fredag 3 juni 2011

Granskande journalistik är att gräva i skiten själv!

Jan Helin
 Trots att gammalmedia med Aftonbladet i spetsen bedriver en smutskastningskampanj mot den svenske kungen, som saknar motsvarighet i historien, har inte kravet på republik ökat, utan ligger kvar på 20 procent. Trots detta väljer AB att skriva att förtroendet för kungen rasar för att på så sätt rättfärdiga sin snaskjournalistik. Tidningen har t o m stängt alla sin kommentatorsfält. Detta beror naturligtvis på att 95% av alla som kommenterar är kritiska, för att inte säga fördömande mot det som skrivs.
Det har gått så långt att chefredaktören och ansvarige utgivaren Jan Hedin kände sig tvingad att gå ut och försvara sig. "Den granskande journalistiken kan mycket väl behöva ta sig igenom osmakligheter, skandaler och förefalla motbjudande. Sådan är den fria pressens roll i en demokrati och bör också vara det i en modern monarki".
Mille Marcovic

Om det ändå hade varit en granskande journalistik man bedriver, så tror jag mycket av kritiken hade försvunnit. Nu nöjer man sig med att att referera till en gangster som Mille Marcovic och den ytterst tvivelaktiga journalistik som författarna till "Den ofrivillige monarken" säger sig ha bedrivit.
När ljudfilerna med en f d strippklubbsboss och servitris från Atlanta presenterades, så gjordes detta helt okritiskt. Ingen ifrågasatte att inga kritiska frågor ställdes till vittnena, som kunde stärka deras trovärdighet. Ljudbanden är på sin höjd indicier. Hovet måste själva göra det för en kritisk journalist självklara, nämligen att ta fram ett vittne som var med kungen i Atlanta och kunde hävda motsaten. Även Expressen fallerade grovt i detta avseende.
Detta är signifikativt för den snaskjournalistik Aftonbladet bedrivit i kungajakten. Bytet skall fällas med alla medel. god hjälp har man av TV4.
Det kanske mest häpnadsväckande är att AB säljer boken på redaktionell plats!
Vem är då denne Mille Marcovic? Vill man ha reda på något får man gå till Flashback, som har en större trovärdighet än gammamedia, om man använder selektiva glasögon.
Den förre boxaren Mille Marcovic är född 1961.
 • Mille Marcovik dömdes år 1998 för grovt skattebrott och annan ekonomisk brottslighet samt brott mot vapenlagen till fängelse tre år åtta månader
 • Vidare dömdes han år 2008 för b1.a. grovt skattebrott och grovt vapenbrott till fängelse två år tre månader
 • Fick sjukersättning samtidigt som han drev porrklubbar i Stockholm. Samtidigt hade han procent på Slix Recreation AB samt Slix Recreation KB. Bolagen driver porrklubbarna Club Lady och Club Privé i Stockholm.
 • Dömdes till villkorlig dom år 1994 för olovligt innehav av alkoholdrycker samt försäljning av alkoholdrycker
 • Dömdes i juni 1995 till fängelse i ett år för förberedelse till utpressning samt grov skadegörelse.
När det gäller den senare punkten så finns uppgifter om att det var Björn Borg, som Marcovic försökte utöva utpressning mot. Det visade sig då att bilderna var manipulerade, vilket naturligtvis sänker trovärdigheten radikalt när det gäller ev kungabilder.
Expressen har en artikel om bilderna, som sägs inte vara tagna där Marcovic påstår.
Deanne Rauscher

En av författarna till boken Den Motvillig Monarken (DMM), Deanne Rauscher (DR) har samarbetat med denne man och hans uppgifter används som källa i boken.
När Mille Markovic (MM) satt häktad i mitten av 2009 tog DR kontakt med kammaråklagare Christina Voigt som hade hand om ärendet. DR ansökte om tillstånd för att få besöka MM på häktet, för hon ville skriva en bok om honom. DR blev beviljad två besök.
I okt. samma år överflyttades MM till Mariefredsanstalten och även där besökte DR honom.
Den 29 dec. 2009 inkom sedan en stämningsansökan, (som DR hjälpt MM med) till Tingsrätten i Sthlm där MM stämde Rikspolisstyrelsen.
MM begärde då 50 miljoner i skadestånd och det för psykisk och fysiskt lidande pga sitt fängelse-straff , (Mål nr B 20894-09), den 31 maj 2010 lades åtalet ner "utan åtgärd".

DR har också arrangerat ett möte med media och MM, flera månader innan boken DMM kom ut 2010 och där även Michael Badelt (ägare till stripp clubben Privé) på Grand Hotell i Sthlm var med.
De försökte då att sälja bilder/filmer till media, på Kungen och hans bekantskapskrets, men de hade inget att visa upp, de bara pratade om att materialt fanns och var till försäljning
. (Moralgubben).
Samma Deanne Rauscher är en av medförfattarna till boken om Mille Marcovic, som tydligen skall komma ut om några månader. Det luktar vänskapskorruption lång väg.
Hela snaskdelen av boken känns "som man ropar i skogen får mans svar". Man har haft en tes och är noga med att utlämna saker som kan stjälpa denna tes.

En uppmaning till alla svenska journalister: Gräv i skiten själva! Det är vad granskande journalistik handlar om. Inte fegt citera vad tvivelaktiga källor som Mille Marcovic, Thomas Sjöberg och Deanne Rauscher presenterar för er.
Föga förvånande hakar radikalfeministen Anna Leastadius Larsson på i dagens SVD och döper vår kung till "Strippkungen". 

6 kommentarer:

 1. https://www.flashback.org/sp30977062
  kattafanken excellerar.

  SvaraRadera
 2. https://www.flashback.org/sp30895461
  stuxnet excellerar

  SvaraRadera
 3. https://www.flashback.org/sp30902586
  !

  SvaraRadera
 4. On T
  Att kungen har haft kul ska inte lastas honom.!
  Skulle inte du ligga med intressanta kvinnor om du var kung :)
  Moralpanik. Mediaassination. Tydlig feminazitaktik att etablera Viktoria till drottning snarast möjligt.
  Carl Filip borde gå in och ta kronan nu :)

  SvaraRadera
 5. :) 979 smiley
  https://www.flashback.org/sp30979196

  SvaraRadera
 6. http://bloggtorget.com/blog/2011/12/19/beviset-kungens-bild-fejkad/

  SvaraRadera

Kommentera gärna, men använd någon form av namn, eftersom det är svårt att svara anonyma.