torsdag 11 november 2010

Storebror ser dig!

Gammelvargen har hunnit upp i den åldern att han kanske inte behöver bekymra sig så mycket längre. För den som är ung är det värre. Statens övervakning av sina medborgare finns redan här och kommer av allt att döma att eskalera. Motivet är att "skydda oss", men till vilket pris och vad kommer att hända med all information som lagras? Som enskild är det lätt att skydda sig med att "jag har inget att dölja". Det hade inte de som greps, misstänka för terrorbrott i Göteborg, heller. Ändå stormades deras lägenheter mitt i natten av maskerad polis med dragna vapen. Denna traumatiska upplevelse kommer familjerna att få leva med hela sina liv. Något gick fel, insamlad information misstolkades. Ett huvud som höll på att sprängas på grund av huvudvärk, blev till ett bombhot.
Chefsåklagaren Tomas Lindstrand hänvisar också till vittnesmål, som han är i dag bedömer som trovärdiga.
Frågan är om det är vittnena som är trovärdiga eller vittnesmålen? De sistnämnda verkar ju inte ha haft så mycket substans. Hans uttalande får mig att misstänka att det inten handlar om vittnen i traditionell bemärkelse, utan betalda informatörer.
I dag presenterade justitieminister Beatrice Ask, damen med de rosa kuverten, regeringens förslag till datalagringslag. I ett halvår skall all datakommunikation lagras. Detta i kombination med FRA-lagen med mera, visar att storebrorssamhället är här.
För övrigt är jag helt säkert på att det finns folk som sitter och åsiktsregistrerar alla bloggar. Kanske i ett krypin på Säpo, kanske på någon främmande ambassad, eller i ett främmande land... Storebror sig oss!

Jinge.se har intressant information med anknytning till ämnet på sin blogg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentera gärna, men använd någon form av namn, eftersom det är svårt att svara anonyma.