lördag 21 juli 2012

Vem betalar för desinformation?

Frihetskämpar eller betalda terrorister?

Läser kommentarerna till Anders Lindbergs ledare i dagens AB, där man undrar till vem Lindberg sålt sin själ med sin ensidiga bild av skeendet i Syrien och tidigare i Libyen? Jag håller med, någon journalistisk stolthet finns uppenbarligen inte. Svenska medier utgör en del av en ensidig propagandamaskin.
Jag har har skrivit många ledare i mina dagar och jag vet att en ledare inte är objektiv, utan att man framför en åsikt. Det innebär inte att man frånsäger sig ansvaret att föra ett logiskt och allsidigt resonemang till stöd för sitt ställningstagande.
Nu är det inte bara på ledarplats, som den ensidiga propagandan framförs. Den görs dagligen på nyhetsplats, där i princip den enda källan till nyheter från Syrien, kommer från Syrian Observatory for Human Rights, som  ofta beskrivs som en oberoende människorättsorgansiation. I själva verket är det en PR-byrå för den syrianska oppositionen och dess uppgifter måste ifrågasättas och kontrolleras innan de publiceras.
Någon kontroll av fakta förekommer lika lite nu som när det gällde Libyen. I förlängningen blir Aftonbladet en PR-byrå för oppositionen.
När självmordbombare spränger sig och andra i luften i Israel, Irak, Afghanistan eller i Stockholm, kallas det terrordåd. Anders Lindberg kallar det ett "sprängattentat". Inte heller fördöms attacken på TV-stationen i Damaskus, förmodligen eftersom den var "regimvänlig". Man talar istället om beväpnade män.
Fria Tider talar klartext:
"Sju personer dödades när islamistiska terrorister från utlandsstödda Free Syrian Army slog till mot en civil tv-station söder om Damaskus."

Kopplingar till Bilderberg
Samma Fria Tider innehåller en intressant artikel, som hänvisar till brittiska The Guardian och som visar på kopplingar mellan ”Syriens nationella råd” (SNC) och Bilderberggruppen.
Bassma Kodmani lämnar Bilderberg 2012

Med på senaste Bilderberggruppens möte var Bassma Kodmani, som ingår i SNC. Guardin skriver bla följande:
"Kodmani is one of the SNC's two spokespeople, alongside Radwan Ziadeh (who has a flawless Washington pedigree – look him up). According to its website, the SNC is a non profit public policy research organization register in the District of Colombia and headquartered in Washington DC. Just up the road.
I asked Tarpley about Kodmani. He doesn't mince words. "She's a Nato agent, a destabilizer, a colour revolution queen. The fact that Kodmani was there is a scary one for Syria", says Webster Tarpley. (Bilderbergexpert)"
I år var Kodmani på sitt andra Bilderbergmöte. Vid konferensen 2008 var hon listad som fransyska, noterar The Guardian, men år 2012 hade hennes franskhet uppenbarligen fallit bort och hon noterades bara som en ”internationell” besökare.
Tidigare hade Kodmani en hög heltidsposition inom den amerikanska tankesmedjan Ford Foundations kontor i Kairo. Samtidigt kollapsade Bushadministrationens relationer med Damaskus och länderna hamnade i öppen konflikt. Wikileaksdokument från perioden visar att amerikansk underrättelsetjänst i hemlighet började finansiera syriska oppositionsgrupper vid denna period. I september 2005 rekryterades Kodmani som chef för Arab Reform Initiative (ARI), en underorganisation till den mäktiga neokonservativa amerikanska lobbygruppen Council on Foreign Relations (CFR). I styrelsen för CFT sitter bland annat pensionerade amerikanska generalen Brent Scowcroft, Peter Sutherland ur Goldmann-Sashs styrelse och Lord Kerr som sitter i Shells styrelse.
Carl bildt var inte med på detta möte. Sverige representerades av biståndsminister Gunilla Carlsson (m). Inte heller Hillary Clinton deltog, istället träffades hon och Bildt i Stockholm. Bildt fanns annars på en lista över inbjudna till Bilderberg. Han har annars varit en stolt och trogen besökare på dessa möten.

"Syriens vänner"
Steget känns inte långt från Bilderberg till "Syriens Vänner". Det har snart gått ett år sedan USA och andra västländer för första gången krävde Syriens president Bashar al-Assads avgång. När ”Syriens vänner” - representanter för ett hundratal länder - möttes på fredagen konstaterades det igen. USA:s utrikesminister Hillary Clinton ropade åter efter tuffare sanktioner och länderna enades till slut om att försöka få igenom en resolution om icke-militära påtryckningar i FN:s säkerhetsråd.
- Vi tar ytterligare steg för att öka trycket på Assad-regimen, sade utrikesminister Carl Bildt efter mötet. (SVD).
Vilken agenda "Syriens Vänner" har är helt klart. Man vill ha bort Assad till varje pris, precis som man ville ha bort Gaddafi. "Syriens Vänner" skiter fullständigt i hur många människor som dör. Anders Lindberg tillhär "Syriens Vänner".
Det tål att upprepas: Till vem har du sålt din själ och din journalistiska integritet?
(DN)

13 kommentarer:

 1. Jag hoppas att du sett min kamp för åtminstone lite rättning i leden vad gäller Syrien.
  Allemand

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ser allt att du också försöker göra din röst hörd. Fortsätt med det!

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 3. Ett rimligt svar på frågan "vem betalar" bör rimligen vara de stenrika diktaturerna på Arabiska halvön, i första hand Saudiarabien och Qatar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ...och några guldpengar trillar ner i Anders Lindbergs ficka...

   Radera
  2. Medan jag envist påstår att det primärt är USA och Israel. En av orsakerna varför Israel är inblandat är att Syrien är en av de stora betalarna vad gäller extremisterna i Libanon.

   I gårdagens SvD finns en artikel där Israel hotar med att gå in i Syrien om Syrien förser extremisterna med vapen.

   Historiskt har Syrien stått för den största delen av pengarna till vapen för extremisterna i Libanon.
   Allemand

   Radera
 4. Helt fantastisk artikel, en knuten näve upp i MSMs arsle.

  Wikileaks har blivit medel för propagandan.
  https://twitter.com/wikileaks/status/227011557115166720
  Makten har vänt initiativet.
  Anonym masskommunikation är död. vriden. utnyttjad. RIP. !!!

  TAJMINGEN HAR ISRAELISK STÄMPEL.

  Old wolf vet att jag gillade wikileaks, och det stämmer.
  Wikileaks har nyligen kört över anon iom stratfor"släppet"
  (0,5% hittills) klart anon blir sura.
  Syriensläppet är ju nästan löjligt uppenbar krigspropaganda.

  Det behöver inte innebära något annat än att militärindustriellamediekomplexet hittat en utväg från collateral murder -> framåt.

  dvs psy-ops extra cheese

  Ingen skugga över Mr Assange enligt denna teori, då han har helt enkelt blivit lika rövknullad som Svensk MSM av Old wolfs artikel.

  Obs: James Holmes är ingen Breivik, helt väck på psykofarmaka det lilla vi sett, inte ett ord, återupprepar, helt väck enligt Bradley Manning standard.
  Breivik hade oavsett psykofarmaka öppnat käften och försökt formulera ord. Denna patsy är bara ...väck.

  SvaraRadera
 5. http://www.dn.se/Images/2012/07/25/holmes500.jpg

  pupillerna,

  Det är alltså förnekat att Holmes fått medikation under fängelseförvaringen. Inte ens fox news fanatiker kan tro detta.

  SvaraRadera
 6. Ignore
  https://www.flashback.org/u496445

  Skriver en massa lallarinlägg, endast. trådförstörare.

  https://www.flashback.org/sp38569197
  Svaret blev, inga svar
  https://www.flashback.org/sp38572258

  Aleksanterinkatu
  har trovärdighet i tråden.

  Det är lätt att se att trollfaktorn gick upp efter detta inlägg
  https://www.flashback.org/sp38555680

  Efter det kallade Defenseur in trupperna.

  dvs

  trenter x:s jobbiga inlägg för div myndighet:

  Tidtabellen är nog så här:

  1. Marianne Ny arresterar Julian Assange I sin frånvaro. Trolig tidpunkt den 27:e september. Alternativ tidpunkt den 28 september eller senare.
  2. Julian Assange lämnar Arlanda kl 17.25 den 27 september för att åka till Berlin (på den resan stjäls tre laptops).
  3. På morgonen den 28 september dricker Julian kaffe med en italiensk journalist i Berlin och lämnar över Afghan War Log files. Han blir då uppringd av Björn Hurtig, som meddelar att ”the Swedish prosecutors are ready to arrest you”. Källa: http://chirpstory.com/li/3755

  Hurtigs information till Assange den 28:e september är att åklagaren är ”ready to arrest you”. Kanske var beslutet taget redan då, kanske inte.

  I Hurtigs vittnesmål inför den engelska domstolen säger han: ”I note that Ms Ny asserts in her submission to the Svea Court Appeal that on 27 September she arrested my client in absentia and informed me of this. I have no record of her informing me of this. We were in regular contact during this period…”. Samma uppgift (anhållan i frånvaro den 27:e) har Åklagarmyndigheten sen lämnat till Molok på direkt förfrågan.

  Marianne Ny har alltså inför hovrätten sagt att beslutet togs den 27:e september, samma dag som Assange lämnar Sverige. Hon har också använt flyktfaran som motivering för häktning inför domstol. Alltså är det logiskt att hon säger att beslutet togs den 27 eller tidigare. Att detta beslut inte kommunicerades utåt, och att ingen kontroll fanns på Arlanda sent på eftermiddagen den dagen, gör att man kan undra om beslutet i själva verket togs när Marianne Ny redan visste att han var utomlands....? Och det visste hon nog mycket snart efter avresan.

  Mer här: https://www.flashback.org/sp35021203

  SvaraRadera
 7. Ture är sur och "rättshaverist"
  http://swedish.homestead.com/forsvarsadvokaterna.html

  Angående åtalet mot Ture Sjölander

  Undertecknad var en av de få närvarande vid rättegången mot Ture Sjölander. Han var åtalad för att ha hotat såväl av svenska staten inhyrda amerikanska privatdetektiver som Sveriges statsminister. Anklagelserna ansågs så allvarliga att Sjölander fick tillbringa två månader i häkte i väntan på rättegång.

  Aapo Sääsk 2006-10-26  Låt oss göra detta fiktiva scenario klart för alla:

  Du som varande justitieminister blir överraskande förd till polisen med någons anklagelse över att du planerar att mörda Fredrik Reinfeldt, och att du sedan anklagas för att försöka muta poliserna som gripit dig samt att en ny anmälan kommer in om att du dessutom hade planer på att spränga dig själv och justitiedepartementet i luften.
  Du sitter nu i en isoleringscell, strip-searched och utan kontakt med yttervärlden för 63 dagar. Alla nyhets media vet vem damen ifråga är. Dina fotografier av dig har ett digitalt camoflage, men alla vet vilken du är på grund av din publika position. Efter 63 dagar visar det sig att du var oskyldig till alla anklagelser och tingsrätten låter dig vandra ut ur häktet, och utan som helst ursäkt. Du får 150.000 kronor i ersättning för förlorad arbetsinkomst men aldrig någon ersättning för att ditt rykte runt hela världen totalförstörts. Du kan fortsättningsvis upprätthålla din tjänst med konstgjord andning för ett tag även om du har jobbet kvar, enligt lagen. Ditt liv har total förstörts av en dokumentär film som distribuerats runt hela världen. Var du än går blir din identitet alltid uppmärksammad. Du är med andra ord förföljd av denna anklagelse och rykte.

  ___________-

  Har aldrig hört talas om detta ärende förut , men det är en till individ i sverige som inte gillar att sitta häktad för ingenting.
  jmfr herr Assange vettiga ställningstagande.

  Den viktiga meningen återigen.

  Du är med andra ord förföljd av denna anklagelse och rykte.


  P.S. Ture kan vara glad för att det endast handlade om två månader i isoleringshäkte (vilket det måste handlat om ) för planerad terroristhandling gentemot Svensk statsminister.

  SvaraRadera
 8. OS i London 2012 KORRUPT

  BEVIS

  http://www.svt.se/os/faktning/grym-sydkoreansk-faktningsforlust

  Att läsa om korruption är en sak, att se den är en annan.

  SvaraRadera
 9. Referee Robs South Korea in Fencing 2012 LONDON Olympics (4 Attempts in 1 Second?)

  http://www.youtube.com/watch?v=qW7MJ3ZYvVw&feature=youtu.be

  This video is unavailable
  This video contains content from International Olympic Committee, who has blocked it on copyright grounds.

  Dem är snabba, dem asen.

  SvaraRadera
 10. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  Svensk teknik till syrisk opposition

  Publicerad 2012-08-31 18:01
  http://www.dn.se/nyheter/varlden/svensk-teknik-till-syrisk-opposition

  Varför involverar sig Sverige i detta krig?
  Syriska armén hotar inte Snenska gränser.

  SvaraRadera

Kommentera gärna, men använd någon form av namn, eftersom det är svårt att svara anonyma.