fredag 10 februari 2012

Tagelskjorta istället för offerkofta


Säga vad man vill om Maria Svelands artikel i DN-kultur, men den rörde upp känslor för och emot. I den kokade hon en soppa som innehöll det mesta hon inte gillar. Den blev ganska magstark eftersom de ingredienser hon använde inte passade ihop.
Bland annat använde hon sig av bloggaren och jämställdisten Pår Ström, som beskylldes för att vara hatisk, antifeminist:
"Just hatet mot det så kallat politiskt korrektaeller kulturmarxismen, är ett genomgående tema bland antifeministiska bloggare som Pär Ström och Pelle Billing. I deras värld råder en stats- och medie­feminism som utövar en hegemonisk kontroll över åsikter och värderingar. Och eftersom gränserna långsamt förskjutits kallar ingen Pär Ström eller Pelle Billing för de extremister de faktiskt är, tvärtom bjuds de in till tv-soffor och debatter och erbjuds utrymme på olika forum."
I dagens DN har Pär Ström givits utrymme att svara på angreppen. Han går bl a in på vad han menar med att det råder statsfeminism i Sverige i dag.
"Maria Sveland gör sig också rolig över att jag konstaterar att vi har en statsfeminism i Sverige. Det har vi ju. Hur kommer det sig annars att lagstiftningen på ett tiotal punkter diskriminerar män? Att regeringens politik på ett antal områden uttalat gynnar kvinnor på mäns bekostnad? Att det utgår olika former av statsbidrag särskilt till kvinnliga företagare? Att det utgår statsbidrag särskilt för kvinnor som vill organisera sig? Att det delas ut särskilda bidrag till kvinnliga filmregissörer? Att regeringen gång på gång kallar ”relationsvåld” för den ideologiskt vinklade termen ”mäns våld mot kvinnor”? Att jämställdhetsminister Nyamko Sabuni säger att mansfrågor måste stå tillbaka för kvinnofrågor? Att statliga myndigheter som Kronofogden ger specialservice åt kvinnliga ”kunder”, och internt erbjuder särskild karriärhjälp för kvinnlig personal? Att en kvinnlig nagelskulptris utan brandutbildning fick jobb som brandman medan en man som gått den statliga utbildningen för brandmän inte ens kallades till intervju? Listan skulle kunna göras hur lång som helst."
Den han skriver stämmer, ingen kan förneka det. Sedan finns det de som menar att det måste vara så för att slå sönder den patriarkriska strukturen i samhället.
Att lagstiftning skall vara könsneutral borde vara en självklarhet i ett demokratiskt samhälle. Likaså att varje människa bedöms efter sina handlingar, har samma rättigheter och skyldigheter oavsett kön, etnicitet, religion eller sexuell läggning. 
Statsfeminismen styrs av en blandning av radikalfeminism och socialistisk feminsim, vilka skaffat sig tolkningsföreträde och styr vad som anses vara politiskt korrekt.
Pär Ström uttrycker det på följande sätt:
"Om något är extremistiskt i Sverige så är det feminismen. Den rörelsen hade högst berättigade krav i sin begynnelse, men har sedan länge lämnat tanken om jämställdhet bakom sig. I dag har feminismen urartat till en kravmaskin som växt samman med makten, och som begär privilegier för kvinnor samtidigt som den ignorerar mäns problem och ofta sprider manshat omkring sig."
Naturligtvis rycker de som gillar denna typ av feminism till Maria Svelands undsättning. Bland dessa ett antal "nyttiga idioter", för att låna ord av radikalfeministernas gud Valerii Solana, d v s män som kallar sig feminister.  Flera hävdar att Pär Ström tagit på sig offerkoftan, samma offerkofta som radikalfeministerna vill sätta på alla kvinnor, sätter han nu på männen.
Jag har svårt att se likheten. För övrigt verkar det mer trivsamt att ta på sig tagelskjortan än offerkoftan:

2 kommentarer:

 1. Du har blivit avstängd från forumet av följande anledning:
  2.01

  Avstängningen upphör: 2012-08-10, 09:01

  WTFUK anser att Flashback har sina begränsningar.

  What the fuck anser att wolfbloggen är ärligare.

  mvh/w

  SvaraRadera
 2. Old wolf, leta igenom tråden
  Wikileaks grundare Julian Assange eftersökt för våldtäkt i Sverige [FUP, se TS/Mod]

  Skriv ned de fantastiska postarna som är uteslutna och dra dina egna slutsatser.

  SvaraRadera

Kommentera gärna, men använd någon form av namn, eftersom det är svårt att svara anonyma.