fredag 20 januari 2012

Mediadrevet sköt bom

Bytet undslapp jägarna


Jakten är över för denna gången. Jägarna och drevkarlarna vänder besviket hemåt och slickar sina sår och funderar hur de skall få detta sega byte på fall. Eller skall man satsa på kungahuset igen, eller hitta ett nytt villebråd, som man tror är lättare att fälla. Kanske någon ny "Littorin" någonstans?
Naturligtvis är besvikelsen stor ibland jägarna, inte minst bland de som tagit ut segern i förskott. Där finns t ex Aftonbladets Lena Melin och Expressen K G Bergström som satt sin trovärdighet på spel genom att i stort sett lovat att bytet skulle falla innan mörkret. Nu vilar det istället ut i sin lya.
Trots ett mediadrev, som t o m får Kungajakten att blekna, överlevde alltså Håkan Juholt och kan vila upp medan jägarna laddar om. Är det något dessa jägare hatar, så är det att ha fel och framför allt erkänna det. 
Skall Juholt överleva på sikt måste också krypskyttet inom det egna partiet upphöra. Det verkar som flera tunga namn har positionerat sig för att vara den som skulle ta över.
Göran Greider, chefredaktör på socialdemokratiska Dala-Demokraten, är trots sin position, kritisk till mediadrevet:
"– Håkan Juholts framtid ligger i händerna på medierna. Det är den bistra sanningen. Det har blivit en personfixering som är absurd och gör det omöjligt för honom att prata politik. Jag tycker folk ska vakna upp och se det, men risken är att det är för sent, och då har vi samma situation igen om en månad."

Det är egentligen märkligt att media ägnar mer tid åt att försöka fälla en oppositionsledare, än att granska statsministern, vilket borde det vara det naturliga. 

Även om drevet mot Juholt egentligen startade med en lögn, som sedan blev prisbelönt, så är det ju så att om lögnen upprepas tillräckligt ofta, uppfattas den till slut som en sanning.
(SVD)

2 kommentarer:

  1. Juholt stämmer väl från resande eller romer?. Hans söderländska mentalitet är främmande för nordborna. Det blir mera katastrofer på denna grund. Han kan imponera som vigorös man på kvinnorna i UV med det leder till stor olycka för
    hela socialdemokratin. Någon måste säga det äntligen som det faktiskt gestaltar sig.

    SvaraRadera
  2. Anonym, hans mörka ögonbryn och mustasch är nog helt enkelt färgade... Det är inte temperamentet som är Juholts problem. Föredrar du verkligen en nyliberal, temperamentslös räknenisse som Tomas Östros!?

    Nej, felet med Juholt är att han alltid backar för partihögern under press. Och han omger sig med högersossar. Så hans fina retorik kan man misstänka är - bara retorik, tyvärr.

    SvaraRadera

Kommentera gärna, men använd någon form av namn, eftersom det är svårt att svara anonyma.