torsdag 6 april 2017

Dags för Wolfgang Hansson att lämna in journalistlegitimationen


Jag skrev i går om "gasattacken" i Khan Sheikhoun i Idlib provinsen i Syrien och om hur media och politiker förlitar sig på ensidig information från terroristerna och deras hantlangare. Om enskilda reportrar på nyhetsredaktionen tror att Reuters gjort den basala granskningen är en sak. Men vad ska de tror när deras egen "utrikespolitiska expert" sammanställer en sådan rappakalja som Wolfgang Hansson på Aftonbladet i går gjorde i sin kommentar "Assad lurade världen"
Efter att ha läst den kan jag bara ge Hansson ett råd, lämna ifrån dig journalistlegitimationen. Du brister i fundamental moral och etik när du skriver en artikel utan tillstymmelse till fakta att bygga den kring. Det mesta är faktiskt ren och skär lögn. Möjligen finns det ett jobb ledigt för dig i någon amerikansk tankesmedja, närstående CIA. John MacCain och andra krigshetsare gillar dyngspridare som du.
Det är farligt när personer som når så många läsare som du sprider overifierade påståenden. Man kan ju faktiskt tro att det du skriver är sant.
Jag kan bara konstatera att du saknar belägg för i stort sett samtliga dina påståenden. Tro får man göra i kyrkan. En riktig journalist vederlägger sina påståenden med fakta. Han gör en analys och utifrån den dra en möjlig slutsats. Det är viktigt att ge läsaren möjlighet att dra egna slutsatser utifrån det material som presenteras.
Wolfgang Hansson uppträder faktiskt som ett språkrör för radikala jihadister och terrorister.
Egentligen är jag inte förvånad. Detta är inte första gången jag har haft anledning att ifrågasätta hans påståenden. Ofta befinner han sig på den amerikanska planhalvan.
Mitt råd är nu:
Skaffa dig ett jobb där du gör mindre skada!

2 kommentarer:

 1. Bra skrivet. Jag håller med, men undrar också varför AFTONBLADET inte för länge sedan har gett honom sparken.

  "Tidigare i år skrev den irländske journalisten Patrick Cockburn i London Review of Books att i 'Syrien har fabricerade nyheter och den ensidiga rapporteringen tagit över nyhetsagendan på ett sätt som vi troligen inte sett sedan första världskriget'. Det beror enligt Cockburn på att 'västerländska nyhetsorganisationer nästan helt och hållet har outsourcat sin bevakning till rebellsidan'.

  Patrick Cockburns artikel tar sin utgångspunkt i Aleppo men kunde lika väl ha handlat om Khan Sheikhoun."

  Citerat från http://www.proletaren.se/utrikes-mellanostern/kemgasattacken-i-syrien-och-journalistikens-kollaps

  Och där kan man läsa mycket mera.

  /Skvitt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den som vill se, ser att kejsaren är naken. En del blundar för att de har betalt för att göra det. Sen verkar det finnas idioter som tror de ser att kejsaren har kläder

   Radera

Kommentera gärna, men använd någon form av namn, eftersom det är svårt att svara anonyma.