lördag 11 februari 2012

Alla åsikter får inte framföras


Det finns antifeminister och det finns högerextremister. Förmodligen finns det de som är både ock, men i detta fack placeras alla som är kritiska mot den rådande ordningen i samhället. Man väljer att inte argumentera i sakfrågor, utan klistrar samma etikett på alla meningsmotståndare. Maria Sveland gjorde det i DN-kultur och nu rycker Anders Lindberg på AB:s ledarredaktion  in till hennes försvar. Lindberg, använder samma ohederliga sätt som Sveland, genom blanda i Anders Behring Breivik och t ex Genus Nytt i samma soppa. Anders Behring Breivik gillade inte dagens feminism. Jag har bara läst vissa citat ur Breiviks manifest, så jag vet hur han motiverar sina åsikter i frågan. Jag motsäger därför inte att han är antifeminist.
Pär Ström vill, precis som de gamla liberalfeministerna, ha ett jämställt samhälle med lika rättigheter och skyldigheter för könen. Han vill ha en könsneutral lagstiftning. Han företräder i mångt och mycket samma uppfattning som jag gör i dessa frågor.
Det är sällan Pär Ström och vi andra som har samma åsikt, möts av sakargument. Istället beskylls vi för att vara antifeminister.
Att vara för ett jämställt samhälle med samma rättigheter och skyldigheter oavsett kön, etnicitet, religion och sexuell läggning, så buntas man ihop med rasister. I likhet med att motståndare till dagens radikal- och socialistfeminsim kallas antifeminister, så kallas alla som är kritiska mot dagens invandrarpolitik för rasister, eller högerextremister, t o m nazister.
Anders Lindberg skriver att "motståndarsidan" förespråkar censur, utan att komma med ett enda exempel på detta. I stället skriver han:
"Därför kan bloggare skriva om Turteaterns uppsättning av Scum-manifestet: ”en våld­tagen feminist är en bra feminist. En mördad feminist är en ännu bättre feminist”.Därför kan SVT:s Aktuellt ställa frågan ”Har invandringen gått för långt?” på bästa sändningstid. Och låta Annie Lööf (C) och Jimmie Åkesson (SD) diskutera saken.Anständighetens gräns har flyttats. Starka krafter försöker nu flytta den ännu längre bort.Ska vi kunna vända trenden måste den demokratiska borg­erligheten ta itu med sin svans. Och fler måste våga protestera.Även när extremisterna tar på sig offerkofta och skriker om censur"
Vad är det Lindberg skriker efter, om inte censur. För övrigt undrar jag om Lindberg läst Medborgare X satir om Scum-teatern? Mer troligt är att han bara hört de radikalfeministiska skriken..
Att Karin Ahlquist, som bland annat har suttit i valberedningen hos Feministiskt Initiativ, skriver att Pär Ström är en ”liten stropp” som är ”för ful för att ta i ens med tång”, har förstås han ingen åsikt om.
Precis som Maria Sveland, så anser Anders Lindberg att alla åsikter inte skall få framföras. På så sätt tror han att dessa kan tigas ihjäl. Inget är mera fel och det är skrämmande att det är journalister och författare som stödjer sådana åsikter, speciellt när det görs på ledarplats. 
Jag försvarar yttrandefriheten, även om åsikterna inte stämmer överens med mina.

3 kommentarer:

 1. Carl Bildt->Lundin Oil->Lundin bro at secret agency KSI->KSI a part of MUST->Sofia Wilén two relatives in MUST.

  !

  Förmedla gärna till Flashback. Sy ihop säcken.

  Info från Rixstep. Trots vissa brister ser jag infon som trovärdig. Finns anledning att tro att info kommer från initierade källor, har själv inte tillgång till dessa.

  http://twitter.com/#!/rixstepnews/status/168765275037122560

  mvh/w

  PS

  Det har förekommit storstädning i Flashbacktråden på sistone
  Fråga trenterx om detaljer och vilken info som raderats.

  SvaraRadera
 2. F.Ö. mycket stark bloggpost.

  Mvh/w

  SvaraRadera
 3. Den här rapporten kommer du gilla att läsa och skriva om
  http://www1.rollingstone.com/extras/RS_REPORT.pdf

  Contacted by IPS Friday, Davis would not comment on the publication of the report or its contents.

  Writing that he is "no Wikileaks guy Part II," Davis reveals no classified information in the report. But he has given a classified version of the report, which cites and quotes from dozens of classified documents, to several members of the House and Senate, including both Democrats and Republicans.

  "If the public had access to the classified reports," Davis writes, "they would see the dramatic gulf between what is often said in public by our senior leaders and what is true behind the scenes."

  SvaraRadera

Kommentera gärna, men använd någon form av namn, eftersom det är svårt att svara anonyma.