lördag 2 juni 2012

Man bör vara avvaktande till rapporteringen från Syrien

Massakern i Houla kan inte försvaras, men vem tjänade på den?

Aftonbladets Anders Lindberg har inte haft många rätt i sina ledarstick om Libyen och Syrien. Mycket sällan för han sina anklagelser i bevis. Precis som i fallet med Libyen är rapporteringen ensidig och det regimen säger avfärdas alltid som lögn. Vis av vad som hände i Libyen och där Gaddafi i stort sett ansågs som en galen byfåne av gammalmedia, bör man förhålla sig väldigt avvaktande när det gäller rapporteringen från Syrien. Vad är sanning och vad är propaganda?
I Libyen visade det sig att handla om 90% propaganda och 10% sanning. Sanningen kröp i de flesta fall fram efteråt. Det som framför allt kom fram var att det var byfånen Gaddafi som talat sanning och det var rebellerna med hjälp av Nato och FN, som ljugit.
Jag har tidigare skrivit att jag inte är lika insatt i Syrien-problematiken, som i Libyen. Men erfarenheten från Libyen gör att jag drar öronen åt mig och ifrågasätter det jag läser i gammalmedia. Precis som i Libyen är rapporteringen väldigt ensidig och Assad framställs som mördare.
Massakern i Houla är fruktansvärd och kan inte försvaras, men har vi verkligen sett bevis på att det var regimen som utfört den? Jag har inte sett några andra bevis än påståenden. Västvärldens version är att det var regeringsstyrkor som förra fredagen anföll Houla, utanför Homs, med artillerield och stridsvagnsgranater. Enligt vittnen gick sedan medlemmar i den regimtrogna Shabiha-milisen in i byn och dödade människor. De sköt dem på nära håll eller hackade ihjäl dem. Vi får veta att regimen nekar till all inblandning.
Letar man på andra håll hittar man att det var regimtrogna som dödades. Enligt Movallsbloggen vat åtminstone en del av de dödade kristna
"Fides är de Italiensk-Romerskkatolska missionärernas nyhetsbyrå och de pekar på det faktum att Houla massakerns förövare, högerextremister, Al Qaida eller salafister, vilka de nu var; kom in och började mörda armeniska kristna och romerska katoliker, Fransiscaner och en del andra"
Den syriska regeringen har tillsatt en egen utredning, som naturligtvis inte är mera objektiv än den oppositionen försett väst med. Deras version är att de dödade var fredliga medborgare, som inte ville deltaga i kriget mot regimen. Ett referat till rapporten hittar den intresserade på NSNB.
Globalresearch har följande rapport.
Frågan man måste ställa sig, är vems syfte massakern tjänar? Vilken fördel har regeringen? Vilken fördel har den beväpnade oppositionen? Till vem väger vågskålen över? Hur kommer det sig att det alltid händer något när FN har något på gång? Jag har inte svaren, men frågorna måste ställas, eftersom vi inte kan lita på vad våra gammalmedier rapporterar. 

5 kommentarer:

 1. Det är enkelt som jag sagt tidigare, ge dig iväg till Södertälje och tala med båda sidor om saken så får du veta sanningen. Den uppenbara sanningen är att de kristna kommer att slaktas om Assad faller, exakt som i Egypten.

  En sak som någon nämnt på den här bloggen eller någon annan är det faktum att rebellernas ledare kan sitta i London och varje dag tala om exakt hur många som regeringsstyrkorna dödat.

  Det är samma rebeller som verkade i Libyen som nu verkar i Syrien. De hade aldrig några problem med att döda civila i Libyen.

  En sak är säker det ligger en hund i graven.
  Allemand

  SvaraRadera
 2. Vad skulle Assad tjäna på att döda civila? Vad skulle rebellerna tjäna på att döda civila, jo intervention från FN och samma hjälp som i Libyen.

  Att den här Lindberg på aftonslaskan inte förstår bättre är enkelt förklarat han kallar sig journalist och tror att han är någon slags guru. I verkligheten är han feg och förmodligen väldigt rädd om sin ställning bland vindrickande Södermalmsbor.
  Allemand

  SvaraRadera
 3. Alternativ förklaringsmodell till Killary's förtjusning för regimbyte i Syrien.
  The Obama, Bush, Clinton PIPELINE WARS!
  http://www.youtube.com/watch?v=NNQM7I0rVfM

  http://en.wikipedia.org/wiki/Balochistan
  Iran, Pakistan (angripet), Afganistan (angripet)
  Plausibelt.

  Syrien i fokus under Clintonbesök
  http://www.svd.se/nyheter/utrikes/losning-pa-syrienkrisen-assad-lamnar-landet_7251425.svd
  USA diskuterar med Ryssland om en lösning på inbördeskriget i Syrien som går ut på att dess president Bashar al-Assad lämnar landet. Det sade den amerikanska utrikesministern Hillary Clinton i Stockholm på söndagen.

  Full Sverigedag för euforisk Clinton
  http://www.dn.se/nyheter/sverige/usas-utrikesminister-traffar-reinfeldt

  En utrikespolitisk rockstjärna virvlade genom Stockholm. Under ett intensivt dygn – med helikoptrar hovrande över huvudet – avhandlade Hillary Clinton Syrien, Afghanistan, eurokrisen, global uppvärmning och nätfrihet.


  Samtidigt flera Israelnyheter:

  ”Bosättarna på Västbanken är Israels verkliga fiender”
  Avraham Burg var talman i knesset (det israe­liska parlamentet) 1999–2003 och är före detta ordförande för Jewish Agency och World Zionist Organization.
  http://www.dn.se/debatt/bosattarna-pa-vastbanken-ar-israels-verkliga-fiender

  Israeliska u-båtar kan kärnvapenbestyckas
  Lasse Mannheimer
  http://www.dn.se/nyheter/varlden/israeliska-u-batar-kan-karnvapenbestyckas

  http://en.wikipedia.org/wiki/UAV
  Israel pioneered the use of UAVs for real-time surveillance, electronic warfare and decoys.The images and radar decoying provided by these UAVs helped Israel to completely neutralize the Syrian air defenses at the start of the 1982 Lebanon War, resulting in no pilots downed.

  Knepigt det här,
  Allemand kanske får Lindbergkänning iom den här artikeln.

  Deliberate media propaganda
  The media now knows that "militant" is a term of official propaganda, yet still use it for America's drone victims
  By Glenn Greenwald
  http://www.salon.com/2012/06/02/deliberate_media_propaganda/singleton/

  Suck. Al-assad dödar små bäbisar med basebollträ och sedan våldtar han modern samtidigt som han yxar fadern i huvudet. mmm kan nog bli rubriksättare på msm.

  SvaraRadera
 4. Idag
  15 döda i drönarattack i Pakistan
  http://www.expressen.se/nyheter/15-doda-i-dronarattack-i-pakistan/


  Nu kan ju detta likväl vara propaganda åt andra hållet,
  rösten förtjänar ändå att bli hörd. T.ex. att "rebellerna" tränats i incerlik Natobas i Turkiet är konfirmerat av Sibel Edmunds http://www.presstv.ir/detail/214641.html så lite koll verkar Syriangirl ha.

  108Morris108 följde även Libyeninvasionen.

  Syrian Girl - What Syria Should Do
  http://www.youtube.com/watch?v=hk1sLqfWdVw

  OBS Video på döda barn, fruktansvärda bilder, VARNING
  Syrian Houla Massacres: Divide & Conquer Strategy Exposed
  http://www.youtube.com/watch?v=ngUJsfr5rrA

  SvaraRadera
 5. Allt man hört efter massakern säger att det var alawiter som dödades och jag börjar undra om den gode Webster Tarpley inte blandade ihop saker och ting här. Fides har skrivit om mord på kristna, för det mördas ju massor av människor, inte bara vid de här massakrerna men jag har inte hittat något på Fides om att sådana fanns med bland mordoffren i Houla. Dock, namnet på en av byarna, som Al-Ja'afari (Syriens FN-sändebud) nämner, Shomaria, kan dock tyda på att även kristna fick sätta livet till i massakern. Men jag är inte alls så säker på den saken, mindre säker idag än när jag skrev mitt inlägg om saken. Byns namn kan vara helt frikopplad från "Maria".

  Men, kristna råkar illa ut har mördats alltså, och från Irak, där de kunde leva tämligen utan problem pga sin tro, har ju de flesta flytt, bl.a. till Syrien.

  SvaraRadera

Kommentera gärna, men använd någon form av namn, eftersom det är svårt att svara anonyma.