torsdag 9 december 2010

Du fattar ingenting, Cantwell!

AB:s famösa kolumnist Oisin Cantwell skriver att läsarna inte fattar någonting. Jag har egentligen slutat läsa hans kolumner, men kunde inte låta bli eftersom ämnet intresserar mig. Min slutsats blir att det är Cantwell som inget förstår. Och jag undrar i vilken omfattning han försökt sätta sig in i vad det handlar om. I debatten, som jag följer noga, har jag inte sett någon som säger att man skall slippa undan åtal och eventuella straff för att man är kändis. Detta är något Cantwell fabricerat i sin egen hjärna för att människor stödjer Julian Assange. Jag gör det för att det luktar rutten fisk lång väg och jag tror många andra gör det av samma anledning. Det är få, utanför den radikalt feministiska sfären, som med utgångspunkt från vad idag är känt, kan se något brottsligt överhuvudtaget. När han jämför detta med Roman Polanski det så långt ifrån verkligheten man kan komma. Hade Julian Assange haft sex med en 13-åring, tror jag inte speciellt många stöttat honom.
Naturligtvis påverkas opinionsläget av det är Wikileaks ledare som utsatts för svenska åklagarmyndighetens klantighet. Det är tack vare detta som ljuset har satts på hur denna typen av brott behandlas. Det är lätt att tro att Julian Assange inte är ensam om att känna sig rättslös.
Urholkningen av våldtäktsbegreppet saknar förankring i breda folklagren i Sverige. I utlandet skakar man på huvudet att Sverige och undrar om man skall ha med ett kontrakt om man tänker ha sex.
Hade det det dessutom handlar om två helt vanliga unga flickor, kanske reaktionen blivit en annan. Men Anna Ardin är i detta sammanhang ingen vanlig oskyldig liten flicka. Jag hade hoppats att AB och andra tidningar hade vågat rota lite i fallet, istället för att fegt citera utländska nyhetsbyråer.
Röda Malmö i frågan

1 kommentar:

  1. Ännu en fullträff av OldWolf.

    You nailed it.

    Svenska MSM sysslar utan undantag med hjärntvätt och propagande än med journalistik.

    SvaraRadera

Kommentera gärna, men använd någon form av namn, eftersom det är svårt att svara anonyma.