måndag 18 april 2011

Irmeli Krans gillar inte Flashback och inte Assange

Irmeli Krans

Polisen Irmeli Krans gillar inte Flashback. Hon vill att Thomas Bodström skall komma hem och stänga forumet. Det kanske inte är så konstigt. Flashback kommer med avslöjanden som inte är så positiva för henne. Istället borde hon nog fundera på vad hon skriver på sin Facebook sida. Signaturen "whiteblack" på Flashback har läst hennes inlägg och hittat mer uppmärksammade saker än vad Expressen hittade i sitt "avslöjande" den 10 mars. Jag kommenterade denna artikel samma dag.
Det "whiteblack" nu har hittat är ännu mera anmärlningsvärt! Iremil Krans ropar skandal!! Hon gör det den 25 augusti. Anledningen är att Eva Finné beslutat lägga ner förundersökningen mot Julian Assange avseende Sofia Wilén. Hon hoppas att målsägarbidträdet Claes Borgström skall fixa till det hela. Vid denna tidpunkt har inte Irmeli Krans ännu avslutat sitt förhörsprotokoll med Sofia Wilén. Som en fotnot till förhörsprotokollet skriver Krans följande:
"Fredagen den 20 augusti 2010 höll jag förhör med målsägande Sofia Wilén i ärende 0201-K246314-10 på Klara närpolisstation.    Förhöret påbörjades kl.16.21 och avslutades kl.18.40. Därefter skrevs förhöret in i wordprogrammet i Durtvå. Förhöret skulle renskrivas nästkommande tjänstgöringsdag, måndagen den 23 augusti 2010. Detta var inte möjligt då jag nekades tillgång till förhöret jag hållit. Efter diverse brevväxling fick jag direktivet av handläggare Mats Gehlin att istället skapa och signera ett nytt förhör i DurTvå vilket gjordes torsdagen den 26 augusti med behövliga ändringar. Tyvärr daterades och tidsangavs det dokumentet med rättelsens tidpunkt eftersom detta sker med automatik i DurTvås system."

Vi kan också notera att Iremli Krnas får kritik för sitt tvittrande av Harald Ullman:
 2-3 december 2010 utspelar sig följande meningsutbyte mellan Irmel Krans och Harald Ullman Facebook:
-Irmeli Krans. Våldtäkt av mindre allvarlig art kallar advokaten det. Gubbtjuv!
-Harald Ullman: Det var svartsjuka och inte våldtäkt. Vänta får Du se.
-Irmeli: Harald, så oväntat att Du hakar på konspirationsteorierna...gäsp! O domstolen har långt ifrån dömt. Vederbörande är typ efterlyst...nu verkar han dock vara eftersökt av mååånga underrättelsetjänster. Vill INTE va i hans kläder.
-Harald Ullman: Irmeli, med tanke på Ditt jobb tycker jag att Du skulle ha integritet att avstå från statusraden ovanför. Och nu menar jag allvar. Medborgare måste lita på att polisen är neutral och objektiv utan förutfattade meningar.

Irmeli raljerar med Harald Ullman. Men Ullman har ju 100% rätt i det han säger!

Harald Ullman är inte vem som helst. Han är vice ordförande i City polisnämnd med (s) som partibeteckning. 

Nu för tiden har han dessutom en PR-byrå. Han har jobbat centralt i sossarna i årtionden och känner alla i partiet. 

(tack trenterx)

Signaturen "GoodwinStrwman" gör följande reflextion:
Ja, mot bakgrund av den frustration polisen och partikamraten Irmeli Krans (S) tycks uppvisa så kan man förstås inte utesluta att hon gör något med förhöret, så att Borgström (S) får ett bättre underlag för sin begäran om omprövning hos åklagare MN (?).

Rixstep har skrivit om ärendet på engelska

Johanne Hildebrand har fått utrymme i SVD att skriva opinionsartikel, utan att vara påläst för fem öre i ärendet. Naturligtvis är den kritisk mot Assange, som inte tar hand om Manning. Fattar hon inte att det vore att skriva under en dom mot Manning? Det är de amerikanska myndigheterna som skall bevisa en koppling mellan Manning och Assange

10 kommentarer:

 1. Bra skrivet men du behöver rätta lite det du klistrade in från förhörsprotokollet då en del bokstäver har försvunnit // whiteblack

  SvaraRadera
 2. Tack för värdefull information som förtydligar Irmeli´s roll i det hela.

  SvaraRadera
 3. Oldwolf, snyggt paketerat som vanligt.

  Hmm...kunde inte låta bli att posta denna charmiga video.
  http://www.youtube.com/watch?v=066rZIvPGzQ&feature=channel_video_title

  Hälsningar till Flashback

  SvaraRadera
 4. Godmorgon Oldwolf.
  Vackert att ta en OT-tillsägelse på Flashback för min skull. Både snällt och onödigt.
  Följer naturligtvis fortfarande fallet med intresse.

  SvaraRadera
 5. Hej igen. Jag är helt säker på att Publicistklubben hade en mejlkonversation med Irmeli Krans där hon var snar i svaret. Har sökt men inte hittat den i Flashbacktråden. Är detta borttaget är det fan illa. Någon som kan vidimera?

  SvaraRadera
 6. @worldcitizen

  Är inte medlem på FB, men sökt och funnit detta som jag tror du syftar på.

  https://www.flashback.org/sp28922277
  https://www.flashback.org/p28922277#p28922277

  https://www.flashback.org/sp29490353
  https://www.flashback.org/p29490353#p29490353

  PS. Kanske beror det på att jag inte är medlem (men läser väldigt flitigt på FB i stora tråden och den utbrutna #prataomdet-tråden) som jag har svårt att förstå att vissa - du med flera - blir avstängda samtidigt som andra får vara kvar!

  SvaraRadera
 7. Jag är en annan FB-läsare som ej har konto men följt Assangetråden extremt noga. Det är lite trist att fanatiska antifeminister försöker göra sig breda på tråden, när det finns så mycket berättigad kritik mot urartad pseudofeminism som är intressant nog utan rabiata kvinnohatares omvända prata-om-det. Hur som helst, en sak jag skulle skrivit om jag haft konto är att ungefär samtidigt som det kom fram att Troberg skulle förhöras så stod det på Nyheter24 att Rick Falkvinge hade förhörts. Det är ju logiskt eftersom han och Troberg var med vid samma middag. Men konstigt nog verkar ingen ha noterat denna uppgift på FB vad jag kan se.

  SvaraRadera
 8. @Anonym. Tack för det. Visar på attityd hos IK.
  Avstängningar har inte bara med Assangetråden att göra. Strikt regelrunk kan få den följden. Ska inte sabla ned moderatorer alltförmycket, i allmänhet gör de ett bra oavlönat arbete även om vi kan vara oense om vad som är ämne.

  @Anonym. Håller helt med, bl.a. mitt operation want vidaregräv på Investor rök som off topic men tusentals ton semiofftopicgnäll på kvinnor som tråden spammas med (håller visserligen med om kritiken) skymmer sikten.

  Uppgiften lär väl bli uppmärksammad nu.länk.
  http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/543643-falkvinge-kallas-till-polisforhor

  SvaraRadera
 9. Rick Falkvinges twitter om polisförhöret.
  :o RT@Falkvinge: I have now been called to give defence testimony i investigation of #Assange here in SE. That should be the missing puzzle piece for some.

  SvaraRadera
 10. testemony in investigation

  SvaraRadera

Kommentera gärna, men använd någon form av namn, eftersom det är svårt att svara anonyma.