söndag 2 oktober 2011

Lögn på lögn på lögn.....

Moussa Ibrahim
För några dagar sedan "greps" Moummar Gaddafis talesman Moussa Ibrahim av rebellerna i Libyen. Inte oväntat har han talat med Arrai-TV i Syrien och dementerat detta. (Al Arabiya). Med tanke på alla tidigare lögner från NTC och deras rebeller var detta en väntad utgång. Lögnerna att staplats på varandra under detta krig. De har haft trogna budbärare i västerländsk media, där den svenska inte utmärkt sig för att stå för kritiks granskning.
Third World har också skrivit om Moussa Ibrahim. DN publicerar nu också att Ibrahim förnekar att han gripits. Om det är en tillfällighet eller policy att det inte gårt att länka bloggar till artikeln vet jag inte.
Det var inte länge sedan en "massgrav" upptäcktes i Tripoli. Stora rubriker i svensk media om offer för en fängelsemassaker. När det visade sig att det handlade om kamelben och inte människoben, var det knäpp tyst.
Sverige befinner sig i krig på främmande mark. Vi deltar i ett anfallskrig mot en nation som aldrig hotat Sverige eller svenska intressen. Vi gör det i skydd av en FN-resolution, som går ut på att försvara civila, men istället används för att störta en bångstyrig regim. Ingen i svensk gammalmedia har ens gjort ett försök att analysera bakgrunden till kriget och Gaddafis eventuella krigsbrott. Vi matades med information om fredliga demonstranter som i princip slaktades av regimen. Inte ett ord om att dessa "fredliga" demonstranter började med att bränna ner regeringsbyggnader och ganska omgående var beväpnande. Utan att blinka spred man rykten om att Gaddafi gav viagra till sina soldater, så de kunde begå massvåldtäkt. Han använde sitt flyg för att attackera oskyldiga civila.
Allt detta har visat sig vara lögner och lögnerna har fortsatt att staplats på varandra. Gaddafis söner greps, men visade sig vara fria. Sjukhusmassaker om regimen anklagades för, hade begåtts av rebeller. Var finns det stackars barnflickan, som Gaddafis sonhustru beskylldes för att ha skållats med kokande vatten. Lever hon, eller dödades hon så fort hon gjort sitt? Vore det inte lämpligt att Agneta Ramberg på Dagens Eko gjorde en uppföljning på sitt tårdrypande reportage? Hur ser det ut i städer som rebellerna "befriat"?

Libyen har förlorat 30000-50000 människor. Det innebär att en kvarts miljon förlorat en anhörig. En miljon människor befinner sig på flykt. Människor dödas för sin hudfärg. hem, skolor, sjukhus, infrastruktur har slagits sönder.
Internationella Röda Korset har besökt Sirte och för fram vad som varit känt länge. Sjukhuset har varit utsatt för beskjutning.
"Sedan ICRC-gruppen anlänt satte det styrande nationella övergångsrådet NTC:s styrkor in en våldsam attack med raket, anti-pansarvapen och automatvapen på mindre än en kilometers avstånd från sjukhuset. Gaddafianhängare besvarade detta med granater och krypskytte."
Medan Röda korsets personal fanns på plats slog flera raketer ner bland sjukhusbyggnaderna. Det är svårt att tro att stadens försvarare skjuter sönder ett sjukhus som skall ta hand om deras sårade. Var finns Nato, som skall skydda civila? (SVD)(DN)
Var finns kritiken? Var finns ifrågasättandet?

För övrigt anser jag att Fredrik Reinfeldt skall ställas inför rätta för folkmord:

5 kommentarer:

 1. Varning för fruktansvärda bilder men Sverige får inte mörda i Libyen.

  Svenska politiker är numera att jämställa med massmördare och krigsförbrytare. Gadhaffi försökte från början och fortfarande stoppa dessa mördarråttor. Upp till 100000 av hans folk har redan dött och de ljugande råttorna som den svenska krigsförbrytarregeringen och de sionistkontrollerade massmedierna stödjer tillsammans med NATO i strid mot FNs resolutioner, folkrätten och svenska folkets vilja med skattepengar gör sånt här (Varning!): http://www.youtube.com/watch?v=xNAUUY8BQdE&feature=player_embedded
  Må de som orsakat detta helvete i Libyen brinna i helvetet.

  SvaraRadera
 2. Svensk massmedia befinner sig i ett järngrep hos vår högerregering. Jag har bott i Sverige i 20 år och har aldrig någonsin upplevt en sådan enorm propaganda från massmediernas sida som man ser nu. Ryssland, som anses vara inte lika demokratiskt land som Sverige, har en massmedia idag som levererar en objektiv information. Svensk massmedia ljuger inte bara om situationen i Libyen utan om ALLT, som bara det minsta lilla avviker från högerpolitikernas åsikter. Informationen är REJÄLT vriden åt höger. Vissa händelser belyses enbart ur högers perspektiv och andra viktiga händelser tas inte ens upp. Detta är skandal!

  SvaraRadera
 3. Ju mindre upplysta folket är, desto bekvämare är det för makthavarna och deras lakejer

  SvaraRadera
 4. Låt folket supa sig fulla och matas med dumtv.

  Grunderna till Libyen kriget var falska:
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=PPtnKoEplJo

  Enligt modellen för kupper som prövats tidiager bla i Venezuela:
  http://www.youtube.com/watch?v=Id--ZFtjR5c

  SvaraRadera
 5. Ik moet zeggen dat ik blij ben om je blog te vinden, zelfs als ik deed het een toevalstreffer. De gepubliceerde informatie is zo leuk en verschillend van andere blogs. Kortom, een erg leuk blog die ervoor zorgt dat een bezoek lot.

  SvaraRadera

Kommentera gärna, men använd någon form av namn, eftersom det är svårt att svara anonyma.