torsdag 25 december 2014

"Den missunnsamme bonden"

När det gäller det ekonomiska kriget mot Ryssland kommer jag oundvikligen att tänka om historien om den missunnsamma bonden.
En dag när bonden var ute och vandrade på sina åkrar fick han se en flaska ligga i dikeskanten. Den var smutsig av lera. Bonden tog upp flaskan och torkade den ren. Då kom en ande ut ur flaskan.
- Tack för att du befriade mig, sa anden. Som tack ska du få önska dig vad du vill. Men för allt du önskar det kommer din granne att få dubbelt.
Bonden kliade sig på hakan och funderade länge, sedan sa han till anden:
- Stick ut ett öga på mig!

Detta är precis vad som händer just nu. USA och EU:s sanktioner börjar kännas i Ryssland och för det ryska folket, men det känns också inom EU. USA har i vanlig ordning lagt all börda på sina allierade.
De svenska mjölkbönderna får känna av det i januari. Då minskas priset på deras mjölk med 19,5 öre per liter. En anledning till detta är att den europeiska ostmarknaden har kollapsat på grund av importstoppet från Ryssland. Även finsk mjölkproduktion har drabbats hårt där 26% av produktionen i form av förädlade produkter exporterades till Ryssland innan importstoppet infördes.
17% av danska företag sade sig påverkas av det ryska importstoppet.(NewsÖresund). Frukt och grönsaksproducenterna i sydeuropa fick statligt stöd för att kompensera förlusterna. Polen sålde frukt och grönsaker för £339 miljoner till Ryssland. I England räknar man med att äppleodlare kommer att gå i konkurs. (Express)
Men det är väl så att lite spill får man räkna med i kampen för att fälla björnen i Kreml.

Väljer sina vänner
I kampen väljer man sina vänner. Senaste attacken är genom sänkningen av oljepriset, som genomförs av Saudiarabien, förmodligen med stöd från sin främste allierade USA. Eftersom Ryssland är en av världens största exportörer slår detta naturligtvis hårt mot landet. Man har helt enkelt inte lika mycket kontanter i fickorna, som de överrika shejkerna i Saudi. Nu drabbar naturligtvis inte detta bara Ryssland, utan även t ex Iran, Venezuela och Nigeria. Att det drabbar Venezuela passar onaturtligtvis USA som handen i handsken. Det är nästa ställe CIA vill genomföra en statskupp och kanske få till ett inbördeskrig.
Även Norge drabbas naturligtvis och det finns risk för en ökad arbetslöshet, vilket i sin tur påverkar den svenska arbetsmarknaden och gränshandeln.
Men lite spill får man räkna med!
USA:s allierade Saudiarabien är en diktatur, som precis som ISIS halshugger folk. Landet är moder till den fundamentaliska Wahhabi ideologin. Det är ur denna rörelser som Al Queda, ISIS, Al Shabab, Al Nustra och Boko Haram växt fram. Dessa terrororganisationer finansieras av Saudiarabien, som också bidrar till finansieringen av rekrytering av nya medlemmar. 
Samma journalister, analytiker och experter, som just nu runkar till Rysslands problem, hyllar USA/Nato som Gud fader allsmäktig, är tysta om allt som motsäger deras teori om Putin som Hitler eller Sauron, Kreml som Mordor. Tysta om dödandet av oskyldiga civila i östra Ukraina och livsmedels- och ekonomisk bojkott som hotar att svälta äldre, kvinnor och barn. 
Gud hjälp oss att vi slipper bli medlemmar i Nato, som bara är en del av USA:s europeiska krigsmaskin, som varit med och skapat krig och konflikter nonstop sedan 2:a världskriget och nu på alla sätt försöker provocera fram ett tredje.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentera gärna, men använd någon form av namn, eftersom det är svårt att svara anonyma.