tisdag 14 december 2010

Likhet inför lagen?

Två gånger har Sverige begärt folk utlämnade på grund av misstanke om sexbrott. Första gången handlade det om en man misstänkt för omfattande övergrepp på barn (Svensson). Julian Assange är nummer två, så det är ingen överdrift att säga att åklagaren Marianne Nys agerande är unikt i svensk rättshistoria. Det är också intressant att sätta det i relation till den grova misshandeln av Christer Skoog. Här var det inte frågan om att begära någon utlämnad. Det görs bara vid misstanke om riktigt grova brott, som t ex mord, enligt åklagaren den gången.
Det man frågar sig vad det är som gör det så viktigt för Marianne Ny att Assange är frihetsberövad. Han väntade ju nästan tre månader med att begära honom utlämnad för att förhöras och hon lät honom vandra omkring 40 dagar i Sverige, utan att besvära sig om att höra honom.
Är detta den nya taktiken i sexmål? Jag vet inte. Men jag kan konstatera att fotbollsspelaren Dulee Johnson hade sex med en kvinna i maj. I juni gick hon till polisen, men först i september hördes Johnson och samtidigt häktades han.
Julian Assange har aldrig försökt hålla sig undan. Marianne Ny visste att han skulle lämna landet. Så snart hans möjligheter att överklaga häktningen inom det svenska domstolsväsendet, överlämnade hans sig till brittisk polis. Alla som misstänker en hemlig agenda, och de är många, får vatten på sin kvarn. Varför denna särbehandling av Assange? Är det för att han råkat i klorna på två rabiata feminister i form av team Borgström/Ny, som anser att för få sexbrottslingar döms i Sverige och därför måste lagen skärpas (ribban sänkas)? Eller finns det andra påtryckningar?
 DN
SVD
DN

4 kommentarer:

 1. Han har aldrig försökt hålla sig undan? Är det här en satirblogg?

  SvaraRadera
 2. Ja, det är nog andra påtryckningar FBI hjälper svensk polis, vad hade vi väntat oss. Jag brukar alltid säga att man ska inte krypa längre in i baken på någon än man kan titta ut. Sverige har krupit för långt, det var länge sen de gick över gränsen. Tänk så lägligt bombmannen kom, nu kan ju USA härja fritt här igen, Assange blir nog utlämnad till Sverige och därmed raka spåret till USA. Det borde krävas mera än svartsjuka fruntimmer för att kunna sätta dit någon för våldtäckt.

  SvaraRadera
 3. @Anonym (1) - Var din kommentar ironi?
  Dessutom...vet ni om att Sverige i detta fall har gjort bort sig ordentligt internationellt?

  /AlterSchwede

  SvaraRadera
 4. Bloggens rubrik: Likhet inför lagen. Just det. Denna likhet har aldrig funnits och håller på att försämras ytterligare. Alltså, likhet inför lagen när det gäller polisers övervåld, när dom tar död på folk, poliser som är starkt involverande i anabol stereoidhandel, en före detta polischef som våldtagit, poliser som är fyllan till och med i tjänstefordon. Vad är detta? Korruption. Poliser och åklagare som håller varnadra om ryggen i det som borde bil rättsliga förhandlingar med ett atnal åtalspunkter, där dom som jag kan förstå, dom korrupta åklagarna inte ens gör någon förundersökning till brott. Åklagare som diktar upp egan historier enbart för att sätta fast folk, dessvärre lögner som rätterna medlemmar tror på och dör utifrån detta. Är dom här kategorierna skattefiansierade typerna sadister eller finns de andra mål för dom? Är kanske den där gumman Ny och den andra saken sexsadister kanske? Göran Lindberg förre polischefen var ju sexsadist. Är det kanske hennes eventuella sadistpersonlighet som driver henne till att sätta dit Assange? Eller är det kanske hennes sexbegär efter Assange, att i själva verket få drömmen uppfylld med att få Assange mellan benen?

  SvaraRadera

Kommentera gärna, men använd någon form av namn, eftersom det är svårt att svara anonyma.