tisdag 24 januari 2012

Prins John och Sir Väs alias Fredrik och Per!

Prins John och Sir Väs, figurer i Disneys tecknade version av "Robin Hood", får mig att tänka på Fredrik Reinfeldt och Per Schlingmann, regeringens propagandaminister.
"To take from the poor to give to the rich", säger de både skrattande i en scen. Detta är ju precis vad regeringen Reinfeldt håller på med för närvarande och någon Robin Hood verkar de inte behöva frukta för närvarande.
Att regeringen håller sig med en propagandaminister är något nytt och för tankarna till Hitlers propagandaminister Joseph Goebbels. Syftet är det samma, även om vi inte pratar om kristallnätter och förintelser. En av propagandaministerns uppgifter är att dölja fakta och vilseleda folket för att man skall nå sina politiska mål.
Jag har skrivit mycket om den politiska makten och media, om det symbios de verkar leva med varandra. Detta är en katastrof för en demokrati, där medias kanske främsta uppgift är att granska makthavarna. Vem är spindeln i nätet, som väver trådarna? Den som får redaktioner att avstå från kritisk granskning av regeringen och lura drevet åt andra håll? Vem får tidningarna att låta bli att skriva om Reinfeldts misstag och istället såga Juholt jäms med knäna för samma sak? Hur kan fokus hela tiden vändas från regeringen?
I vilket symbios lever herrar Schlingmann, Helin, Mattsson och damerna Melin och Köhler? Vilka går i korridorerna hos Schibstedts och Bonniers?
Samtidigt stiftas nya lagar som ökar övervakningen av medborgarna. Vår frihet inskränks allt mer. Från flygplan vi inte ser kan man i stort sett följa varje steg vi tar. Telefon- och Internet trafik övervakas. Hur vet vi att inte kritiska röster inte registreras?
Det är mycket som händer som gör mig orolig. Jag gillar inte vad jag ser och hör. Lögners genomslagskraft till etablerade sanningar skrämmer.
Jag misstänker att Sir Väs stab har ett finger med i det som sker!

I samband med partiledardebatten fick Håkan Juholt klä skott för en del uttalanden. Statsminister Fredrik Reinfeldt klarar sig i stort sett helskinnad trots flera klavertramp. Dessa har uppmärksammats av "Alliansfritt Sverige".
”När statsminister Fredrik Reinfeldt (M) tog till orda för att försvara apoteksförsäljningen anklagade han Håkan Juholt för att ”ta i lite för mycket”. Fredrik Reinfeldt påstod i stället följande: ’Den större delen av apoteken finns kvar hos Apoteket AB’, i statens ägo.
Men i själva verket är runt 70 procent av apoteken numera i privat ägo, vilket påpekas av Svensk Farmaci."

Reinfeldt påstod vidare att 140 personer förtidspensionerades om dagen under Göran Persson. 
"De tre nätverken Resurs, Slussa och Aktionsgruppen för de sjukförsäkrades rätt har från Försäkringskassan nu tagit emot den statistik som Cristina Husmark Pehrsson och övriga allianspolitiker baserat sin numer mytomspunna uppgift om ”140 förtidspensioneringar per dag” på. Enligt statistiken är den korrekta siffran 51 personer per dag i genomsnitt under åren 1998-2006". (Alliansfritt Sverige).
Alliansfritt Sverige har också tittat på hur Reinfeldt skönmålar Sveriges ekonomi.
Detta är sånt som hänt medan drevet om Juholt pågått, bara för att illustrera det jag tidigare skrivit.
De stora drakarna toppar sina nyhetssidor med vem som skall bli sossarnas nya ledare. Samtidigt jobbar regeringen stenhårt för att få in oss i Europakten. Av de stora drakarna är det bara SVD som skriver om det.

4 kommentarer:

 1. Mycket bra inlägg. Det är märkvärdigt vad moderater kommer undan med, medan en sosse bara behöver nysa på ett olämpligt sätt så skriker media i högan sky och vecka ut och vecka in.

  SvaraRadera
 2. Mycket bra inlägg. Jag uppdaterade ett av mina egna inlägg med att länka hit!
  Jag ska också dela det på FB.

  Jag ska även göra ett nytt inlägg med länk hit.

  Tumme, så klart!
  /Skvitt

  SvaraRadera
 3. Kerstin och Skvitt:

  Tack så mycket!

  SvaraRadera
 4. Ingen har gett media den uppgiften du talar om. Media är i underhållningsbranschen och har som främsta uppgift att dra in pengar till sina ägare. Som uppgift nummer två har de att driva den sortens politik deras ägare gillar. Eftersom de är miljardärer är detta den sortens politik miljardärer gillar.

  Bli vuxen nu! Om vi vill ha media som tjänar oss får vi starta dem själva!

  SvaraRadera

Kommentera gärna, men använd någon form av namn, eftersom det är svårt att svara anonyma.