torsdag 30 augusti 2012

Genusmaffian angriper yttrandefriheten


Tukan Förlaget har dragit in två pysselböcker för barn efter påtryckning från genusmaffian eller "vi som vet bäst".
– Det är bara för mycket att pojkar ska paras ihop med bilar och flickor med hushållssysslor, säger Rebecka Dahlberg som startat uppror på Facebook till Aftonbladet.
"I böckerna fortsätter den strikta uppdelningen. Pojkboken handlar om rymdraketer, maskiner, vilda djur och dinosaurier - flickboken om söta kattungar, form och färg, möbler samt hushållssyslor som städning och dammsugning.
Rebecka gick hem och skrev ett inlägg på Facebook och hennes syster hörde samtidigt av sig till förlaget.
Dagen efter hade massor av andra föräldrar reagerat på samma sätt och i tisdags meddelade Tukan Förlag i kommentarsfältet att man beslutat att dra in böckerna:
”Beslutet att trycka dem var felaktigt och det fattades vid en dålig tidpunkt. Det är aldrig roligt att göra fel men det känns desto bättre att göra rätt nu."
Rebecka Dahlberg tycker att ursäkten är tam.
– Ska man ta in böcker i sitt sortiment måste man väl stå för dem innan man trycker böckerna. Det är så uppenbart att de här böckerna var för extrema."
Rebecka Dahlberg tycker inte om böckerna och det är okej. Det borde vara fritt att tycka vad man vill och välja vad man vill. Men det tycker inte Rebecka Dahlberg, hennes syster och andra i genusmaffian. Föräldrarna skall inte själva få avgöra om de vill köpa böckerna, eftersom genusmaffian vet bäst skall de bort från bokhandlarna. Nu lyckades man tyvärr få förlaget att dra in böckerna och därmed har åsiktsfrihet och yttrandefrihet satts ur spel. 
Detta är väldigt typiskt för denna rörelse, som vet bäst och skall hela tiden tvinga på andra sin uppfattning. Det finns många böcker jag läst, som jag inte tycker är bra eller har ett budskap jag inte delar, men jag skulle aldrig komma på tanken att sätta press på ett förslag att dra in boken.
Följande glidning i artikeln är lite typisk för genusmaffian:
"Pysselböckerna som orsakat starka reaktioner separerar könen redan i titlarna. Pojkarna erbjuds en "rolig" blå pysselbok medan flickorna får nöja sig med en "glittrig" rosa pysselbok.". 
Så här skriver bloggen "Pinglans tankar":
"Och, snälla, vad är det för fel på rosa glitter? Att skriva i en artikel att pojkarna får roliga blå böcker och att flickorna får NÖJA sig med rosa glitterböcker är väl lika mycket att göra ner tjejer som ett innehåll som menar att tjejer ska städa och killar ska leka – eller?
Och det är väl ändå föräldrarnas sak att uppfostra barnen – och låta barnen själva få välja och tala om vikten av det. Men tydligen vill inte feministerna det heller. De vill inte att tjejer ska välja rosa och killar blått. Och vilken FASA det är om en tjej gillar att gå och dutta hemma!
Kan ni inte uppfostra barn eftersom ni inte har möjlgheter eller lever i ett sjukt samhälle, förlåt, men varför skaffade ni barn då?
Att man börjar ta bort böcker för att de sprider “fel” värderingar visar att Sverige numera ÄR en diktatur! Jag trodde i min enfald att tryckfrihet fortfarande rådde! Och – hoppas att min identitiet ALDRIG blir röjd – jag har anledning att vara rädd nu…"
Tittar man i kommentatorsfältet på AB är det många kvinnor som delar "Pinglans" uppfattning och därmed min också.

Ifjol var Egmont förlag också satt under attack på grund av två "könsstereotypa" serietidningar.
Vi fördömer muslimer som vill förbjuda nidbilder på deras profet och hyllar Lars Vilks och yttrandefriheten. Men för genusmaffian är yttrandefriheten inte mycket värd.

Det går snabbt utför med landet....feminismens Saudiarabien...eller Mordor.....

40 kommentarer:

 1. Det här var det mest konspirationsteoretiska nonsens jag har läst på mycket länge. Jag delade hennes bilder och blev riktigt förbannad.

  Det handlar om yttrandefrihet här, vi var många som var irriterade, inte bara folk i nån konspiration som du tycker dig kunna se. Jag har familjen i en liten by i norrland, det är inte lätt att fostra jämställda barn i den miljön skall du ha klart för dig. Att det var förlaget som drog tillbaka boken ignorerar du också, du borde kanske skälla förlaget för att sakna stake, för att inte ha ballar nog att ge ut kontroversiella saker. För nån feministmaffia var det inte som drog tillbaka boken, vi kritiserade dem och deras skitböcker, vi förbjöd ingenting!

  Då du enbart fokuserar på de som uttrycker en åsikt och kallar dem för en maffia som tar bort saker, trots att de inte förbjudit ett skit, det säger en hel del. Hela ditt inlägg kan sammanfattas med: Håll käften!

  Här får du ett själv: Håll käften!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också uppfostrat barn på landet. Det har gått alldeles utmärkt att låta barnen välja själv.
   Jag är så jävla trött på alla pekpinnar från den "genusmaffia" du ingår i.
   Min poäng är att föräldrar skall få välja själva, oavsett vad du tycker. Att påverka förlaget att dra in böckerna, är att göra våld på yttrandefriheten. När du skriver "att det handlar om yttrandefrihet", så är det uppenbart att du inte har en aning om vad det är.
   Tydligen vill du ytterligare inskränka yttrandefriheten genom att be mig hålla käften. Detta är min blogg och jag skriver vad jag vill i den.

   Radera
  2. Nej! Att använda sin yttrandefrihet till att säga att skit är skit, är inte att mnska yttrandefrihet. Det fattar du nog om du funderar lite.

   Eftersom du ber mig hålla käften med mina åsikter om usla böcker, så ber jag dig hålla käften. Du vet, som man ropar får man svar.

   Skriv nu ett argt brev till förlaget och klaga på att de inskränker yttrandefriheten för ingan annan har gjort det. Skärp dig!

   Radera
  3. Nu har jag aldrig bett dig hålla käften, vilket du borde inse eftersom ditt inlägg finns kvar. Jag vill nämligen inte inskränka på yttrandefriheten

   Radera
 2. Joel Bergqvist30 augusti 2012 12:48

  Martin, varför kunde du inte bara strunta i att köpa böckerna till dina egna barn? Räcker inte det? Måste du se till att ingen kan göra ett val som inte du godkänt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag såg inte till något. Jag sa bara rakt ut att det här är skit som jag trodde vi begravt för ett par decennier sedan. Skriv ditt klagomål till förlaget istället.

   Varför kunde inte du hålla tyst med din kommentar istället? Minst lika korkat förslag som ditt!

   Radera
 3. Jag håller med Martin. Visst är det delvis förlagets fel och de borde också få en känga. Men samtidigt, vem vågar gå emot feminismen när minsta ifrågasättande leder till kommentarer som Martins.

  Alla som ifrågasätter deras åsikter uppmanas ju, som Martin så tydligt visar, att "Håll Käften".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förlaget gör en pudel efter påtryckningar. De ger ut en bok som retar ett antal feminister och vågar inte stå raka i stormen.
   Jag har inte kommenterat böckerna och dess innehåll, utan bara det självklara att varje förälder bestämmer själv vad den vill köpa till sina barn. Inte Rebecka, Martin och övriga i genusmaffian.

   Radera
  2. Du gör rätt vargen och jag stöttar ditt tänkande till hundra procent. Barn skall ha rätt att välja själva vad de vill läsa och skall inte bestämmas av några ordfattiga genusfjanter.

   Mina barnbarn, tjejerna väljer själv rosa av alla färger utan påverkan från någon annan.

   Stackars Martins barn som får en uppväxt kontrollerad av en kontrollerande fader.
   Allemand

   Radera
  3. Mina barn får också välja själva. Sluta döma ut feminister på era egna konspirationsteorier om vad de har för sig! Skärpning! En argumentation som bygger på speulationer om andra, den är helt meningslös.

   Radera
  4. Tjena, min KTH-granne i tjugoårsåldern kallar sig feminist för att få ligga (mer) hur sjukt är inte det.
   Nu klarar Old Wolf att svara för sig själv men måste inflika att det är något fel på dig.

   Radera
 4. Att du är feg är en brist hos dig. Skyll inte feminister för det!

  Håll käften var det som Old-Wolf hade skrivit. Han hade formulerat det mer långrandigt, men det var det ENDA som stod i hans text.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gammelvargen skakar fundersamt på huvudet. I hans ögon lyser lite medlidande för en kort sekund. Stilla undrar han var folk får allt ifrån:-)

   Radera
  2. Folk får det från ditt patetiska dravel. Martin har ju helt rätt i det han skriver. Fortsätt du att pladdra om dig själv i tredje person. Det är så beskrivande så.

   Radera
 5. Jag förstår inte riktigt varför Martin är så arg? Han vill inte läsa böckerna vilket står honom helt fritt. Han vill klaga på förlaget, vilket han givetvis också har all rätt att göra. Frågan är bara varför han är så arg?

  Martin, är du inte glad över att böckerna drogs in? Eller är du kanske arg över att de inte drogs in fort nog? Eller är du arg över att det finns människor med avvikande uppfattning från dig? Jag förstår inte? Måste alla hålla med dig för att du ska bli glad? Kanske det är så att du rentav tycker det var fel av förlaget att dra in böckerna och är sur över det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart jag blir arg. Sverigedemokraten här har ljugit två gånger om mig, då jag var en av alla på fejjan som delade bilderna på de usla böckerna. Första lögnen är att jag på något sätt skulle inskränkt någons yttrandefrihet, det går inte att inskränka yttrandefriheten genom att använda dem, Sverigedemokrater brukar ofta försöka få all kritik emot det de tror på till att vara yttrandefrihetskränkande. Sedan Sverigedemokratkonceptet feministmaffia är något som för det första inte existerar och det är också klart man blir förbannad när man blir anklagad för att vara medlem av någon form av kriminell organisation, vilket jag inte är, jag bara uttryckte mitt missnöje med böckernas innehåll.

   Annars brukar jag inte ge mig in i diskussion med Sverigedemokrater.

   Radera
  2. Om Sverigedemokraterna ljugit om dig två gånger och du ställer till ett herrans liv med obalanserade uttryck som jag hoppas att du inte lär dina barn.

   Tänk då hur det känns för Sverigedemokraterna som blir beljugna hela dagarna av media.

   Att du inte diskuterar med SD-folk förstår jag, du skulle aldrig klara av det.
   Allemand

   Radera
 6. OldWolf:
  Inte visste jag att du var så rädd för kvinnor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en av de dummaste kommentarer jag fått någon gång:-)
   Var står det att jag är rädd för kvinnor? Jag skriver bara att var och en fritt skall få välja vad de vill läsa. Det skall ingen annan skriva mig på näsan.

   Radera
 7. Det verkar som att förlaget har tagit bort tråden om pysselböckerna när vi yttrandefrihetsvänner började att uppmärksamma deras tilltag. Jag kommer aldrig att köpa en bok från tukans förlag när de viker sig för tokfeminister

  SvaraRadera
 8. Feminister är håriga och fula.

  SvaraRadera
 9. Tråden är inte borta. Det hade varit oproffsigt av dem att ta bort den.
  Nu skriver Aftonbladet om "konsumentmakt". Men det som skett förlaget (+Lindex+Egmont http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15330599.ab) inte konsumentmakt. Konsumentmakt är att säga nej tack och inte köpa produkten. Visst kan man uttrycka missnöje, men på ett balanserat nu. Nej, det som hände nu var en modern form av lynchning. En uppretad pöbel som tog till högafflar och rep och satte av i vilt sken därför att de anser sig ha identifierat en "pest" i samhället. En pest som tydligen bara de har rätt att definiera. Alla andra ska hålla käften. Innan vettiga människor hinner reagera har cyberpöbeln åsamkat så pass mycket skada att offret ligger i spasmer. Kanske borde man starta en grupp på FB som värnar om allas rätt att välja själva samt tryck- och yttrandefrihet. En grupp som snabbt kan gå till motattack när cyberpöbeln mobiliserar och attackerar.
  Tack Old Wolf för välformulerat blogginlägg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaja, det var ju en balanserad beskrivning av hur det hela har gått till… not.
   Det där med att vara balanserad var visst inte så viktigt när det kom till Xacums eget tyckande.

   Och "balanserat" är förstås mätbart, eller hur hade Xacum tänkt sig att man skall veta när det inte är balanserat nog att yttras?

   Radera
 10. Den här martin är en åsiktsförtryckare. Alla som inte håller med honom bör "hålla käften". Skäms!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr signifikativt för nästan alla slags debatter i Sverige av i dag. Finns alltid en Martin som vet allt, kan allt och får sin röst hörd i media.
   Allemand

   Radera
  2. Näe, det var fjanten som har denna blogg som tycker att alla som ingår i det han kallar "feministmaffian" skall låta bli att yttra sig om saker de tycker är viktigt.

   Och det är detsamma som att be någon eller flera att hålla käften. Martin gjorde då precis samma sak gentemot fjanten som har denna blogg.
   Men den berömda bjälken i ögat gör fjanten och hans beundrare blinda.

   Radera
 11. Undrar vad barnen tyckte om böckerna? Denna tyup av böcker brukar testas på målgruppen innan man ger ut dom. Men vad barnen tycker är förstås ointressant?

  SvaraRadera
 12. Det där återkommande gnället på feminismen tyder på rädsla för kvinnor.

  Smickrad dessutom att jag lyckat skriva den dummaste kommentaren någonsin på din blogg. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför det? Vi män är dock så klarsynta att vi kan se igenom vad terrorfeminismen försöker genomföra.

   Om vi vore rädda skulle vi sky er som pesten, tvärtom vi ligger på knä för att övertyga er om vår solidaritet.

   Du kanske aldrig har upplevt det därav den negativa obalansen i ditt synsätt?
   Allemand

   Radera
  2. Du gör det felet att du tror att alla kvinnor är feminister. Möjligen är det så i din omgivning. Kanske förleds du också att tro det av den statsfeminism som gripit tag i vårt samhälle.
   Nej, jag är inte rädd för kvinnor, men radikalfeminister och genusmaffia gör att jag känner obehag. Det gör mig också bekymrad för utvecklingen här i landet på många sätt.

   Radera
  3. Nej, Kerstin. Feminism är, i vissa av dess grenar, en dogmatisk politisk ideologi och absolut inte något man automatiskt tillhör på grund av sitt kön.

   Radera
 13. Bortsett från vad man tycker om feminister... Jag trodde i min enfald att censur var när staten rycker in med domstolar och straff om man yttrade något förgripligt.

  Du får gärna utreda rent principiellt varför det är censur att tala om för ett bokförlag (som privatperson) att man tycker att deras böcker är skit.

  Skulle det vara censur om jag ringde upp Bonniers och hade kritiska synpunkter på Assar Lindbäcks senaste ekonomistopus också? Eller på Caitlin Morans feministbok?

  SvaraRadera
 14. Inte för att inlägget är riktat till mig, men du skriver precis som det är EN privatperson som klagat. Det stämmer inte utan det är en hel kedja med reaktioner från proffsfeministtyckare som kastar skit på förlaget via ett antal media.

  Klart att du har rätt att uttrycka vad du vill till vem som helst, men så är inte fallet här.

  Ytterligare ett fall av högljudda proffs ser du idag då de kastar sig ner på Legos flickfigurer. När skall folk/barn få välja själva vad de vill ha, läsa eller leka med.

  Båda praktexempel på proffsfeministtyckare-censur.

  Ett av mina barnbarn en tjej, gillar rosa och glitter, varför skall inte hon få köpa och leka med vad hon vill?
  Inte är det feministerna som skall styra hennes val utan hon själv.
  Allemand

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vänlig kom till den lite flippade tråden på flashback i ärendet.
   https://www.flashback.org/t1953709
   Insert [ultrabigsmiley]

   Radera
  2. Flashback? Jag bad just en moderator att stoppa sin tunga där den inte når. Ett värre ställe med kompisar som hjälper kompisar som är moderatorer finns inte.

   Nyss har en moderator gjort bort sig totalt i Assange-tråden. Ena annan moderator gav sig in i diskussioner i Assange-tråden fick på tafsen p.g.a dålig kunskap och börjar dela ut varningar. Sista gången jag överhuvudtaget sätter min fot där. Riktigt sjukt ställe med ett gäng sjuka moderatorer.

   Radera
 15. Hej Jan!
  Nu har jag inte på ett enda ställe använt ordet "censur", utan att det som hänt är ett angrepp på yttrandefriheten. Nu fick man bokförlaget att dra in en bok vars innehåll man inte gillade. Sedan var det tråkigt att inte bokförlaget vågade stå rakt i stormen, utan vek ner sig. Förlaget hade säkert gjort marknadsundersökningar innan böckerna kom ut och funnit att barn gillade pysslen, men vad barnen tycker är ju ointressant.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så när någon eller flera yttrar att något är skit och det leder till en reaktion, i detta fall ett tillbakadragande av en bok, så är det ett angrepp på yttrandefriheten?

   Hur skall då ett "godkänt" tillvägagångssätt i yttrandets konst gå till, om man tycker att boken/böckerna är skit?

   Radera
  2. "Förlaget hade säkert gjort marknadsundersökningar innan böckerna kom ut och funnit att barn gillade pysslen"

   Härligt när du spekulerar hej vilt. Det blir ju så mycket lättare för dig att få ihop det då.

   Radera
  3. Ditt torftiga sätt att argumentera imponerar inte, men vi har högt till tak här, så du får gärna kalla mig "fjanten" om det tillfredsställer dig på något vis.
   Tydligen har inte inte en aning om hur det går till när företag lanserar produkter. Det må vara böcker eller något annat. Eftersom det satsas pengar, gör alla seriösa företag först en marknadsundersökning på den tänka målgruppen.
   Genom din okunskap avslöjar du din intelektuella nivå och därför kan varje seriös läsare utan feministiska skyddsglasögon högaktningsfull skita i dina kommentarer.

   Radera
 16. Rekommenderar alla genusindivider att titta på https://www.youtube.com/results?search_query=hjernevask
  och ödmjuka sig inför verkligheten.

  SvaraRadera

Kommentera gärna, men använd någon form av namn, eftersom det är svårt att svara anonyma.