måndag 19 december 2011

Är detta originalbilden på Kungen?

Det har varit många frågetecken kring den s k sexbilden på vår Kung. Att bilden är manipulerad har t o m den serbiske gangstern erkänt. Han erkänner dock inte att kungens huvud är inklippt i bilden. Bilden skall vara från början av 90-talet. Många menar att om det är kungen, så är den från ett tidigare datum, från början på 70-talet.
Naturligtvis har bilden en egen tråd på Flashback. Som så ofta annars så får man mer information där än att läsa gammalmedia. Det förekom tidigt teorier om att bilden var tagen på en båt. Nu kan det också vara så att man hittat originalbilden.
Här finns bilden i större format.
Det är "Stig-Britt", som hittat vad som kan vara originalbilden. Så här skriver han på FB:

 1. Ansiktets rotation matchar exakt. Jag har inte roterat ansiktet, utan klippt in det direkt från videon. Förhållandet mellan bredd och höjd är något felaktigt i videon, så det har jag justerat.
 2. Den gröna soffan i bakgrunden följer exakt linjen på axeln i Expressens bild, där den inte syns eftersom bilden är svartvit.
 3. Ansiktsuttrycket är identiskt. Ögon, näsa och mun stämmer in exakt.
 4. Hårfästet stämmer exakt. I Expressens bild är håret något större, men det kan givetvis vara redigerat.
 5. "Skrattvecket" på kungens vänstra kind (högra på bilden) syns i videon, precis som i Expressens bild.
 6. Ljuset kommer från samma håll. Pannans ljushet har "plattats ut" i Expressens bild, kanske för att dölja att ljuset på ansiktet inte kommer från samma riktning som i resten av bilden.
Originalet återfinns som en bildruta i en video från 1976, där kungen blir intervjuad med Silvia. 2 minuter och 7 sekunder in i denna video, precis efter att man klipper till en annan vinkel.
Länk till Stig-Britts inlägg 
Ännu en bild från Flashback folket

Onekligen ganska intressant, eftersom ett vittne säger att kungen inte var med när filmen togs på en båt.
DN

1 kommentar:

 1. Underbar solskenshistoria, Stig-Britt räddar monarkin mer eller mindre!!!Ja det tycker jag man kan säga eftersom man sagt att man spekulerat i att skandalbilderna kunde ha blivit kungahusets fall, då är det inte orimligt att påstå att Stig-Britt räddat kungahuset när han kyckades bevisa att de var falska.
  Leve kungen, leve Stig-Britt, leve Flashback!
  :D

  SvaraRadera

Kommentera gärna, men använd någon form av namn, eftersom det är svårt att svara anonyma.