torsdag 27 januari 2011

Tant Gredelin vill höja straffet för sexköp


Inte oväntat kommer föreslår Tant Gredelin (Beatrice Ask) att straffet skall höjas för vissa former av sexköp. Det bästa hade varit att skrota lagen och kasta den i papperskorgen. Då skulle svenska poliser slippa det förnedrande uppdraget att ligga i buskarna och smyga på män och kvinnor, som genom ett frivilligt avtal vill ha sex. I stället borde alla resurser läggas på trafficking, ungdomsprostitution, missbruk och fattigdom t ex.
Sexuellt utnyttjande av kvinnor och män som är i en utsatt situation, t ex genom trafficking bör behandlas särskilt i lagstiftningen. Sexköpslagen är ett statsfeministiskt missfoster, som inte hör hemma i ett upplyst samhälle. Nu kommer naturligtvis lagförslaget att gå igenom, även om det säkert finns riksdagsledamöter som är motståndare till lagen. Ingen kommer att våga yppa sin åsikt av rädsla att bli kallad mullig mansgris.
När lagen infördes av den socialdemokratiska regeringen med stöd av vänsterpartiet 1999, röstade moderater och folkpartister emot. I regeringställning har man tydligen en annan åsikt.

Det är justitiekanslern Anna Skarhed, som utrett frågan. Utredningen har ansetts som ett rent beställningsverk från regeringen.
Sexköpslagen är en katt bland hermeliner. Det är enda brott där inte främjande av brott är straffbart. Lagen skulle aldrig klara en folkomröstning därför att den inte omfattas av vad vanligt folk anser vara brottsligt. Men för att citera en känd feminist:
"Vi begriper inte det för vi är inte jurister"
Läs "Skarhed i din sängkammare",
SVD
DN 
Rädda Sverige.nu är faktiskt skriven av en kvinna

2 kommentarer:

 1. verkligheten knackar på27 januari 2011 20:41

  Du, liksom många andra, förstår nog inte vad proditution innebär. Här ser vi ofta en trygg grupp människor som vill bestämma ödet för en mycket utsatt grupp människor.

  Jag utgår helt enkelt från att ni inte förstår, för i annat fall är utstuderat grymhet att vilka skrota sexbrottslagen.

  För guds skull (eller för de prostituerades skull), ta dig tiden att analysera varför denna sexbrottsköp existerar och varför den är utformad på detta sätt - och gör det utan att hänge dig till de inkränktas fristad, nämligen konspirationsteorier eller feministskräck.

  SvaraRadera
 2. Gäller sexköps lagen även för svenska damer som åker till afrika för att köpa sex av yngre män??

  SvaraRadera

Kommentera gärna, men använd någon form av namn, eftersom det är svårt att svara anonyma.