fredag 2 oktober 2015

Gryniga bilder från Ukraina, men kristallklara från Syrien

Under inbördeskriget i Ukraina matades vi med uppgifter om en "rysk invasion" i Ukraina (Läs Luhansk och Donetsk) mycket lite bevis för detta har kunnat presenteras. Vi några tillfällen har vi fått se gryniga satellitbilder, som sägs föreställa ryska stridsfordon. Från bilderna har det varit omöjligt att se om det är tanks eller skördetröskor.

Notabelt är att bilderna kom från ett privat bolag, men presenterats av USA:s ambassadör i Ukraina Geoff Pyatt. Förmodligen var det fler än jag som kände sig i det närmaste förolämpade över de "bevis" man presenterade från USA:s sida. Som om inte det land i världen som lägger mest pengar på krig, inte skulle ha bättre bilder? Alltnog så verkade det ha tillfredsställt alla dess kommunikatörer bland journalister och politiker, som gladeligen publicerade dem.
Detta ska också ses i skenet av nedskjutningen över östra Ukraina av passagerarplanet MH17. Från Rysslands sida hävdades att USA hade en satellit rakt över Ukraina vid tillfället. En stor krigsövning av Nato ägde också rum i närområdet. Inga bilder har presenterats , inte ens gryniga som ovanstående.
Det hela blir ännu mer patetiskt när man ser vilka bilder som nu visas på Rysslands närvaro i Syrien.
Bilden är från Bashar Al-Assads flygplats och visar ryska stridsflygplan. Var och en kan själva se skillnaden och dra sina egna slutsatser.
Min slutsats är att USA har bilder från Ukraina, men dessa visar inte vad man hoppats att de skulle visa. Precis som man inte har bilder på någon rysk invasion, eftersom någon sådan aldrig ägt rum.

5 kommentarer:

 1. Varför har inte flygplanen skuggor?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan vara att det inte är något solsken?

   Radera
  2. Kan va så men jag tycker det ser ut som träden till höger har skuggor. I och för sig så vet jag inte varför bilden skulle ha manipulerats eftersom det inte är någon hemlighet att de är där.

   Radera
 2. USA har mycket riktigt inga bilder av ryska trupper i Ukraina för att de inte existerar. Att det går så dåligt för regeringssidan i kriget i Ukraina beror mestadels på självpåtagen inkompetens från den egna militären som ju är föga intresserade av att kriga med sina landsmän. De värsta brotten mot civilbefolkningen i östra Ukraina som görs av regeringssidan utförs enligt uppgifter av inhyrda legosoldater och högermilisen från västra Ukraina. Ett ack för vanligt scenario i moderna konflikter där man hyr in hänsynslösa gangsters för smutsjobbet. Angående Syrien verkar IS och Al Nusra redan fått så ordentligt på nöten av ryssarna att många deserterar och flyr till Turkiet och Libanon. En helt annan effektivitet än Natos patetiska insats m a o.

  Benny

  SvaraRadera
 3. I samband med MH-17 nedskjutningen hade NATO-USA AWACS plan uppe in Centraleuropa (pga övningen) och flera fartyg i Svarta Havet med avancerad signalspaningsutrustningen
  "A collection of NATO frigates, electronic surveillance ships and mine sweepers are in the Black Sea following the conclusion of a minesweeping exercises.

  Part of the exercise contingent included Italian Artigliere-class frigate ITS Aviere (F 583), Italian Gaeta-class minesweeper ITS Rimini (M 5561), Turkish minesweeper TCG Akçay (M 270) and U.K. Royal Navy Minesweeper HMS Chiddingfold (M37).

  Other NATO ships in the Black Sea include, French La Fayette-class frigate Surcouf (F711), French signals intelligence ship Dupuy de Lôme (A759), and Italian signals intelligence ship ITS Elettra (A 5340)."

  https://news.usni.org/2014/07/18/navy-ship-moves-black-sea-following-airliner-crash-plans-change

  SvaraRadera

Kommentera gärna, men använd någon form av namn, eftersom det är svårt att svara anonyma.