måndag 24 oktober 2011

53 Gaddafi-anhängare avrättade av rebellerna

© 2011 Peter Bouckaert/Human Rights Watch

Human Right Watch har hittat liken efter 53 Gaddafi-anhängare som avrättats av rebellerna i Sirte. HRW beskyller rebeller från Misrata för dessa övergreppen. Flera av de avrättade var bakbundna.
(Tack för tipset Maverabloggen)
Detta korresponderar väl med andra uppgifter om avrättningar i Sirte, även om västmedia i en del fall försökt lägga över ansvaret på Gaddafis folk. 48 kroppar hittades utanför Muttasim Gaddafis hus i Sirte, klädda i civila kläder.(libyancivilwar)Från samma blogg hämtar jag den här bilden på en svart man, som rebellerna bundit på ett kanonrör och kör runt i Sirte i triumf. Bilden kommer från Al Jazeera.


Detta utgör bara en bekräftelse på att rebellerna inte är ett dugg bättre än vad de beskyllt Gaddafi för att vara. Tvärtom, deras grymhet visar inga gränser. Det  öde som drabbat Muammar Gaddafi och hans son Muttasim, delar de med tusentals landsmän, inte minst ur landets svarta befolkning.
Gaddafi och Sarkozy


NTC lovar utredningar, men några syndabockar kommer aldrig att plockas fram. Någon som vågar slå vad?
Naturligtvis ägnar inte svenska medier någon uppmärksamhet åt dessa grymheter, förutom den vidriga avrättningen av Muammar Gaddafi, som inte fördöms vare sig av politiker eller media, "även om det varit bäst om han tagits levande och ställts inför domstol", vilket var det sista Nato och dess allierade ledare önskade sig. Vilken bistra sanningar hade inte Gaddafgi kunna berätta?

Däremot kan media rapportera om ytterligare en lögn från rebellerna. Gaddafis äldste son, Saif al-Islam, som rapporterades vara döende med en bortskjuten arm, verkar leva och redo att fortsätta motståndet. (SVD)
Saif al-Islam har fått stora delar av sin familj avrättade/mördade av Nato och dess allierade av olika slag. Han vet att han själv har ett pris på sitt huvud. Naturligtvis kommer han att strida till sista blodsdroppen.

Tillägg: Aftonbladet publicerar ett telegram från Reuters om avrättningarna i Sirte.

2 kommentarer:

  1. Clinton on Qaddafi: We came, we saw, he died
    http://www.youtube.com/watch?v=mlz3-OzcExI

    SvaraRadera
  2. Denna blogg är sinne blåser. Jag måste erkänna att jag först trodde att det inte hade något intressant att erbjuda, men efter läst några inlägg min uppfattning förändrats radikalt.

    SvaraRadera

Kommentera gärna, men använd någon form av namn, eftersom det är svårt att svara anonyma.