fredag 14 januari 2011

Statsfeminsimen fortsätter sina attacker på rättssäkerheten

Madeleine Leijonhufvud

Jag har tidigare skrivit en hel del om åklagaren Marianne Ny och Assanges affären, t ex här, och domen mot Magnus Hedman, där jag hävdat att radikalfeminismens inflytande inom rättsväsendet är ett hot mot rättssäkerheten. Vi håller på att få ett omvänt bevisläge i domstolarna när det gäller sexualbrott, Du är skyldig tills du kan bevisa att du är oskyldig och även om bevisen mot dig inte håller kan du dömas ändå. I DN följer nu professor emeritus (fd) i straffrätt, radikalfeministen Mardeleine Leijonhuvfud upp detta genom att hävda att Högsta Domstolen gjort det omöjligt att döma någon för sexövergrepp mot barn. Det hon i praktiken menar är att man skall sänka beviskraven vid denna typ av brott. Enligt henne behöver det inte vara "ställt utom all rimligt tvivel" för någon skall dömas. Står ord mot ord skall målsägarens ord gälla. Stödbevisning behövs inte.
Övergrepp på barn skall fördömas och beivras, men det innebär inte att rättssäkerheten skall åsidosättas. Det är därför upplyftande att HD slår fast detta. Mot denna bakgrund vore det intressant om HD prövade domen mot Magnus Hedman. Jag kan förstå om Hedman själv inte driver frågan mot bakgrund av hans bötesstraff på 2500 kronor, men ur straffrättslig synpunkt borde HD ta upp frågan på eget initiativ.
Avsky mot pedofiler som begår övergrepp mot barn får inte innebära att man är beredd att sätta rättssäkerheten åt sidan. Vi måste acceptera att en skyldig kan går fri, istället för att en oskyldig fälls.
Att Leijonhuvud får medhåll av organisationen Suspicio är inte oväntat, eftersom man uttalat att man ser allt ur ett brottsofferperspektiv. En motpol till detta är bloggen "Motpol".
En annan högljudd radikalfeminist är Gudrun Schyman. En av hennes senaste insatser på området är att hon tillsammans med en samling andra trosfränder, som inkluderar en viss Claes Borgström, kräver att sexköpare skall betala skadestånd till sexsäljare. Inte helelr är det förvånande att hon vill att sexköpslagen skall skärpas.
Nu har Gudrun Schyman aviserat att hon tänker lämna partiledarskapet för Feministiskt Initativ, partiet som fick knappt 25.000 röster vid senaste valet. Hon tänker dock sitta kvar i partistyrelsen. Detta innebär säkert inte att vi slipper hennes radikalfeministiska utspel i framtiden. (DN) (SVD)

1 kommentar:

  1. En aspekt som tokfeministerna missat, eller är det kanske detta som är meningen, är att många män aktivt väljer bort ensamstående mammor som partner eftersom rättsosäkerheten är uppenbar.

    SvaraRadera

Kommentera gärna, men använd någon form av namn, eftersom det är svårt att svara anonyma.