onsdag 5 februari 2014

Marianne Ny bör väcka åtal om hon inte ljög!


När nu fallet Julian Assange har hämtat lite ny fart, även om ärendet i sig står och stampar på samma plats, kan det vara intressant att gå tillbaka och läsa på lite. Den 14 juli 2011 skrev Gammelvargen om "Ett nytt kapitel i fallet Assange". Där tog jag fasta på hur Marianne Ny anpassade sig för att kunna utfärda en EAW.
Jag hade noterat den glidning Marianne Ny gjorde från Häktningspromemorian, som ligger till grund för tingsrättens och hovrättens beslut att häkta Julian Assange i hans frånvaro, till den EAW (European Arrest Warrant), som Marianne Ny lät utfärda, till den komplettering hon skickade.
 Det verkade som hon anpassade vad hon skrev till vad hon trodde domaren i England ville höra. Från början var det uppenbart att hon bara ville höra Assange och att det var för tidigt att uttala sig om han kom att åtalas eller inte. I kompletteringen antydde hon att hon bestämt sig för att åtala honom.
 Om varför Assange inte har kunnat höras i England, har Ny kommit med flera versioner. Den ena, att det inte går enligt lag, var en lögn. Vid förhandlingarna i London hävdade nu Sveriges representant Claire Montgomery att han var tvungen att komma till Sverige för att man behövde hans DNA.

Marianne Ny påstod alltså inför det engelska rättsväsendet att hon hade tillräckligt på fötterna för att väcka åtal utan att förhöra Asssange. Jag tycker därför att hon ska väcka åtal. För inte ljög hon väl för domaren? Det brukar ju kallas mened. Dessutom blir förundersökningen offentlig

4 kommentarer:

 1. Hej Oldwolf! såg länken från Flashback! Hoppas allt är bra! Tänkte bara passa på att hälsa och tacka för en fortsatt bra blogg :)

  /Anemon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket. Börjar komma igång efter en tids sjukdom

   Radera
 2. Har inte statsmannen, tillika stridshingsten, Reinfeldt uttalat sitt stöd till trakasserierna vid något tillfälle? Eller är jag ute och cyklar nu?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stridshingsten påstod vid ett tillfälle att Assange redan var åtalad

   Radera

Kommentera gärna, men använd någon form av namn, eftersom det är svårt att svara anonyma.