onsdag 29 februari 2012

När en fjäder blir till en höna


Muslimer äter av religiösa skäl inte fläskkött. Det är något de flesta i dag känner till. Rent praktiskt innebär detta t ex att man i den lokala fotbollsföreningen här hemma alltid har alternativ för deras invandrarungdomar. Detta har aldrig varit något som ifrågasatts och så vitt jag vet inte ens diskuterats. För föreningen är det självklart att respektera deras religion.
När Arbetsförmedlingen anordnar en kockutbildning med hjälp av ett externt utbildningsföretag ingår det i kursen att provsmaka fläskkött. I muslimsk kvinna söker till kursen och blir antagen och vad det verkar utan att informeras om kravet i samband med ansökan.
Oavsett detta ser jag inget problem. Jag utgår från att kursens huvudsyfte inte var att provsmaka fläskkött. Med den minsta lilla smidighet från kursanordnarens sida borde detta ha kunnat lösas genom att knäppa med fingrarna. Varför kunde inte kvinnan  t ex få provsmaka nötkött eller kyckling istället?
Nu blir det istället en höna av en fjäder. Kvinnan kan inte/ får inte fullfölja kursen på grund av denna bagatell. DO kopplas in och gör saken ännu värre. Istället för att försöka hjälpa till att lösa denna skitsak rent praktiskt, utdömer man ett skadestånd på 60 000 kronor! Det enda man åstadkommer med detta är att ge alla som inte gillar muslimer vatten på kvarnen. Detta är ytterligare ett exempel på att två fel inte blir ett rätt!

4 kommentarer:

 1. Det är värre än så. Hon började aldrig på kursen utan hoppade av på informationen där hon fått veta fakta.

  Vad DO och AF gör är ett stort bedrägeri mot svenska folket.
  Allemand

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detta gör ju kritiken mot AF och DO starkare. Faktum kvarstår att AF borde ha kunna lösa denna bagatell på ett smidigt sätt, som jag skriver i artikeln. Det hade aldrig behövt bli en fråga för DO

   Radera
  2. Visst, men varför händer det aldrig någonting med dessa uppenbara bedrägerier. Varför skriver inte tidningar om detta uppenbara slöseri och bedrägeri med våra pengar? Varför blir inte AF och DO polisanmälda och utredda som de tjuvar de är?

   Svaret är, ingen törs. Alla är så rädda för att bli kallade rasister så de är beredda att göra vad som helst bara det försvinner från deras horisont.
   Allemand

   Radera
 2. Vad jag förstår av Göran Lindes artikel i Newsmill, så har DO följt lagen och i så fall är det något fel på lagen. Bedrägeriet har väl DO svarat för? Jag kan inte läsa någonstans att kvinna lurat till sig pengarna.
  Sedan borde AF ha kunnat lösa detta obetydliga problem, så det aldrig blivit en fråga för DO.

  SvaraRadera

Kommentera gärna, men använd någon form av namn, eftersom det är svårt att svara anonyma.