lördag 18 april 2015

Dödslistan


Kan ni ens i tanken föreställa er att inrikesdepartemenetet öppnar en webbplats där allmänheten kan skicka in uppgifter om personer de anser vara rikets fiender? I princip handlar det om ALLA som är i opposition mot regeringen. Ett sanktionerat angiveri med andra ord.
Att inrikesdepartemenetet i Stockholm skulle öppna en sådan webbplats är tack och lov otänkbart. Vi har Researchgruppen, vilket är illa nog.
Nu är detta realitet i ett annat europeisk land, som gör anspråk på att leva upp till västerländska värderingar, vill bli medlem i EU och Nato.
Läsare av denna blogg förstår att det handlar om Ukraina och ni är dessutom, precis som jag, inte ett dugg förvånade över att det inte finns ett ord i vår gammalmedia. Inte ens efter mordet på journalisten Oles Buzina i Kiev för tre dagar sedan.
 Bilden till vänster visar Buzinas uppgifter på listan. De lades upp av en användare "404" två dagar innan mordet.
Dagen innan mördades före detta parlamentsledamoten Oleg Kalashnikov några dagar efter att "404" lagt upp honom på listan. Kalashnikov var ledamot av förre presidenten Viktor Yanukovychs parti, Party of Regions. Kalashnikov var dessutom en av arrangörerna av den senaste demontrationen utanför den amerikanska ambassaden i Kiev.
Samtidigt mördades en annan journalist i Kiev,
Sergey Sukhobo. En tredje journalist, Olga Moroz,  hittades död för två dagar sedan. Hon hade utsatts för fysiskt våld. Moroz arbetade med att avslöja korrupion inom regeringen,

En artikel om morden och listan finns att läsa i Aletho News. Där kan ni också läsa om länken mellan dödslistan och inrikesdepartementet.
Sedan oroligheterna startade förra året har 12 journalister dödats i Ukraina. Minst 15 radio- och TV-kanaler har förbjudits. All opposition är i princip förbjuden. Säkerhetspolisen går hårt fram och många människor sitter fängslade utan rättegång. Right Sector har fritt fram att misshandla och kränka oliktänkande.
En annan journalist Ruslan Kotsaba är fängslad för att han vägrade medverka i kriget mot sina landsmän i öst.
Varför är inte detta intressant för gammalmedia att skriva om? Passar det inte in i bilden om att allt ont i världen kommer från Putin? Allvarligt talat vet jag inte, men med pengar kan man fixa allt.
Surfade på en artikel i en blogg som heter FAIR. Den handlar om ryska och västerländska troll och hur lite som skrivits i media om de sistnämnda. Beror det på att gammalmedia är en del av denna trollarmé?
Wikileaks publicering av läckta mail från nöjesjätten Sony hur omfattande propaganda spelet är och vilka krafter som spelar med
USA har nu skickat soldater till Ukraina för att utbilda bl a nazisterna i Azov bataljonen. Kanada och UK följer naturligtvis efter pappa. En redan spänd situation blir inte mindre spänd av detta, tvärtom.
Jag kan höra krigstrummor och ljudet kommer inte från öster.http://sputniknews.com/europe/20150417/1021004753.html
http://nsnbc.me/2015/04/17/ukraine-and-americas-weaponising-of-ignorance/
https://niqnaq.wordpress.com/2015/04/17/enigmatic-stuff/
http://fortruss.blogspot.se/2015/04/ukrainian-insurgent-army-upa-claimed.html2 kommentarer:

 1. Det där hade jag inte uppmärksammat, men det sjukaste är att jag inte ens blir förvånad längre när det gäller Ukraina. Det är snart värre än Israel, det är en stat som kommer undan med precis vad som helst, medan politikerna och tidningarna låtsas som det regnar. Var är alla vilda spekulationer i media, var är de upprörda twittrarna från den svenska politiska eliten? I Ukraina är det helt i sin ordning att mörda journalister, oppositionella och obekväma, det höjer den svenska eliten inte ens på ögonen åt. Förbjuda politiska partier, TV-stationer och radiostationer är helt i sin ordning. Vilka får hålla på så? Ukraina har utvecklats till att bli en av de brutalaste diktaturerna i världen.

  För övrigt vill jag bara kommentera misstaget om researchgruppen lite. Man kan såklart tycka illa om researchgruppen, men man skall ALDRIG jämställa dem med en institutionell storhet, aldrig jämställa stat med en ideell organisation av individer. För det är andra krafter som arbetar hårt för att jämställa staten med individer och ideella organisationer, det tjänar bara de som vill att institutionen skall få samma rättigheter som individen, det är riktigt farligt. Researchgruppen kan publicera de uppgifter som kommer in till dem, de har inte alls samma resurser som en stat, inte samma rättigheter. Deras rättigheter är samma som dina och mina, de har tillskansat sig bättre möjligheter att publicera, men det är liksom allt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du uppfattade att jag jämförde det som händer i Ukraina med Researchgruppen, missförstod du mig. Sedan tror jag inte ett dugg på någon idelalitet hos RG. De får säkert bra betalt för sitt arbete.
   När det gäller diktaturer kan man åtminstone sträcka sig så långt att landet utvecklas till Europas enda diktatur

   Radera

Kommentera gärna, men använd någon form av namn, eftersom det är svårt att svara anonyma.