måndag 15 november 2010

Mission impossible!


Mona Sahlins avgång var väntad och hon valde att gå med rak rygg. Naturligtvis bär partiledaren det yttersta ansvaret för ett valnederlag och måste vara beredd att ta konsekvenserna. Men partiledaren bär inte ensam ansvar för partiets politik och för hur man skall lotsa det fram i en ny tid. En tid när privat roffaranda ersatt det solidariska samhälle socialdemokraterna byggde sin ideologi på. Den socialdemokratiska politiken blev ett misch-masch, som ingen kände igen. I roffarsamhället blev människor från andra länder symbolen för den sociala nedmonteringen, inte regeringens politik. Invandrarna fick klä skott för sämre sjukvård, skola och äldreomsorg.
Mona Sahlin fick klä skott för en vimsig politik, där socialdemokraterna inte vågade stå för sina grundläggande värderingar. Hennes uppdrag blev Mission Impossible!
Nu återstår att se om partiet kan komma tillbaka på spåret igen och vem som blir lokförare? Just nu är Miljöpartiet enda utmanaren mot det roffarsamhälle där det gäller att sko sig så mycket man kan för egen del. Där människors lika värde och solidaritet människor emellan får allt mindre utrymme.

Mer om Mona Sahlins avgång kan ni b l a läsa i DN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentera gärna, men använd någon form av namn, eftersom det är svårt att svara anonyma.