tisdag 13 november 2012

Kwasten är ute och sopar igen

Christer van der Kwast

Gammelvargen trodde faktiskt att han skulle kunna ägna sig åt något annat än Cirkus Quick ett tag. Team Lambertz verkade ha tagit sitt förnuft till fånga och krupit tillbaka in i sina hålor efter försöken att försvara det som inte går att försvara. Då dyker plötsligt Christer van der Kwast upp och kräver i en artikel i Newsmill att Ordfront ska trycka om hela upplagan av "Fallet Quick - så skapas en seriemördare". Anledningen är att hans vapendragare Seppo Penttinen och Gubb Jan Stigson påstår sig ha hitta 100 fel i boken.
Gammelvargen har tidigare gått igenom felen och har redovisat detta i två separata artiklar: "Gubb Jan ifrågasätter Råstams bok" och "Seppos list".
De punkter Gubb-Jan beskriver är i princip bagateller, som på intet sätt förtar bokens budskap. För den som dessutom läst domar, resningsansökningarna och nedlagda åtal, blir allt ännu mera påtagligt. Föga förvånande finns alla Lambertz "överväldigande bevis" med bland punkterna, trots att de redan är punkterade.
Om man går till Penttinens listan, reagerar gammelvargen kraftig på, att i många av punkterna står ord mot ord. Det är en mycket ful taktik, eftersom Hannes Råstam inte kan försvara sig. Med andra ord blir det en trovärdighetsfråga. Penttinen försöker stärka sin version genom att ringa upp polisbekanta och anhöriga. Penttinen talar sanning, Råstam, Bergwall och Jan Olsson ljuger. När det inte finns möjligheter till kontroll, är det svårt att tro Penttinen på hans ord med tanke på hans roll i "Cirkus Quick". Detta inte minst efter att ha läst domar, resningsansökningar, Pelle Svensson, Johan Håkansson, Dan Larsson, Nils Wiklund, Jan Olsson, Lennart Lundmark med flera och vad Sture Bergwall själv skriver och säger.
Christer van der Kwasts inhopp är ett nytt försök att kasta tvivel över Hannes Råstam, Quicks oskuld och resningsprocesserna. Det är en partsinlaga. Granskarna har ett intresse att smutskasta. Kwasts artikel följer därför troget den taktik, som dragits upp av teamleadern.
Jag håller med Ordfronts förlagschef Pelle Andersson:
”Jag kan inte se att det ni framför som fel är av den betydelse att bokens bärande argumentation på något sätt skulle påverkas."
Detta gäller även om alla fel skulle finnas i boken skulle stämma. Nu gör de inte det och det Kwast framför är trams. Tyvärr kan det gå hem hos en del som inte är pålästa.
Nej, Christer van der Kwast, sopa rent framför egen dörr i stället och stäng den sedan omsorgsfullt.

4 kommentarer:

 1. Vad gör man inte för att rädda bakdelen på sig själv.

  En annan sak: Tittade in i Assange tråden en månad senare, samma personer ältar samma saker. Inget nytt där inte.
  Allemand

  SvaraRadera
 2. Kwasten är bara ett typexempel på hur maktfullkomlighet ser ut..

  Nja Allemand; Falkvinge har klargjort lite saker om initiala förloppet och viss ny info om SW, det vore även trevligt om du hjälpte till med att hålla tråden levande när det nu går lite trögt, tråden är en nagel i ögat på krafterna som verkar.
  Mvh/w

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan inte hjälpa till ett skvatt, vet bara vad jag läser. Däremot kan jag konstatera vad jag skrev ovan.

   Vägrar att logga in på FB p.g.a deras hjärndöda moderatorer. Det finns en som förtjänar beröm och det är Siegfrid, han fungerar som en moderator borde fungera. De trådar han håller i är de bästa på FB.

   Allemand

   Radera
 3. hej.följer fallet och försöker fördjupa mig i detta, vet du hur jag hittar resningsansökningarna, förundersökning och domarna på nätet?Har bara hittat C.Z resningsansökan.
  Förövrigt håller jag med dig i mycket du skriver och följer din blogg med stort intresse.

  MVH
  Thomas Skogman

  SvaraRadera

Kommentera gärna, men använd någon form av namn, eftersom det är svårt att svara anonyma.