lördag 25 februari 2012

"Kvinnor som hatar män"


Det skrivs mycket om hat i debattinlägg och på bloggar. Högst upp verkar det handla om ett gäng radikalfeminister med inflytande som opinionsbildare, som anser att alla som inte delar deras åsikt hatar kvinnor och är antifeminster. De som utpekats som anstiftare till hatet är bloggare som Pär Ström, Pelle Billing, Medborgare X och deras anhängare. Utpekarna är etablerade tokfeminister som Gudrun Schyman, Maria Sveland, Natalia Kazmiersk,Katerina Janouch, Susanna Alakoski, Marianne Ny m fl (och inkluderar män som Claes Borgström). Här handlar det om "prinsessor på ärten", som inte klarar av att det finns män och kvinnor, som vill ha riktig jämställdhet, där varje människa värderas utifrån sin egen förmåga, oavsett kön, etnicitet, religion eller sexuell läggning. Detta innebär att man är motståndare till kvoteringar och förespråkar en meritokrati, där kunskaper, meriter, skickligheter och färdigheter bestämmer i en individs möjlighet till socialt och politiskt avancemang. Man förespråkar en könsneutral lagstiftning, liksom man vill ge pappor lika möjligheter till sina barn som mammor.
Denna grupp kvinnor kan inte räknas in i gruppen "kvinnor som hatar män", även om dom ofta hänvisar till patriarkatet, vill kvotera in kvinnor och införa genuspedagogik i hela samhället. De talar ofta förnedrande om "vita medelålders män" och sätter gärna offerkoftor på alla kvinnor, som de inte tror vara i stånd att veta vad som är bäst i det egna livet och för den egna familjen. Pekpinnen är ett vanligen förekommande verktyg. Ofta är dessa kvinnor välbärgade och gifta med medelålders vita män med hög status. 
Går man ner ett pinnhål hittar man kvinnor som Madeleine Leijonhuvud, Eva Lundgren, Monica Dahlström-Lannes, Annika Sundbaum-Melin, Eva-Britt Dahlström, Marina Engan m fl. En samling rabiata kvinnor, som i alla sammanhang tar ställning för kvinnan. De kan aldrig se att en kvinna kan ha fel eller ljuga. Män är i grunden onda och presumtiva kvinno- och barnmisshandlare, eller våldtäktsmän. Deras mål är att införa en omvänd bevisföring, där männen måste bevisa sin oskuld istället för tvärs om, vilket är det normala i en rättsstat. Detta eftersom inga kvinnor ljuger. De tar ensidigt ställning för kvinnan i alla vårdnadstvister. Till sin hjälp har de organisationer som t ex ATSUB (Gitta Holmberg och Johanna Piper), ROKS, TUR-teatern och Södertörns högskola. De hyllar Valeri Solano och SCUM-manifestet. Det behändiga är att mycket av verksamheten blir statsfinasierad. Nu kan vi börja tala om kvinnor som åtminstone tycker väldigt illa om män.
Detta skikt av kvinnor hämtar sin närig ur de verkliga manshatarna, som finns ett steg längre ner. Det är en samling bloggare och anonyma troll, som sprider rykten och förtal. Pekar ut namngivna män som pedofiler. Dessa har informella ledare i form av hönsmammor, som gärna vill räkna in sig ett steg högre upp. Välkommen hit ner Schuman, Sveland och kompani, så får ni se vad riktigt näthat är. Det drivs i bloggar och deras kommentatorsfält, samt i olika forum, t ex Flashback. Ofta ligger det anonyma troll bakom de värsta angreppen. Några som råkat illa ut för detta hat är t ex Joakim Ramstedt, som driver bloggen Daddy och kämpar för att få vara pappa åt sin dotter. Det är bloggaren och författaren Ingrid Carlqvist och bloggaren Ann-Mari Maukonen, samt naturligtvis alla som sympatiserar med dessa, för att ta några exempel.
Visserligen finns det traumatiska upplevelser i bakgrunden för en del dessa kvinnor och män, men det ursäktar inte det maniska hat de sprider.
Jag måste erkänna att det är först de senaste dagarna, som jag dykt ner i botten av detta dyhål och jag blir skrämd av det jag läser. Man anar mönster av nätverk, som driver frågor och agerar nyttiga idioter åt det skikt ovanför dit de vill nå.
Längst upp i toppen finns naturligtvis statsfeminsmen på det politiska planet där alla säger sig vara feminister och det innefattar också alla manliga, åtminstone utåt, eftersom man inte vågar trotsa  matriarkatet.
Slutligen vill jag påpeka att det finns vettiga feminister också, som kan diskutera och inte skriker "hat", så fort någon tycker något annat. Och naturligtvis massor av andra underbara kvinnor!
Hat leder ingenstans, vare sig man hatar, män, invandrare eller vargar!
Magnus Ullén har skrivit en förvirrad artikel i AB i frågan

10 kommentarer:

 1. Det finns många anledningar att kritisera Marianne Ny, men jag ser inte riktigt hur man skulle kunna klumpa ihop henne med de lättkränkta kulturskribenter på yttersta vänsterkanten som du nämner i samma mening?

  /Backlash

  SvaraRadera
 2. Backlash: Nej, du har har rätt. Hon och Borgström platsar nog mer i det jag kallar statsfeminism, eftersom de används i statliga utredningar m m.

  SvaraRadera
 3. Har bara haft ett mellanhavande med Carlquist, men det gjorde ett jäkligt dåligt intryck.

  SvaraRadera
 4. Björn: Jag har inget förhållande alls till Carlqvist annat än att jag läser hennes blogg. Däremot har jag läst in mig på en del av de attacker hon fått utstå på grund av att hon inte anser att alla män är svin och alla kvinnor helgon. Detta resulterade bl a i boken "Inte utan mina sönder"

  SvaraRadera
 5. ...söner skall det naturligtvis vara....

  SvaraRadera
 6. Jag fick en vision av metoden i Mohamed Omars blogg i hur Carlqvist själv stod i bakgrunden men släppte fram en hord uttalade nassar bland kommentarerna - faktiskt med ett grövre tonläge än hos MO - utan att reagera på det. Däremot fick folk med andra åsikter avsnäsningar. Nu har en del av detta försvunnit vad jag kunde se, som den som ville sätta judarna i koncentrationsläger på Gotska sandön, eller att jag skulle dränka mig i toaletten när jag påtalade det, men den bruna lukten finns kvar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad är det du försöker försvara?
   Allemand

   Radera
 7. Björn: Detta är ingenting jag har läst. Däremot har jag läst en del andra bloggare, som jag inte nämnt vid namn för att undvika polemik med dem. Jag har också läst in mig på en del trådar på Flashback. Det är nog för att se det glödande mansförakt som finns hos en del. Även kvinnor som Ann-Mari och Ingrid har blivit föremål deras hat.

  SvaraRadera
 8. Justitiedepartementet söker synpunkter kring vårdnadstvister!

  SvaraRadera
  Svar
  1. http://ordensblogg.blogspot.se/2012/03/justitiedepartementet-soker-synpunkter.html

   Radera

Kommentera gärna, men använd någon form av namn, eftersom det är svårt att svara anonyma.