onsdag 8 december 2010

Man måste vara jurist för att begripa att man blivit våldtagen!

Claes Borgström, advokaten som försvarade Thomas Quick

"Anna Ardin och Sofia Wilén begrep inte att de våldtagits. De är inte jurister!". Orden kommer från förre JämnO Claes Borgström, som numera är målsägarbiträde åt de båda kvinnor som anmält Julian Assange. Uttalandet säger väl mycket hur den den svenska lagstiftningen på området fungerar och där en trasig eller utebliven kondom verkar vara ett incitament för våldtäkt. Om nu fallet Julian Assange har något gott med sig, är det att diskussioner kommer igång rörande den svenska sexuallagstiftningen och hur olika man och kvinna bedöms enligt denna. Likaså vilken makt radikalfeminismen fått och hur få vågar säga emot denna. En bra länk i denna fråga med en intressant debatt är denna.
Claes Borgström är precis som Anna Ardin socialdemokrat och partiets jämställdhetstalesman. Som sådan yrkar han på strängare straff för män som köper sex. Det är säkert ingen tillfällighet att Ardin/Wilén ville ha honom som advokat. Att han sedan är gammal bekant till överåklagaren Marianne Ny, som efter Borgström begäran om överprövning, omedelbart ändrade brottsrubriceringen, var säkert ingen nackdel.
Ny är kammaråklagare i Göteborg och sköter överprövningar i sexual- och familjemål. Hon betecknas som ultrafeminist. Så här skrev hon i Domstolsverkets rapport om kvinnofridslagen 2001:
Först då mannen frihetsberövas och kvinnan i lugn och ro hinner få lite perspektiv på sin tillvaro, får hon en chans att upptäcka hur hon egentligen behandlas”. ”Marianne Ny menar att lagföringen har god effekt som skydd för kvinnan, även i de fall gärningsmannen åtalas men inte döms.”  (Domstolsverket)


Gärningsman, men inte dömd? Kan man vara det? Tydligen i Marianne Nys ögon! Mer finns att läsa här.

Förutom att ha lyckats få Thomas Qvicj fälld som massmördare, har Claes Borgström också profilerat sig för att Sverige skulle skulle bojkotta fotbolls VM i Tyskland.
Om det finns någon som blivit offer i den här soppan, är det kanske Sofia Wilén. Det råder väl ingen tvekan om att det är Anna Ardin, som tillsammans med Borgström och Ny är drivande i frågan. Ardin verkar också ha ett gammal intresse i vad som är våldtäkt och inte? Detta skriver Anna Ardin i sin blogg 2006.

DN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentera gärna, men använd någon form av namn, eftersom det är svårt att svara anonyma.