lördag 13 juni 2015

Hur klarar ISIS att försörja sina trupper?

Tänk att USA inte kan se detta

Jag satt igår och väntade i min bil utanför Konsum i vår lilla ort på cirka 1500 invånare. Under tiden kom tre stora varubilar och lastade ur varor. Det slog mig då hur viktig logistik är, att alla varor kommder i tid. Samtidigt kunde jag inte låta bli att fundera på hur viktigt detta måste vara i krig. Napoleon och Hitlers försök att ta Ryssland stupade bl a på "den brände jordens taktik". Soldaterna fick helt enkelt inte mat.
Detta förde tankarna till den fruktlösa jakten på ISIS i Irak och Syrien. Man vet inte exakt hur många soldater ISIS förfogar över. Enligt Wikipedia rör det sig om mellan 50 000 och 250 000 man. Dessa finns inom ett stort geografiskt område.
Det gråa området behärskas av ISIS
Även islamister behöver mat och dryck. Dessutom behövs amunition och vapen. Visserligen kan man säkert få en del inom de områden man errövrat, men det är alltså en medelstor svensk stad som ska försörjas. Dessutom finns inte soldaterna på en plats, utan på många platser.
Hur många truckar går det åt för att förse dessa med vad debehöver? Hur färdas dessa fordon? Hur ser terrängen ut i dessa länder?
För mig är det fullständigt obegripligt hur världens största krigsmakt inte lyckats skära av dessa försörjningslinjer?
Enda förklaringen jag kan finna är att man inte vill. Gränsen till Turkiet verkar vara öppen, så ISIS kan åka ut och in som dom vill.
Sedan i september förra året säger sig USA och dess arabiska diktaturpartners ha riktigt flyganfall mot ISIS. Nyligen tog änå ISIS kontrollen över Gaddafis födelsestad Sirte i Libyen.
Vad som också borde vara något att fundera över är varför Israel hela tiden får vara i fred för ISIS, Al Quada ocj Al Nusra?
Min personliga övertygelse är att USA och Nato väljer de allierade som passar deras syfte, må vara jihadister eller nazister. Så länge de förorsakar den gemensamma fienden (Assad och Putin) problem så är de nyttiga idioter och får hållas.
Olof Palme kallade en gång USA för "satans mördare" och det gäller i lika hög utsträckning i dag. Här hemma kämpar Natos kommunikatörer för att vi ska ansluta oss till dessa.

2 kommentarer:

 1. Den som tror att terrorister är någon sorts folkrörelser av idealister som kan röra sig under radarn har inte fattat mycket. Inte ens RAF på 70-talet klarade sig utan en nationalstat i ryggen och de var en handfull mannar i en tid då det var lätt att gömma sig.

  IS kan inte existera utan nationalstater och banker i ryggen. Nyligen kom en resolution om att _BEGRÄNSA_ handel med olja från IS-kontrollerade områden, märk begränsa och inte stoppa. Man vet precis vilka det är som ligger bakom, man låter dem hållas, man vet vilka banker som handskas med alla IS miljarder. De är "våra" killar.

  Jag har analyserat språkbruket i media och bland makthavare. Terrorist betyder idag "friendly combatant that has gone of the reservation", alla som kallas terrorister i världen har beväpnats och stötts av västvärlden, men blivit olydiga. Är de inte beväpnade och skapade av västvärlden så kallas de inte terrorister, Houthi kallas till exempel rebeller. Så enkelt är det, alla terrorister är "våra" killar.

  Krigen vi driver mot dem är inte för att utplåna dem, vi vill få dem lydiga igen. När vi dödat det olydiga ledarskapet när vi tvingat IS till lydnad, så kommer de plötsligt försvinna ur din mediabild och i deras ställe kommer nån hjältegruppering så som FSA skörda framgångar.

  Varför tror du vi välkomnar hem IS-krigare i Sverige? Klart vi tar hand om vårat imperies frontsoldater.

  SvaraRadera
 2. https://m.facebook.com/Exponerarussofobin

  Mot propagandan!

  SvaraRadera

Kommentera gärna, men använd någon form av namn, eftersom det är svårt att svara anonyma.