torsdag 16 april 2015

Ukraina erkänner nazister som samarbetade med Hitler


- Det finns inga nazister i Ukraina, sa dåvarande utrikesministern Carl Bildt. Och den som bara följer vår gammalmedia kan luras att tro på honom.'
Nazister, neo-naziter, fascister eller ultra-nationalister, eller vad man nu kallar dem, har funnits i ledande ställningar ändå sedan statskuppen i Kiev i februari förra året. Och långt innan dess.
Ukraina har ett svart förflutet när det gäller nazismen. Under WW2 stred ukarinska nazister på Hitler sida. Namnet Stepan Bandera har lyfts fram som en nationalistisk hjälte i västra Ukraina. Hans rörelse kallades Banderas eller Banderites. Under WW2 organiserade de Ukrainian Waffen SS Galician, Nichtengall, and Roland Divisions. Tillsammans är de ansvariga för 500 000 människors död, främst polacker och judar. Utan tvekan handlade det om folkmord.
Det är alltså dessa massmördare, som tillsammans med OUN (Organization of Ukrainian Nationalists) nu av det ukrainska parlamentet, radan, erkänts som folkhjältar. (Jerusalem Post).
The Simon Wiesenthal Center är starka i sitt fördömande:
“In the same spirit the decision to honor local Nazi collaborators and grant them special benefits turns Hitler’s henchmen into heroes despite their active and zealous participation in the mass murder of innocent Jews. These attempts to rewrite history, which are prevalent throughout post-Communist Eastern Europe, can never erase the crimes committed by Nazi collaborators in these countries, and only proves that they clearly lack the Western values which they claim to have embraced upon their transition to democracy,”
Att det finns privata bataljoner som stridit mot separatisterna i Donbas, som är öppet nazistiska är också en sanning, som helst förtigs av gammelmedia. Svenske nazisten Mikael Skilt slåss t ex för Azov-balajonen.
Till detta kan läggas Right Sector, vars våldsamma agerande på Maidan möjliggjorde statskuppen. Efter denna har de i stort sett haft fria händer att agera hur de vill. Bland annat bär gruppen det direkta ansvaret för massakern i Odessa, där minst 40 personer brutalt mördades. 
En stor del av de dödande skotten på Maidan kom från byggnader kontrollerade av Right Sector. Vem eller vilka som låg bakom massakern är ännu inte utrett. Inte heller morden från Odessa är utredda.
Gruppens symbol är i svart och rött, samma som Bandera och hans mördare använde.
Right Sectors ledare heter  Dmytro Yarosh. 
Han är ledamot av Ukrainas parlament, radan,
 Yarosh har nyligen utnämts till rådgivare till överbefälhavaren Viktor Muzhenko.
Vi har alltså ett land i Europa, som hyllar nazismen och som utnämner företrädare för nazistiska åsikter till höga positioner. Detta land har ett oreserverat stöd av USA/EU/Nato.
Här hemma i ankdammen förfasas vi över Sverigedemokraterna, vilket väl närmast är att likna vid regeringpartierna i Ukraina.
Jag skrev för ett tag sedan en blogg, där jag undrade över varför regimen i Kiev undandrar sig all kritik för sitt agerande. "Varför ingen kritik mot regimen i Kiev?".
Förtigandet av nazism och ultranationalism är ytterligare ett exempel. 800 mille ska vi ge till Kiev. Stefan Löfven och Margot Wallström har varit i Kiev och givit sitt stöd till regimen
Expressens Niklas Svensson var där tillsammans med Löfvén, men kom inte längre än till huvudstadens exklusiva barer. Arbetet för att tvinga in oss i Nato är målmedvetet och drivs av gammelmedia, krönikörer och politiker.
Hyckleriet har tydligen inga gränser. Är det bara jag som känner obehag?
1 kommentar:

  1. Vad folk gärna glömmer om östra europa är att det under andra världskriget vimlade av nazister i alla dessa länder. Man glömmer ofta när man talar om Gulag osv att färre nazister tjänade av sitt straff i dem än vad det fanns nazister i östra europa. Man talar gärna om förtryck men glömmer bekvämt nog vad det var för lirare som förtrycktes. Nazisten är alltid kränkt, friheten kräver att nazisten alltid upplever sig som kränkt och förföljd.

    SvaraRadera

Kommentera gärna, men använd någon form av namn, eftersom det är svårt att svara anonyma.