måndag 9 juni 2014

"Kejsaren är naken"!

Nato i Libyen

"Kejsaren är naken"! Det var ett barn som vågade säga det uppenbara. Nu är jag iofs pensionär, men för mig är sanningen lika uppenbar när det gäller Nato. När Warzawapakten upplöstes 1992 var Nato hotat. Det fanns ingen fiende längre som motiverade dess existens och har inte funnits sedan dess. Men Nato är "big business", framför allt för USA. Därför startade man trots löften till Gorbatjov och utvidning österut för att visa sin makt över ett försvagat Ryssland.
Detta räckte dock inte, utan man måste hitta hot och man måste hitta krig. Tämligen försvarslösa länder som Afghanistan, Irak och Libyen har varit tacksamma objekt. Säkerligen kliar det i fingrarna att få bomba i Syrien också.
Dessa krig har dock inte varit tillräckliga från de ekonomiska och politiska intressena bakom Nato. Det gällde att få Europa att känna sig hotat och börja investera i krigsmaterial. Skrämma eller muta ytterligare länder att gå med i Nato.
EU var naturligtvis med på noterna. Eastern Partnership drogs igång på initiativ av bl a Carl Bildt. Målsättningen var förstås att reta den ryska björnen och skapa en tillräckligt skrämmande fiende. Detta underbyggdes av en mediekampanj för att underblåsa och väcka till liv gammalt rysshat och ryss skräck.
Det är märkligt att inte fler ser att Kejsaren är naken.

2 kommentarer:

 1. Ja det är helt otroligt att se hur människor som har genomskådat andra agendor som våra styranden använder mot oss (feminismen, det ekonomiska systemet etc) är totalt blinda när det kommer till geopolitiken. De förstår att allt vi ser i media är en bluff när det gäller det andra men så fort det kommer till detta, situationen i Ukraina etc tror de blint på media igen. Jag försöker inte utmåla endera sidan i dessa konflikter som "god" eller "ond", utan konstaterar bara att folk är totalt blinda på vissa områden medan de ser klart på andra. Det verkar vara väldigt svårt för människor att ta in att världen är så pass rutten som den är, det är min enda förklaring till beteendet, för har man genomskådat en av agendorna och sett hur mycket lögner som kommer genom media och politiker vad gäller den förstår jag inte hur man INTE kan tänka sig att det skulle vara samma sak vad gäller de andra. Men tydligen...

  Det är skönt att se att det finns fler därute som ser igenom.
  /P

  SvaraRadera
 2. Mer rätt än så kan väl ingen analys bli. Toppen! Eminent!

  /Skvitt

  SvaraRadera

Kommentera gärna, men använd någon form av namn, eftersom det är svårt att svara anonyma.