torsdag 10 mars 2011

Expressen utelämnar en del i sitt "avslöjande"

Irmeli Krans

Expressen slår i dag på stora trumman och "avslöjar" att Iremli Krans på Klara kops är personlig vän med Anna Ardin. Detta kunde läsare av denna blogg läsa redan 31 januari tack vare grävarna på Flashback. och jag följde upp det hela den 3 februari. Den som läser mina bloggar och sedan Expressens artikel ser genast att det är saker som inte stämmer.
Artikelförfattaren Niklas Svensson har säkert tillgång till alla handlingar som jag har tillgång till. Han måste med andra ord ha läst den läckta Häktningspromemorian. Ända skriver han att Irmeli Krans spelade en avgörande roll när det gällde åklagarens beslut att anhålla Julian Assange i sin frånvaro. Krans förhörde inte Anna Ardin, utan hon förhörde Sofia Wilén, vilket kan vara illa nog. Krans var inte delaktig i att Assange blev anhållen i sin frånvaro. Den som höll i trådarna på Klara kops var Linda Wassgren, som fick medhåll av Mats Gehlin på familjevåldsenheten och stationsbefälet Johan Hallberg att det rörde sig om våldtäkt. Krans satt upptagen med att förhöra Sofia Wilén. Iremli Krans har inte varit inblandad i ytterligare med målsäganden och vittnen, enligt häktningspromemorian. Den som på polissidan är ansvarig för utredningen är från andra dagen Mats Gehlin.
Niklas Svensson var den journalist som var först med nyheten att Assange blivit anhållen i sin frånvaro. Detta skedde efter ett tips av någon innanför väggarna på Klara kops. Vilka fanns där? Irmeli Krans, Linda Wassgren, Johan Hallberg, Mats Gehlin (fanns möjligtvis tillgänglig bara per telefon?), Sara Wennerblom ?. Anna Ardin och Sofia Wilén. Ytterligare någon?
Även om Iremli Krans roll denna första dag överdrivits av Niklas Svensson, så är det som hänt anmärkningsvärt. Hon är inte bara vän med Anna Ardin, utan också nära bekant med Thomas Bodström. Samme Bodström är broderskapare precis som Anna Ardin och driver advokatbyrå tillsammans med Claes Borgström, som är målsägandebiträde till Ardin.
En märklig soppa det här....och den blir ju inte bättre av att Expressen valt att översätta sina felaktigheter till engelska.
– Det har varit så många missförstånd om det svenska rättsväsendet i debatten om Assange-utredningen att vi vill försäkra oss om att så många som möjligt kan ta del av originalkällan – alltså Expressens text, säger Expressen chefredaktör Thomas Mattsson. till Resumé.
(DN) (SVD)
(GP)

18 kommentarer:

 1. Jag har helt vänt min uppfattning nu och ser det hela som ett fruktansvärt politiskt rättsövergrepp.Tack för bra analys

  SvaraRadera
 2. I andra länder kallas sådant här korruption. I Sverige krävs synliga pengar för att något skall kallas korruption, men är pengar nödvändiga?

  SvaraRadera
 3. Var i artikeln står det att det är Anna som förhörs?

  SvaraRadera
 4. En skarp blogg! Sakligt och nyktert! Obehagligt för idioterna!Gillar vad jag ser!

  SvaraRadera
 5. Både Irmeli Krans och A.A är dessutom vänner med Niklas Svensson.

  SvaraRadera
 6. Kan nu bara se fram mot ett par års fängelse för falsk anmälan för "flickorna" som även bör få böter för extraarbetet som polismakten orsakats. Och sen får Rättsverket se till att oskadliggöra Fru Ny och andra inkompetenta kvinnliga åklagare. Helst genom att avskilja dessa nattfjärilar från sitt arbete som dom tydligen inte kan klara av. Sen har vi Riksolyckan C.Borgström av Thomas Quick berömmelse. Advokatsamfundets stridbara ordförande Anna Ramfors kan föranstalta om hans definitiva uteslutning från Advokatsamfundet. Eller är hon bara intresserad av advokat Hurtig, och i vems intresse arbetar hon då?
  Grant

  SvaraRadera
 7. "Ända skriver han att Iremli Krans förhörde Anna Ardin "

  Har du verkligen på fötterna här? Jag kan inte hitta detta i Expressens text?!

  SvaraRadera
 8. connyt:
  Nej, jag ha rinte på fötterna där. Hela artikeln ger det intrycket, ända tills man kommer till slutet. Slarvigt av mig.
  Tydligen har dock hela massmediasverige i stort sett gått på samma sak som jag.

  SvaraRadera
 9. Bra att du håller blåslampan på MSM-pajaserna.

  SvaraRadera
 10. Här är länken till Noemi Wolfs artikel om ämnet ”polisförhöret” vid fallet Assange. Det står att finnas i Professors blogg.

  http://ferrada-noli.blogspot.com/2011/02/karl-rove-sweden-and-eight-major.html

  Professors blogg är f.n. totalt censurerade bort från DN, SvD, Expr o.s.v. på grund av den och andra analyser. Ni kan väl hjälpa att sprida länkarna. . .

  http://ferrada-noli.blogspot.com

  SvaraRadera
 11. Peder Jørgensen10 mars 2011 23:24

  I ljus av att tio förövare utan problem kan idka sexuellt umgänge med en minderårig och förståndshandikappad flicka utan några rättsliga repressalier så förefaller hela denna Assange-soppa fullkomligt absurd för att inte säga trivial. Jag är säker på att de två kvinnorna känner sig kränkta av Assange:s tvivelaktiga och egocentrerade beteende, det gör honom dock inte till kriminell utan bara till en dålig dejt.

  SvaraRadera
 12. Oldwolf, om Anna Ardin var med under Irmeli Krans förhör av Sofia Wilen så var du ju inte precis utan åtminstone en strumpa på fötterna när du skrev om Kransförhöret. Visserligen var det Sara Wennerblom som förhörde Ardin den 21 augusti, men på s.52-53 i den till pressen läckta Häktningspromemorian (dvs i Mats Gehlins förhör med Donald Boström) framkommer följande:

  "/.../ då säger Anna att Sofia har bett mig gå till polisen, följa med och stödja henne i det här. Men vi tänker inte anmäla Julian, vi vill bara gå dit och berätta. Och då undrar jag, går det att berätta utan att detta utan att det blir en anm... Ja då, sådana teknisiteter men jag fördjupar mig inte i det, men det är så hon säger. Och så går hon dit och följer med Sofia. /.../ Och sedan ringer Anna igen och säger att, nu har vi varit på polisen och Sofia berättade sin historia och, ja eftersom jag satt där så fyllde jag i med en mening. Det här är väldigt ordagrant som jag kommer ihåg att hon berättar."

  SvaraRadera
 13. Har inte hunnit läsa din text ännu, men brukar vara intressanta så ska bli roligt!

  OBS!!! Här är något som borde intressera dig. Länkar till dig men kallar dig för 'bloggerskan Old Wolf' som står under samma bild som du använder dig av här av Irma Krans!!!

  http://mj.barczyk.se/blog/6003/har-avslojas-expressen-internationella-bluffartikel-om-assange?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+barczyk%2FZqjk+%28Udda+Nyheter+med+Mickey+J+Barczyk%29

  SvaraRadera
 14. Hahaha..har kompletterat med en bildtext!

  SvaraRadera
 15. "/.../ Och sedan ringer Anna igen och säger att, nu har vi varit på polisen och Sofia berättade sin historia och, ja eftersom jag satt där så fyllde jag i med en mening. Det här är väldigt ordagrant som jag kommer ihåg att hon berättar."

  AA och SW var ett tag på polisstationen innan det förhör vi sett i häktningspromemorian inleddes. Jag har tolkat ovanstående som att AA var med när SW berättade sin inledande historia för polisen, den som ledde till att polisen bestämde sig för att detta faller under allmänt åtal.

  SvaraRadera
 16. OK, det verkar vara en trolig tolkning.

  Fantastiskt bra texter...Kudos Oldwolf!

  SvaraRadera
 17. So what? J.A. är ett egoistiskt svin, som säkert behandlar kvinnor illa, hans viktigaste källa B.M. i hans arbete och hur han behandlat honom säger en del.

  Tyärr kommer han inte fällas för att det svårt att bevisa sexbrott. Då kommer alla konspirationsteoretiker påstå att de har rätt eftersom han blir "friad". Samtidigt har de fel eftersom han inte kommer utlämnas till USA. Men HEY har man både hängslen och livrem så spelar det ju ingen roll vad händer J.A. för oavsett så får man rätt - och en man som inte klarar av ett NEJ kan fortsätta behandla kvinnor illa, det är bara att gratulera världen, ännu en våldtäktsman går fri.

  SvaraRadera
 18. Jag tycker din kommentar är väldigt väl underbyggd med källor för det du påstår. Det känns skönt att ha så vakna läsare som du är, som inte bara kastar ur sig påståenden:-)

  SvaraRadera

Kommentera gärna, men använd någon form av namn, eftersom det är svårt att svara anonyma.