söndag 5 april 2015

2 000 000 skäl till att tacka nej till Nato


1 000 000 döda i Irak, 220 000 döda i Afganistan och 80 000 döda i Pakistan på grund av USA och dess allierades "war on terror". Siffrorna har tagits fram av tre politiskt oberoende fredsorganisationer, Physicians for Social Responsibility, Physicians for Global Survival, and International Physicians for the Prevention of Nuclear War. Hela deras rapport kan läsas här. Av rapporten framgå att dödsiffrorna är lågt räknade. Det kan röra sig om så mycket som 2 000 000 döda. Bland de döda finns inte bara de som direkt dött av bomber och granater, utan också de som indirekt dött till följd av svält, köld, brist på rent vatten osv. Till detta ska läggas alla som skadats eller befinner sig på flykt. Få människor i dessa länder är opåverkade av USA_alliansens anfallskrig.
I siffrorna ingår inte offren för Natos anfallskrig mot Libyen och proxy-kriget i Syrien. Inte heller de som dött i olika drönarattacker.
Man kanske kunde förvänta sig att dessa oerhört hemska siffror skulle få stort utrymme i västerländsk MSM, men det har i princip varit dödstyst. Detta är knappast ägnat att förvåna. Rapporten passar inte in i agendan om USA/Nato som försvarare av världsfreden och Ryssland som det stora hotet.
Som jag beskrev i mina förra blogg, "Dom kallar mig troll", har Nato och EU stadigt flyttat sina gränser österut. Man har nästan gått i militärisk takt.
Detta har naturligtvis inte gjorts av humanitära skäl, även om man gärna vill få oss att tro det. Länder som under överskådlig tid kommer att vara bidragstagare har införlivats att ekonomiska (billig arbetskraft) och militärstrategiska (Nato) skäl.
Det falska spelet hos Nato-vurmarna bland bloggare, journalister och krönikörer är att de kallar sig "försvarsexperter". Som sådana borde de se att Natos agerande uppfattas som ett hot av Ryssland. 200 mil gemensam gräns och en flottbas på Krim, där det i Ukraina genomförs en statskupp med öppet stöd av USA/EU/Nato, där 5 miljarder satsats bl a på att anpassa Ukrainas försvar till Nato.
Den ensidiga och tillrättalagda bild vi får av Ryssland och kriget i Ukraina är sådan som man kunde förvänta sig i den värsta diktatur och därför är den extra farlig. De flesta människor är passiva mottagare av information och de tror på den information man får i vad man tror är trovärdiga medier. Den som skrapar på ytan finner snart att vår västerländska media inte är ett dugg bättre än den i t ex Ryssland. Har vi läst något om att alla regimkritiska nyhetsmedier har stängts i Ukraina? Naturligtvis inte. Hur mycket skrevs det om massakern i Odessa där 40 personer mördades? Jag tror de flesta
svenskar inte ens hört talas om detta. Det var inget "je suis" då inte. Brottet är fortfarande inte utrett av ukrainska myndigheter.
Ryssland är långt i från ett perfekt land och vilket är det? Det är inte heller för att jag är någon ryssälskare, som jag bloggar och tweetar som jag gör. Putin är lika lite min idol som Gaddafi var det.
Som journalist av den gamla skolan reagerar jag på falsk och ensidig journalistik. Precis som jag reagerar på direkta lögner och undanhållande av fakta. Framför allt när det görs med syfta att få in oss i en krigsmakt, som sedan WW2 inte försvarat ett enda medlemsland, men bedrivit anfallskrig mot suveräna stater som Jugoslavien, Libyen, Afganistans och Irak.
Jag har 2 000 000 skäl att tacka nej till Nato. Hur är det med dig kära läsare?

Tidigare bloggar i samma ämne:
Dom kallar mig troll
Krims frigörelse följde internationella regler
Varför ingen kritik mot regimen i Kiev?
Massakern på Maidan var false flag

 .

2 kommentarer:

  1. De som kräver att vi skall bestycka Gotland bör omedelbart skiljas från sin tjänst. De är nämligen enbart agenter för NATO. Ur svensk strategisk synpunkt är Gotland inte viktigt. Men det är oerhört strategiskt viktigt för NATO och för deras skydd och supply line vid anfall via baltikum. De som pläderar för bestyckning av Gotland går därmed främmande makts ärenden och är agenter.

    SvaraRadera
  2. Man kan ju också hävda att ett värnpliktsförsvars kommande uppgift bla är att freda Gotland från att kunna utnyttjas av NATO. Är det inte besatt kan några få korrupta tjänstemän låta NATO etablera sig där. NATO-motståndare bör inte ge Usa-kramarna draghjälp genom att kunna utpekas som svaga.

    SvaraRadera

Kommentera gärna, men använd någon form av namn, eftersom det är svårt att svara anonyma.