måndag 17 oktober 2011

"Det finns inga bevis!"

Sliman Bouchuiguir

För ett tag sedan skrev jag om hur en rapport från den libyska människorättsorganisationen Libyan League for Human Rights (LLHR) låg till grund för FN:s resolutioner mot Libyen. LLHR fick 70 olika organisationer att skriva under rapporten. FN brydde sig aldrig om att undersöka sanningshalten i anklagelserna. Bloggen hittar ni här. Där finns också länk till rapporten till FN i sin helhet.
Bakom rapporten stod LLHR:s generalsekreterare Doktor Sliman Bouchuiguir. Han erkänner nu att det inte fanns några bevis för det som påstods i rapporten. En av hans källor var 
Dr. Mahmoud Jibril. Han är en av de av väst handplockade ledarna för NTC och räknas som nummer två i rangordning. Jibril beskrivs av Bouchuigir som en god vän. Flera toppnamn inom NTC var för övrigt knutna till LLHR. Som tack för hjälpen utnämndes Bouchuigir nyligen till ambassadör i Bern
Den ideella organisation "Humanitarian War" har tittat närmare på spelet bakom FN:s resolution och gjort en mycket avslöjande intervju med Bouchuigir. Jag rekommenderar verkligen denna video.
Det är naturligtvis avslöjande artiklar av denna karaktär vi skulle vilja se svensk media åstadkomma. Istället nöjer man sig med att pliktskyldigast översätta telegram från Reuters. Detta trots att allt som rebellerna berättat i stort sett varit lögner, så sväljer man allt med hull och hår. Det finns ingen anledning att sätta större tilltro till de nya uppgifterna om ett hemligt bårhus. Det kan precis lika gärna vara brott begångna av rebellerna, som de nu är måna om att dölja. Detta har vi sett tidigare.(DN)
(Tack Erik H för tipset om videon)

6 kommentarer:

 1. Testimony of Libya - Lizzy Phelan

  http://www.youtube.com/watch?v=PPDfJVngAXM

  SvaraRadera
 2. http://www.algeria-isp.com/actualites/politique-libye/201110-A6546/libye-otan-utilise-une-bombe-fae-fuel-air-explosive-surnommee-bombe-atomique-pauvre-bani-walid-octobre-2011.html

  SvaraRadera
 3. Till anonym
  Denna bild har florerarat förut, ej inom Libyska motståndet utan det Irakiska.
  Var direkt och sann.

  SvaraRadera
 4. Äntligen....

  http://www.expressen.se/nyheter/1.2596889/sapochefen-vi-maste-patrullera-pa-natet

  De patrullerar redan på nätet men vill ha det legaliserat,svin. Gammelvarg blir automatiskt landsförrädare enligt denna doktrin.
  FU enligt worldcitizen, en av oldwolf's levande beskyddare.

  SvaraRadera
 5. worldcitizen!
  Det känns lugnt att veta:-)
  Naturligtvis bevakas alla vi som går emot MSM och är kritiska granskare av det som våra politiker har för sig.

  SvaraRadera
 6. Den information som publiceras här är så underhållande och annorlunda än andra bloggar. Kort sagt, en riktigt fin blogg som jag ska hålla besöka så ofta.

  SvaraRadera

Kommentera gärna, men använd någon form av namn, eftersom det är svårt att svara anonyma.