torsdag 7 maj 2015

Carl Bildt vilseleder sina följare

:


Föregående
Nästa
 • Det här twittrade förre utrikesministern Carl Bildt idag. När jag såg den hade cirka 2000 tweetat den vidare till sina följare. I vanlig ordning saknas det länk till någon källa, så inget om originalet till bilden. Den kunde i princip ha vara tagen var som helst. Vi ska alltså tro honom på hans ord. Och många av hans trogna följare gör säkert det.
 • Nu skäms förmodligen militärexperter i hans följe eftersom de vet att detta "nya moderna misilsystem" är Strela 10, som tillverkades i olika versioner i Sovjetunionen och togs i bruk 1976. Det innebar att det fanns i före detta sovjetrepubliker vid unionens upplösning, inklusive Ukraina.(Armanentresearch)
 • Enligt Military Today finns vapen i ett stort antal länder runt om i världen.

 • Den bild Carl Bildt tweetat är enligt pro-ukrainska uppgifter från repetitionerna inför firandet av Segerdagen den 9 maj i Donetsk.
 • Strelorna ursprung är naturligtvis bara spekulationer från Bildts sida. Om agerandet ingår i hans roll som rådgivare åt regeringen i Kiev kan man bara gissa. (Länk)
 • För övrigt kan jag berätta att förre utrikesministern har blockat Gammelvargen på Twitter. Han tål tydligen inte att någon har en avvikandet åsikt. Jag tar det som en komplimang.
 • 10 kommentarer:

  1. Hur ser man att Carl Bildt ljuger?

   Läpparna rör sig!

   I Ukraina fanns minst 150 stycken strela-10 system. Under MH017 incidenten berättade DNR att de förfogade över Strela-10.

   Här är en bild från firandet av segerdagen 1985.
   http://i.imgur.com/qTkxLhU.jpg

   Toppmodernt alltså enligt Bildt. Fast det är klart, han lever ju kvar i den fantasivärld han skapade med ubåtar på 80-talet...
   Här har vi en bild

   SvaraRadera
   Svar
   1. Jag tror inte vi får se några Strela 10 på Röda Torget i morgon:-)

    Radera
   2. Skall hålla utkik imorgon, är på plats mitt i en hejdundrande folkfest som pågått ett par dagar nu och som kommer nå sin kulmen imorgon.

    Radera
   3. Nope, inte en enda Strela på paraden igår. Däremot nyare grejer, S-300 var det ju en del. det var lite svårt att se eftersom hela Moskva ville se, men jag tror inte ens jag såg BUK med i paraden eftersom det väl nu också räknas som gammalt skräp.

    Radera
  2. Carl Bildt är en lögnaktig propagandist och USA-lakej som inte drar sig för att ljuga folk rakt i ansiktet! Det man kan fråga sig är varför denna skojare får hållas?

   Benny

   SvaraRadera
  3. Därför att han säger det hans anhängare vill höra och p g a ryssfobi och Nato medlemskap ifrågasätts han inte

   SvaraRadera
  4. Delade på facebook.

   Carl Bilds värderingar
   https://eaqhan.wordpress.com/2014/03/20/carl-bilds-varderingar/

   /Skvitt

   SvaraRadera
   Svar
   1. Tack! Det är bra att folk påminns om vilka värderingar denne man har

    Radera
  5. Jag blev först varse Carl Bildt i början av 70-tlet då jag pluggade ett och annat på Stockholms universitet. Bildt var då kårpolitiker. Han tog inga betyg eller så utan ägnade sig åt politik på heltid.

   En dag avslöjade kårtidningen att han var anställd av Salén-rederierna för att främja näringslivets intressen på universitetet. När han tillfrågades om detta gick att förena med hans roll som vald av studenterna hävdade han att det inte angick någon hur han tjänade sina pengar.

   Inte bara arrogant redan då utan en mutkolv redan då.

   SvaraRadera
   Svar
   1. "Det ska böjas i tid det som krokigt ska bli"
    Carl Bildt 1973 inbjöds, innan han ens var riksdagsman, att besöka amerikanska militära installationer, tex ledningscentralen för amerikanska strategiska bombflyget i Omaha, Nebraska. Där diskuterade han svensk försvarspolitik
    Det var ett viktigt år för den då 24-årige Bildt. Han blev ordförande för Fria Moderata Studentförbundet, redaktör för deras tidskrift och dessutom politisk sekreterare under Gösta Bohman. Karl Rove, å sin sida, är bara ett år yngre än Bildt. Just 1973 lyckades han bli vald till ordförande för Republikanernas studentförbund. Även Roves illustra karriär tog fart där och då. Att Rove och Bildt haft kontakter med varandra sedan 1970-talet är känt sedan tidigare, och att det kan ha börjat just det året framstår som helt logiskt.
    Ur min blogg http://oldwolf-vindenviskarmittnamn.blogspot.se/2012/03/thomas-mattson-en-geting-utan-sting.html

    Radera

  Kommentera gärna, men använd någon form av namn, eftersom det är svårt att svara anonyma.