onsdag 8 februari 2012

Näthat är alla åsikter som inte är radikalfeministiska


Om man skriver en bok som heter "Bitterfittan" och är så bitter som Maria Sveland är i sin artikel på DN kultur om näthat och antifeminsim, är det då näthat att kalla henne just för en bitterfitta? Maria Sveland har naturligtvis rätt att få känna sig bitter och uttrycka sina åsikter. Detta precis på samma sätt som Jimmie Åkesson och t o m Anders Behring Breivik har det. Människor har alltid haft olika åsikter. Sedan får inte åsikter leda till handlingar av den typ t ex Anders Behring Breivik och Valerii Solana utfört. Rätt att få uttrycka sina åsikter är en demokratisk rättighet.
 För man fram radikala åsikter som går på tvärs med vad många andra tycker, får man dock räkna med mothugg och debatt. Den som ger sig in i den leken får inte var allt för ömhudad. Då skall man hålla sig borta.
Kallar man de bloggar som Genus Nytt och Pelle Billing för "hatiska" då är man så ömhudad att man bör hålla sig borta.
"Just hatet mot det så kallat politiskt korrektaeller kulturmarxismen, är ett genomgående tema bland antifeministiska bloggare som Pär Ström och Pelle Billing. I deras värld råder en stats- och medie­feminism som utövar en hegemonisk kontroll över åsikter och värderingar. Och eftersom gränserna långsamt förskjutits kallar ingen Pär Ström eller Pelle Billing för de extremister de faktiskt är, tvärtom bjuds de in till tv-soffor och debatter och erbjuds utrymme på olika forum."
Det Maria Sveland förespråkar är inget annat än att censur. Hon vill bara att vissa åsikter skall få framföras och det är de åsikter hon delar. 
Hon är ytterligare ett exempel på den trångsynthet som gör att man jämför Pär Ström med Adolf Hitler och kallar vita medelålders män för gubbslem.
Pär Ström, Pelle Billing, Aktivarium, Medborgare X med flera bloggare är för lika rättigheter och lika skyldigheter oavsett kön, ras, religion eller sexuell läggning. Om man inte delar denna ideologi, kan man kalla dem antifeminister.
Tyvärr är det så att Maria Sveland och hennes kompisar bland radikalfeministerna har besuddlat feminsimens idé. Länge har de fått vara oemotsagda, men nu har inte bara många män, utan också kvinnor tröttnat och säger stopp, nu får det vara nog. Maria Sveland & Co känner hur marken börjar skaka lite under deras fötter. I brist på riktiga argument, tar man till skamgrepp som "kulturartikeln" i DN.
Pär Ström


Pär Ström skriver följande i Genus Nytt:
"Maria Svelands artikel är märklig. Att kalla jämställdhetskämpar för extremister medan den feminism som driver fram manshat och könskrig betraktas som centrumpunkt är en underlig verklighetsförvrängning. Det är lite orwellianskt nyspråk över det hela: ”Krig är fred. Frihet är slaveri. Jämställdism är extremism”. För övrigt, varför tar Maria Sveland inte upp det feministiska hatet mot oss jämställdister?"
Han avslutar med följande:
"Denna artikel är positiva nyheter! Maria Svelands desperata angrepp visar återigen att antijämställdisterna är på defensiven. De är rädda nu! De är rädda för sanningen och rättvisan. De är rädda för könsneutral lagstiftning. De är rädda för att bli av med sina privilegier."
Så länge radikalfemisterna får sätta agendan får Sverige finna sig i att bli kallad "femenismens Saudiarabien". 
En händelse som ser ut som en tanke är att Maria Sveland fick kvinnopris av ROKS (Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige.
"Författaren och debattören Maria Sveland får priset Årets kvinnogärning 2010.
I motivationen står bland annat att hon "med oavbrutet engagemang slåss för jämställdheten i samhället och knivskarpt och välartikulerat vågar kritisera det allra heligaste i vår patriarkala kultur".(Expressen)

Detta talar väl tydligt om vilken typ av feminism denna statsunderstödda organisation företräder.

10 kommentarer:

  1. RES ER FÖR SVERIGE! RES ER FÖR PÄR STRÖM!

    http://www.youtube.com/watch?v=bixYDc_fNxk

    Kampen fortsätter! :-)

    SvaraRadera
  2. Du vet uppenbarligen inte skillnaden på varken radikalfeminism, liberalfeminism, särartsfeminism, queerfeminism eller marxistiskt feminism. Läs en bok innan du börjar slänga dig med begrepp du inte förstår dig på.

    SvaraRadera
  3. Jag vet mycket väl vad radikalfeminism är och att det finns många olika former av feminism. Jag tycker dock att det räcker att prata radikalfeminsmen och liberalfeminsmen för att inte komplicera det hela.

    SvaraRadera
  4. Helt OT
    Då du är rojalist (själv inte så intresserad) lite insajdinfo nått mig.
    Har gläden över att få låtsas tillhöra se och hörs skvalleretablissemang f.n.
    Tillökningen i konungafamiljen är väldigt snart verklighet då Marsnedkomsten är "framflyttad" info för att hyenorna på MSM ska lugna sig lite. Exakt datum ej känt men Vickan är STOR.

    SvaraRadera
  5. Hej worldcitizen, kul att höra av dig igen. Rojalist och rojalist:-), snarare praktisk. Har man något som fungerar och som en majoritet av folket vill ha, varför byta ut det?
    Det finns nog ingen chans att lugna hyenorna på MSM när de vädrat ett byte.

    SvaraRadera
  6. Du fortsätter göra välgärning med din utomordentliga blogg,
    Tummen upp!

    mvh/w

    SvaraRadera
  7. Oldwolf:
    Vad anser du om dem som skäller på dem som kämpar för svartas rätt i USA. Är de också extrema?

    SvaraRadera
  8. Kerstin:
    Du vet att min inställning är lika rättigheter och lika skyldigheter oavsett kön, etnicitet, religion eller sexuell läggning.
    Jag ställer också radikal feminism mot liberal feminism.
    De förstnämnda kämpar inte för lika rättigheter, vilket var den ursprungliga idén med feminismen. Därför tycker jag att "jämställdist" är ett bättre ord.
    Vem som är extrem bygger väl på vilka metoder man använder för att nå sitt mål och hur målet ser. Är målet att alla chefer och politiska ledare i USA skall vara svarta, ja då är de extrema.

    SvaraRadera
  9. OldWolf:
    Din kamp mot det du kallar "radikalfeminism, vad 17 det nu är, kommer ändå att fungera som kampanj mot feminism i allmänhet, och de där radikala feministerna du talar om, var finns de och vad står de för?
    Och liberal feminism är den som anser att kvinnor och män är olika så att all feministisk kamp måste handla om att "uppvärdera" de typiskt kvinnliga och de typiskt kvinnliga sysslorna i samhället, men däremot ska detta inte synas i kvinnornas lönekuvert. De var väldigt högt värderade redan i slutet av 1800-talet, då modern, madonnan sattes på piedestal, som du förstås också känner till.

    SvaraRadera
  10. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera

Kommentera gärna, men använd någon form av namn, eftersom det är svårt att svara anonyma.