torsdag 20 oktober 2011

Våra ledare är nöjda och lättade

Moammar Gaddafi är död. Natos ledare kan dra en suck av lättnad. Jabril och Jalil i NTC kan dra en suck av lättnad. Gaddafi kommer inte att kunna berätta om deras dubbelspel. Nu gäller det att fortsätta svartmålningen och upprepa lögnerna om hur kriget i Libyen startade.
För gammelvargen har det aldrig handlat om Gaddafi personligen, utan om alla lögner som spridits för att rättfärdiga ett krig, där mellan 30000 och 50000 människor fått sätta livet till. Det måste naturligtvis försvaras att alla dessa döda var värt döden av en enda människa. NTC och Natos brott måste till varje pris döljas.
Statsminister Fredrik Reinfeldt upprepar naturligtvis myten om att "Gaddafi var på väg att begå folkmord på sin egen befolkning". Gammelvargen har i artikel efter artikel belyst alla lögner som florerat och förtigits av våra politiker och av gammelmedia. Allt för att inte oroa opinionen på hemmaplan.
Inte ens Amnesty International har funnit bevis på anklagelserna och denna organisation tillhör inte Gaddafis supportrar.
"Much Western media coverage has from the outset presented a very one-sided view of the logic of events, portraying the protest movement as entirely peaceful and repeatedly suggesting that the regime's security forces were unaccountably massacring unarmed demonstrators who presented no security challenge".
Under de första dagarna av upproret dödades 180-200 människor. Amnesty menar att de flesta var demonstranter, men utesluter inte att en del av beväpnande.
Mördade Ghadaffi-anhängare hittades i Benghazi.
Varken Amnesty International eller Human Right Watch kunde hitta bevis på de av rebellerna påstådda massvåldtäkterna. Detta i motsatts till åklagaren vid Internationella domstolen i Haag, Louis Moreno-Ocumpo. Amnesty har utan att det finns detaljer i tidningsartikeln hittat:
"The rebels in Benghazi appeared to have knowingly made false claims or manufactured evidence"
Slutligen skriver Amnesty:"There is no evidence that aircraft or heavy anti-aircraft machine guns were used against crowds. Spent cartridges picked up after protesters were shot at came from Kalashnikovs or similar calibre weapons."
 Redan på upprorets första dag var demonstrationerna allt annat än fredliga. I städerna Al Bayda och Az Zintan tände "hundratals" demonstranter eld på regeringsbyggnader.
Här om dagen skrev jag en artikel som byggde på en intervju med generalsekreteraren i Libyan League for Human Rights (LLHR), Doktor Sliman Bouchuiguir, Han erkänner där att det inte fanns några bevis för att de anklagelser organisationen kom med och som sedan låg till grund för FN:s resolution. En av källorna var NTC:s premiärminister Mouhmed Jibril. För sina insatser belönades Bouchuiguir med ett jobb som ambassadör i Bern.
Inte heller har Natos vantolkning av FN-stadgan och FN:s resolution. Ett skyddande av civila blev ett regelrätt anfallskrig på en suverän stat. Resolutionen gav inte Nato mandat och jaga Gaddafi, vilket man gjort i ett halvår.
Våra politiker har inte varit ärliga mot oss medborgare. Med hjälp av vår massmedia har vi låtit oss manipuleras. Våra ledare är nöjda med vad som åstadkommits, men när händer det nästa gång. Det är inte första gången vi låtit oss manipuleras och man kommer att försöka göra samma sak igen.
(DN) (DN) (DN).

4 kommentarer:

 1. Egentlligen är det märkligt att våra radioreportrar endast och absolut endast har lyckas hitta rebellanhängare att intervjua, för vad man än tror om majoritetens sympatier så står det ju helt klart att Ghadafi måste haft några anhängare, och ganska många tom. Annars hade han åkt direkt. Någon röst från andra sidan kunde de ju släppt fram, men det har varit vattentätt, endast rebellanhängare har släppts fram och endast de lögner som resolution 1973 vilar på ha varit tillåtna att tala om i radio.

  Senast igår hörde jag Cecilia Uddén säga att Ghadafi hade kallat "sitt folk" för råttor. Nu var det ju inte det libyska folket han kallade för råttor utan de där som släppts ut ur fängelserna och som började skjuta, hänga poliser och bränna polisstationer, och släppa ut fler av Benghazimaffian ur fängelset och beväpna dem, under de första demonstrationsdagarna.
  Man undrar ju om Uddén vet att hon ljuger eller om hon tror på vad hon säger. Människan talar ju faktiskt arabiska, så vad ska man tro? Jag vet vad jag tror. Mitt förtroende har hon förverkat för all framtid.

  SvaraRadera
 2. Vi har ju läst och hört tidigare att Gaddafis anhängare inte vågar tala öppet med risk för att fängslas eller dödas. Jag tror inte att de litar på någon just nu.
  Det är inte inne att ha en avvikande åsikt just nu, utan Uddén följer MSM:s linje. Precis som sina kollegor avslöjar hon en obegriplig okunskap.
  Björn Blombergs artikel i Newsmill utgör en frisk fläkt i den debatt som inte finns. Men både du och jag vet ju att han är påläst

  SvaraRadera
 3. Men så där har det varit ändå från början, då när Tripolibor i massor demonstrerade för Ghadafi. Då hade de säkert våga prata, men inte en enda av dem lyckades någon journalist intervjua.

  SvaraRadera
 4. Du menar dom på bilder på demonstrerande Gaddafi-motståndare, som gammalmedia visade och som hade gröna flaggor?:-)

  SvaraRadera

Kommentera gärna, men använd någon form av namn, eftersom det är svårt att svara anonyma.