måndag 21 november 2011

"Bunta ihop dom och slå ihjäl dom"

Texten är skriven av Yngve Gamlin och Beppe Wolgers

När Lars Ekborg i sin monolog från 70-talet säger att, "kärringar över 40 är så ful att det bara är att bunta ihop dom och slå ihjäl dom", följt av att "grannens kärring är så ful att när hon går in i vebon, så går sågbocken ut", vet vi att han inte menar allvar. I stort sett alla skall helt urskiljningslöst "buntas ihop och slås ihjäl". Publiken skrattar och har trevligt. Undertonen i monologen är dock att Ekborg driver med den intolerante. Ändå skulle förmodligen den vara omöjlig att uppföra idag, eftersom både "lappar" och "hottentotter" skall "buntas ihop och slås ihjäl". Den skulle fördömas av samma PK-elit som idag hyllar Turteaterns uppsättning av SCUM-manifestet och tycker att denna har just humor och ironi.
Precis som de flesta andra anser jag att Turteatern får sätta upp vilket stycke de vill. Det finns ingen nedre gräns för hur dålig och osmaklig kultur får vara. Precis som de flesta andra vänder jag mig emot att politisk teater skall finansieras med skattemedel och framför allt mot att den skall visas för gymnasieungdomar. Tack och lov har uppmärksamheten gjort att ingen skola vågar sig på anta erbjudandet.
Valerie Solana menar allvar med sin uppmaning att "män skall buntas ihop och slås ihjäl". Det finns ingen kritik mot intolerans inom feminismen i denna uppmaning.
Fördelen med uppsättningen och den reservationslösa hyllningen från en kvinnlig kulturelit, gör att många lockats fram ur sina gömslen och öppet visat sin radikalfeministiska nuna.
Tack och lov finns den en och annan som vågar gå mot strömmen, som SVD:s ledarskribent Maria Ludvigsson.
Hur känslig radikalfeminismen är för kritik är den löjliga polisanmälan mot bloggkollegan Medborgarperspektiv. Tala om "prinsessan på ärten"! Alla som LÄST bloggen förstår att det inte finns mer allvar bakom det "hotet", än att "kärringar över 40 skall buntas ihop och slås ihjäl". Sedan kan man lyckas olika bra med att vända något emot den intolerante. Det är också lite beklämmande att att en del "jämställister" bland bloggarna helt plötsligt blir väldigt PK och måste ta avstånd från det Medborgarperspektiv skrivit och sedan ytterligare förtydligat. Enda nackdelen som jag ser det är att Turteatern fick oförtjänt publicitet och feministmafian fick en ursäkt för att få skriva nya hyllingtexter till teatern och manifestet. Man kunde också på nytt få skrika "NÄTHAT, NÄTHAT, NÄTHAT......."
Tack och lov kan vi män tala för vår sak, det kan inte vargen

2 kommentarer:

  1. Anders Breivik och Valerie Solanas är väl lika extrema våldsdyrkare båda två, men det är lite märkligt att Solanas budskap sprids på kultursidan i Sveriges största kvällstidning.

    SvaraRadera
  2. Marcus Johansson1 december 2011 19:44

    Även om detta SCUM-manifest (som skrevs av en psykiskt sjuk våldsverkare som sköt Andy Warhol) tolkas av Turteatern på ett annat sätt än vad som avsågs av författaren, så är den underliggande meningen vidrig. Uppenbart är det också att många av de som gillar manifestet gör det just för råheten (det är där "humorn" kommer in i bilden). Råheten får normala människor att reagera med ett illamående i s f med skratt och medhåll.

    I SVT säger Andrea Edwards att om man inte ser kvinnorna som offer och inte delar feministernas syn på verkligheten så kan man ta illa upp på föreställningen. Hur kan man då TVINGA unga människor att bli utsatta för dessa påhopp ("uppfriskande diskriminering" som någon elak individ kallade det). 

    SvaraRadera

Kommentera gärna, men använd någon form av namn, eftersom det är svårt att svara anonyma.