. Man utelämnade också de förbättringar som skett när det gäller mänskliga rättigheter. Det är sådant jag vill ha reda på för att ta ställning.
Istället försökte man lura mig och resten av svenska folket och man fortsätter göra det. Regeringen Reinfeldts motiv för att fortsätta kasta bort våra skattepengar saknar helt förankring i det som egentligen händer i Libyen.
Skyddet av civila är ytterst selektivt, om det överhuvudtaget existerar. Man kan inte skydda civila genom att bomba deras hus och hem. De värsta brotten mot civila sker på marken, där Nato överlämnat kontrollen till lösa beväpnade mördargäng.
Brotten mot svarta i Libyen är att likna vid folkmord, men om detta håller våra jävla politiker käften, ursäkta kraftuttrycket, men jag blir så förbannad!
Detta gäller också "Husbondens Röst", som mest nämner detta lite i förbigående.
Internationella Röda Korset har uppmärksammat de svarta situation:
"The ICRC is concerned about the stigmatization of sub-Saharan Africans and certain Libyan communities in Tripoli and elsewhere in the country. "Civilians, whatever their nationality, political affiliation or race, must be protected at all times," said Georges Comninos, the head of the ICRC delegation in Tripoli."
Hur ställer sig då Natos "puppet" Mahmoud Jibril till morden och härjningar i staden Tawergha?
Två krigsherrar skakar hand Sarkozy och hans puppet Jabril

"Regarding Tawergha, my own viewpoint is that nobody has the right to interfere in this matter except the people of Misrata," said Mahmoud Jibril, the NTC's prime minister and one of the chief interlocutors with U.S. and European leaders, during Monday's town hall meeting. "This matter can't be tackled through theories and textbook examples of national reconciliation like those in South Africa, Ireland and Eastern Europe," he added as the crowd cheered with chants of "Allahu Akbar," or "God is greatest." (Wall Street Journal)
vi kan alltså tala om ett sanktionerat folkmord på staden övervägande svarta befolkning, en stad som nu är plundrad och i ruiner.
"Now, rebels have been torching homes in the abandoned city 25 miles to the south. Since Thursday, The Wall Street Journal has witnessed the burning of more than a dozen homes in the city Col. Gadhafi once lavished with money and investment. On the gates of many vandalized homes in the country's only coastal city dominated by dark-skinned people, light-skinned rebels scrawled the words "slaves" and "negroes."
Mord på en svart polis:
http://www.youtube.com/watch?v=T2IBT_dQpEY&feature=player_embeddedÖde städer och ruiner är vanliga där "befrielsearmén" dragit fram. Inte ens sjukhuset lämnas utan att plundras och vandaliseras. Detta är ett exempel från staden Awinya:
http://www.youtube.com/watch?v=jDqI7Ycso9I
Det finns 100-tals liknande video-klipp på nätet, som visar krigets ondska. Jag tror inte Reindfeldt, krigsminister Tolgfors, Calle Bildt, Urban Althin, Maud Olofsson och magister Björklund bryr sig.
Mordet på General Abdel Fattah Younes rebellernas militärbefälhavare, kan leda till allvarliga konsekvenser för NTC. Han stam Obeidi hotar med att hämnas hans död om inte NTC straffar de skyldiga.(BBC)

Under tiden fortsätter striderna och det har visat sig att rebellerna grovt underskattat motståndet i städerna Bani Walid och Sirte och att man tvingats till en oordnad reträtt.(DN) (SVD)

3 kommentarer:

  1. Jag håller med dig, man blir fan spyfärdig av detta..

    SvaraRadera
  2. Våran så sansade statsminister borde ställas inför domstol som vilken annan kriminell som helst. Då han genom Sveriges insatser bidragit till detta dödande och folkmord. Dessutom kommer det bara bli terrorister som kommer styra Libyen i fortsättningen. Nu är risken stor att Libyen får liknade utveckling som Somalia. där olika stater stödjer olika parter i konflikten och den slutar aldrig. Nu får anarkin fritt spelrum. Mycket tråkig utveckling i Libyen som kunnat undvikas om Carl Bildts inledande hållning att det är bättre med stabilitet i Libyen. Bildt fick rätt i efterhand. Mediadrevet kan vara så ensidigt och enfaldigt så man undrar om vi har en fri press över huvud taget. Dessutom vägrar Dagens nyheter skiva om det som hände i Tawergha och hänvisade till att det var gamla nyheter. Skäms DN och jag undrar vilka intressen ni representerar?

    SvaraRadera
  3. Jag förstår att varje land har självbestämmanderätt men ibland lösningar med människor som ser situationen ur en annan vinkel är ett bra sätt att lösa det på ett mer effektivt sätt.

    SvaraRadera

Kommentera gärna, men använd någon form av namn, eftersom det är svårt att svara anonyma.