onsdag 2 maj 2012

Vad är en folkstorm?


Vad är en folkstorm? Jo, det har Aftonbladet informerat oss om. Det är när 70 personer kommenterar på Carola Häggqvist blogg. Folkstormen består också i att lika många är positiva som negativa. Bloggen handlar om att Carola har låtit sin lilla fosterdotter, 3-åriga Zoe, få löshår med flätade afrolockar. För liksom späda på det hemska i detta, uttalar sig psykologen Eva Rusz, 55, som reagerar kraftfullt:
"– Jag kan inte minnas när jag var så arg senast. Det kan inte vara vettigt att en mamma till en treårig nyss adopterad dotter ska modellera om dottern, säger hon."
Hon tycker detta är ett övergrepp mot ett nyadopterat barn. Jag vet inget om Eva Rusz, förutom att hon anser sig vara relationsexpert. Om hon sagt det AB säger att hon sagt, ger jag inte många korvören för detta. Lika lite som jag ger några korvören för AB:s rubriksättning, även om den lurade mig att läsa artikeln.
Jag följer normalt inte skvallerpressen och inte Carola, men på något sätt vill man förstöra hennes mammalycka med kvalificerat skitprat. Jag är ingen expert på afrokultur och afrohår, men det finns en hel del kloka inlägg i bloggen. För mig verkar det som om Eva Rusz inte har en aning om vad hon pratar om.
Det kanske vore bättre både AB och Eva Rusz ägnade kraft åt barn som verkligen far eller farit illa.

5 kommentarer:

 1. Det vore bättre om de lade ner hela tidningen, pronto.
  Allemand

  SvaraRadera
  Svar
  1. Journalistiskt ja, men vad skall vi då reta oss på:-)

   Radera
 2. Har fortfarande hela riksdagshuset fullt med folk som jag kan reta mig på. Det räcker med 149 knapptryckare som gör som chefen bestämt.
  Allemand ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har en poäng där. Lägg till alla som sitter i landsting eller i kommuner.....

   Radera
 3. April Hilton håller sig med en minihund som en "Tjusig"accessoire.
  Vi får ta vad vi får när vi föder barn och älska dem som de är.En köpt docka kan man sätta korkskruvslockar på om hon inte riktigt uppfyller förväntningar som ställts på henne.
  Tala om hur man skapar en neurotisk docka i vardande!!!

  SvaraRadera

Kommentera gärna, men använd någon form av namn, eftersom det är svårt att svara anonyma.