tisdag 20 december 2011

Grattis "Stig-Britt" och Flashback!

Aftonbladet
Idag toppar både Aftonbladet och Expressen med "Stig-Britts" avslöjande i går kväll på Flashback om hur han hittat originalbilden på kungen till den så omtalade "sexbilden". Gammelvargen får nöja sig med tillfredsställelsen av vara först med att sprida nyheten utanför forumet. Sånt är alltid kul för en gammal murvel. Det är bara att gratulera "Stig-Britt" till ett mycket bra gräv. Jag bugar också för att han ideellt publicerar upptäckten på Flashback och inte låter Mammon fresta och sälja den till slaskpressen. Jag instämmer i vad bloggkollegan Gotiska klubben sa i ett inlägg på forumet: "Tänk om våra poliser hade lika hög moral"!

Avslöjandet är naturligtvis ett kraftig slag mot den serbiske gangstern, svensk medias sanningsvittne, Mille Marcovic. Men det är också ett slag mot alla journalister som medverkat i den sanslösa drevet mot kungen. Sist och inte minst är det ett slag Sveriges slaskjournalist nummer ett Jeanne Rauscher, som är föfattare bakom en ny bok med Mille Marcovic som huvudperson och där den "terjade" bilden skall ingå.
Man kan med fog säga att kungen har fördel och liten matchboll. Motståndarna är dock desperata, så vi kan med spänning se fram emot deras nästa slag.

Jag har Flashback att tacka för många av mina mest lästa artiklar. Det gäller t ex det jag skrivit om Julian Assange och #prataomdet-kampanjen. För ungefär ett år sedan skrev jag så här i "Gammelvargen, gammelmedia och Flashback":
"Skall man få veta vad som händer måste man hålla andan och dyka ner under ytan. Tillsammans med andra försöker vi bringa klarhet i det som gammalmedia förtiger. Nu finns det säkert mycket skit på Flashback, men precis som på nätet i övrigt väljer man själv vad man vill läsa och i vilka trådar man vill deltaga.
När första, andra och tredje statsmakten pratar samma språk har de sociala medierna en oerhört viktig uppgift om sanningen skall komma fram."
Det finns en anledning till att bara 13 % av svenska folket har förtroende för kvällspressen. Man kan inte liera sig med den makt man har att granska, som när det gäller Wikileaks, Assange och kriget i Libyen. Kan kan inte driva egna kampanjer med dold agenda som i #prataomdet. Man kan inte bedriva ett drev mot kungen utan substans och tro att man har förtroendet kvar.
Sociala medier är idag överlägsna gammalmedia för den som läser med kritiska ögon, lägger till och drar ifrån, tar hänsyn till agendor m m. Det slutar oftast med en helt annat bild än den som traditionella medier vill tuta i oss.

3 kommentarer:

 1. Bra skrivet och analyserat.


  Leroy

  SvaraRadera
 2. Tack för din blogg OldWolf :)

  SvaraRadera
 3. Helt korrekt analys - bra skrivet!
  God Jul!

  SvaraRadera

Kommentera gärna, men använd någon form av namn, eftersom det är svårt att svara anonyma.