söndag 15 januari 2012

Gaddafi hade inga svarta legosoldater

Det fanns inte mycket sanning i de påståenden som ledde till Natos och Sveriges anfallskrig. Nu bekräftar också franska Amnesty att påstående om att Gaddafi hade svarta legosoldater i sin armé var bara rykten. Organisationen har inte funnit något som styrker detta påstående. Däremot fanns det svarta libyer i krigsmakten. Nu var tyvärr samma Amnesty med och spred dessa rykten och gav därmed trovärdighet åt dem.

Lögnerna har staplats på varandra när det gäller Libyen. En efter en har de avslöjats utan att gammalmedia ens höjt på ögonbrynen. Varför skall vi tro på det som rapporteras från Iran? Syrien? Är det inte som att sätta kalkerpapper på ett "framgångsrecept" i Libyen?
Tack till Motvallsbolggen som hittade videon på nätet.
"Vi såg det i Libyen – ett av EU:s grannländer – där bara fem europeiska Natomedlemmar bidrog substantiellt, trots att det påverkade Europas egen säkerhet. Insatsens kärna utgjordes av USA, Storbritannien, Frankrike, Danmark och Norge – samt av Sverige. Detta sände en mycket stark signal till Nato och USA om läget i Europa."
Detta skriver Sveriges krigsminister Sten Tolgfors i ett debattinlägg i SVD i dag. Ursäkta, men jag mår illa

7 kommentarer:

 1. Antar att du inte anser att det var något folkligt uppror i vare sig Tunisien Lybien eller Egypten, vad jobbar du för Syriska säkerhetstjänsten eller? Det är ju fan att Frankrike inte kan låta bli att lägga sig i när Qadaffii bombar terrorister med stridsflyg.

  SvaraRadera
 2. Johan Muf: Det som hände i Libyen var inte alls samma sak som Tunisien och Egypten. Att Gaddafi satte in stridsflyg mot den egna befolkningen har också tillbakavisats av Amnesty som rykten. Däremot kan jag hålla med dig om att det fanns terrorister i Libyen från dag ett.

  SvaraRadera
 3. NO BOOTS ON THE GROUND devisen verkar spricka fullständigt nu när inte bara specialops ska "besöka" gröna Libyen som enligt osäkra källor behärskar 55% av landet i nuläget.
  Why is President Obama sending 12, 000 U.S. troops to Libya?
  By Cynthia McKinney
  http://www.informationclearinghouse.info/article30243.htm

  SvaraRadera
 4. F.Ö. kan väl den mycket insatte Johan MUF förklara Bahrein's öde när det gäller folkligt uppror och länka detsamma till Egypten, Tunisien och Libyen kontra Syrien samtidigt som han kallar Wesley Clark för Syrisk säkerhetstjänst?

  SvaraRadera
 5. Tolkar det som att W e s l e y Cl a r k Inte anser att det var något folkligt uppror i Lybien utan att det var terrorister som ville bli av med Qadaffii. Det är ingen skillnad på vare sig Egypten, Tunisien Libyen Syrien Bahrein Jemen eller något annat land där befolkningen plågas av sina regimer, folket är trötta på att bli förtryckta, och framförallt dom unga tänker inte finnas sig i detta längre, och tack vare bl nätet så kommer det till slut att ske samma revolutioner i varje land där det inte finns demokrati över hela världen ett efter ett. Oavsett om dom olika länderna har lite olika förutsättningar, Jemen som är mer av ett klansamhälle och har mindre tillgång till exempelvis nätet, Bahrein med sin relation med USA och Syrien med sin komplicerade mix av relationer till sina grannländer. Håller slutligen med Wesley Clark, att så få Länder i Europa deltog och stöttade förtrycka människors kamp för frihet det får en att må illa.

  SvaraRadera
 6. Det VAR inget folkligt uppror i Libyen. För den som ger sig tid att studera vad som hände och inte bara litar till svensk gammalmedia är detta uppenbart. Om du refererar till Wesley Clark pekade väl han ut Libyen som ett mål för en attack från USA och dess allierade långt innan den "arabiska våren".

  SvaraRadera
 7. http://www.livestream.com/libya17feb

  Numera ganska död kanal men surfa gärna på
  Mohamed Nabus Libya AlHurra

  Att det inte fanns ett folkligt uppror är bara löjligt att påstå. Att alla inte deltog är en annan femma.
  bl.a. så länkade http://www.peoplesliberationfront.tk/ till liverapporter, telefonsamtal mm i realtid från sin IRC. Från åtminstonde den 15 Feb(ett par dagar innan den officiella starten på upproret) så har det funnits såpass mycket live information så det är högst osannolikt att allt skulle vara fejkat. Att NATO etc har andra anledningar att blanda sig i är en helt annan fråga. (De skiter Syrien,Jemen, Bahrein ...)

  SvaraRadera

Kommentera gärna, men använd någon form av namn, eftersom det är svårt att svara anonyma.