torsdag 20 december 2012

Internetgerilla och internet terror


Nu rör sig gammelvargen på en farlig väg, där det gäller att akta sig för att inte på en mina. Den alternativa vägen går över svag is. Bästa vore egentligen att vända tillbaka, ta en god bok och tända en brasa.
Jag läser idag om AB:s kulturchef Åsa Linderborg, som är förföljd av hat sedan tidningen granskat olika webbplatser, som man betecknar som rasistiska. Jag har inte läst artiklarna, jag läser inte de aktuella sajterna och jag försvarar inte de hotfulla och sexistiska mail och sms, som Linderborg har fått ta emot.
Jag skulle ändå drista mig till att säga, att som man bäddar får man ligga. Och då menar jag att det drabbar henne för att hon representerar "makten". Genom att gammalmedia och politiker i de etablerade partierna flyr debatten, skapas en "gerillarörelse", var politiska gren är Sverigedemokraterna. Precis som i "frihetsrörelsen" i Syrien, innehåller gerillan allehanda element, från vanligt folk till ganska otrevliga typer. För en del är Internet vapnet. Där finns allt från de som försöker att föra en vettig debatt till de som ägnar sig åt "nätterrorism".
Det som skrämmer mig är att PK-etablissemanget inte har förmåga att läsa av den frustration som finns ute i samhället. Detta ger sig bland annat uttryck i att man blandar ihop kritik mot invandringen med rasism. En julsång innehåller orden "tippe tippe tipp tapp" och illustrerar tomtenissar som smyger fram på tårna. Ibland får jag känslan av det det är en illustration av vad man vill att det svenska folket skall göra.
Varje litet "tippe, tippe, tipp, tapp" ger nya röster till Sverigedemokraterna och nya gerillakrigare.
Om nu upploppen i Göteborg till viss del är hedersrelaterade, så prata eller skriv om det. Förklara skillnader mellan kulturer.
Berätta att Zenidine Zidane tog en utvisning i VM-finalen när Marco Materazzi kallade hans syster för en hora. Berätta att det inte var så länge sedan även svenska grabbar försvarade sina systrars heder med knytnävarna.
När Helsingborgs Dagblads kulturchef Gunnar Bergdahl skriver:
"Han (Erik Almqvist SD) har nu tydligen läst HD:s kultursida och vill föra fram sin främlingsfientliga propaganda om hur 'massinvandringen' förstör 'hans land'. Det kan han glömma. Den icke upplösta normen är nämligen att bekämpa främlingsfientlighet och rasism".
Bergdahl är ett bra exempel på inställningen hos PK-media. Undvik debatten, precis som statsminister Fredrik Reinfeldt. "Om jag blundar tillräckligt hårt, tillräckligt länge, är nog det "hemska" borta när jag tittar igen. Istället får det "hemska" näring och växer sig starkare.
Om man inte ser problemen och tar dem allvar kommer Sverigedemokraterna att vara det tredje största partiet med marginal 2014. Att kalla deras anhängare för SD-pöbel är inte speciellt fruktsamt, tvärtom.
Att i dagens klimat, som Centerpartiet, föreslå fri invandring, gör inte saken bättre.

För att undvika alla beskyllningar om rasism, vill jag berätta att jag är gift med en kvinna med annan hudfärg och annan religion. Vi respekterar skillnaderna i tro och kultur. I hennes hemland är det deras sätt att leva och deras lagar som gäller, i Sverige är det våra.
Om man tror på det man säger, ta debatten, för fram argumenten. Om det finns brister, erkänn det. Framför allt sluta vara så förbannat PK!!

9 kommentarer:

 1. Vet du om hon polisanmält hoten?
  Är rädd för att detta i längden kan leda till att anonymiteten förbjuds, mkt pekar på det inte enbart ABs "kampanjer". / Lindsay

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag utgår från att det är polisanmält med tanke hur allvarligt man tagit på hoten, även om det är lite motsägelsefullt när hon inte tror att de som hotar utgör hotet.

   Radera
 2. Tittar just nu på Linderborg på morgon-tv. Om det är sant det som hon påstår så är det för jävligt!

  Men ändå är det något som gnager i mig med tanke på hur extremt mesiga de två som pratade med henne. Inga följdfrågor på någonting samtidigt som hon drar in sin son i det hela och nästan lyckas klämma fram en tår när hon berättade att hon sagt till honom att de kanske inte kan bo tillsammans mer. Ungefär det som drabbar pappor i vårdnadstvister med andra ord, precis det som hennes lilla ideologi arbetar hårt för...

  Inga frågor om vad hon själv skriver som är samma sak som det hon anklagar andra för, inga frågor om favorithatobjekten män... Det skulle faktiskt vara klädsamt om det kom några tuffa frågor om sådant i detta också. För jag är övertygad om att de skribenter som inte sprider så mycket dynga som just Linderborg gör inte heller får så mycket skit. Och det har inte med att göra att man inte ska få skriva tuffa/jobbiga saker utan mer om HUR man gör det för när du har en rikstäckande tidning att sprida dyngan i så får det tyvärr stort genomslag. Hon lyckade även få in ordet "vänsterintellektuella" och antagligen så räknar hon sig själv till dem. Bara som ett exempel på hennes arbete:
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3718&artikel=5360170

  SvaraRadera
 3. Det finns ingen debatt att ta. Knäppgökarna anser att allt, från arbetslösheten till vädret, är utlänningarnas fel. Varför ska man ta en debatt om detta?

  Vad vi lider av idag är spekulationsekonomin. Den drabbar oss alla, men den är fan ta mig inte invandrarnas fel. De politiska besluten togs av väletablerade infödda politiker medan vi infödda medborgare tittade åt ett annat håll. Det är den debatten som måste tas. Samt inte minst debatten om hur vi ska komma ur skiten.

  SvaraRadera
 4. Jan Wiklund:
  ja visst är det så, du har säkert 100% rätt, det finns garanterat ingen annan anledning till att ca 10% i dagsläget vill rösta på SD, det är bara knäppgökar som gör det. Lågpannade idioter som inte kan läsa eller skriva och endast förstår enstaviga instruktioner. Blinda och döva är de säkert också...

  En fråga, din metod har nu testats under ett par år, har det funkat bra tycker du?

  SvaraRadera
 5. Man gör ett fundamentalt fel när man tror att det bara är knäppgökar som sympatiserar med SD. Jag känner t ex en professor och en företagsledare som gör det

  SvaraRadera
 6. Hmm, för säkerhets skull så vill jag förtydliga att det var rätt mycket ironi inblandat... Så ingen missförstår alltså.

  SvaraRadera
 7. Du resonerar normalfuntat. Det behövs ett alternativ till SD som inte är grundat på rasism.

  SvaraRadera

Kommentera gärna, men använd någon form av namn, eftersom det är svårt att svara anonyma.