söndag 20 augusti 2017

Anders Lindberg sviker sina läsare

ISIS kunde köra genom öknen i långa karavaner utan att koalitionen såg dom

Anders Lindberg, ledarskribent på Aftonbladet, påstår utan att rodna att ISIS håller på att utplånas i Syrien och Irak tack vare den USA ledda koalitionen där bl a Sverige ingår. "Terrorns tid är förbi". Vilken roll denna koalition spelat i Irak låter jag bli att kommentera, eftersom jag inte är tillräckligt påläst om den delen av konflikten. När det gäller Syrien anser jag mig dock ha en hel del på fötterna. Sanningen är att om inte Ryssland hade trätt in på arenan till försvar för landets lagliga regering, hade det sekulära landet idag varit muslimskt kalifat med sharialagar och utplånade minoriteter av kristna, druser, shia och alawiter.
Anders Lindberg

Medan USA-koalitionen bombade kameler och sanddynor, eller kom hem till basen med bomberna i behåll, avancerade ISIS genom öknen i långa karavaner med splitternya Toyotatruckar. Oljetransporterna från de ockuperade oljefälten till Turkiet fick pågå utan att störas. Palmyra mitt i öknen erövrades och det unika kulturarvet förstördes delvis. Allt med tyst medgivande från koalitionen.
Inte med ett ord nämner Lindberg att koalitionen befinner sig i Syrien i strid med internationella lagar och FN-stadgan. Syrien är en självständig, suverän stat med representation i FN. Landet hotar inte USA, EU eller sina grannländer med krig.
Ryssland, Iran och Hezbollah är däremot inbjudna av den syriska regimen för att bekämpa de av koalitionsländerna understödda terroristgrupperna i landet. Deras närvara är alltså legitimt och har stöd i internationella lagar. Koalitionen har trupper på marken i Syrien och upprättar baser. T o m norska trupper har befunnit sig på syrisk mark.
Titt som tätt genomför att koalitionen attacker med regeringsstyrkor och dess allierade. Detta skedde senast i går när koalitionen anföll syriska trupper som var i strid med ISIS. Man anfaller alltså trupper som försvarar sitt land mot invaderande legosoldater. Även Israels flygvapen anfaller regeringsstyrkor för att skydda terrorister.
Anders Lindberg ikläder sig den tvivelaktiga rollen som propagandist, som präglar vår MSM när han inte med ett ord nämner Rysslands avgörande roll i kampen mot terrorn
Lindberg har rest med propagandatåget ända sedan kriget i Libyen, som han förordade och hyllade. 2012 hade han åkt med till Syrien. "Vem betalar för desinformation"
Jag skrev redan då att man bör vara avvaktande till rapporteringen från Syrien och nämnde även i den artikeln Anders Lindberg. Precis som i Libyen förordade Lindberg 2012 att Nato skulle anfalla Syrien och beklagade Rysslands och Kinas veto i FN.
Som gammal mediaräv anser jag att Anders Lindberg är en av många som sviker sina läsare. En ledare behöver inte vara objektiv, men allt som står det ska vara sant och man ska belysa alla sidor för att läsaren ska kunna dra sina egna slutsatser.

1 kommentar:

  1. Goddag, jag är Josef Lewis. En ansedd, legitim och ackrediterad långivare. Vi ger ut lån av alla slag på ett mycket snabbt och enkelt sätt, Personligt lån, Billån, Hemlån, Studentlån, Företagslån, Uppfinningslån, Skuldkonsolidering. etc

    Få godkänd för ett företags eller personliga lån idag och få pengar inom samma ansökningsvecka. Dessa personliga lån kan godkännas oberoende av din kredit och det finns många glada kunder att säkerhetskopiera detta krav. Men du får inte bara det personliga lånet du behöver. du får den billigaste. Detta är vårt löfte: Vi garanterar Den lägsta kursen för alla lån med fria säkerheter.

    Vi strävar efter att lämna ett positivt hållbart intryck genom att överträffa förväntningarna hos mina kunder i allt jag gör. Vårt mål är att behandla dig med värdighet och respekt samtidigt som du tillhandahåller högsta kvalitetstjänsten i god tid. Ingen social trygghet Antal krävs och ingen kreditkontroll krävs, 100% garanterad. Vänligen svara omgående med hjälp av detaljerna nedan om du är intresserad av ett lån och vara fri från bedrägerier ..

    E-post: progresiveloan@yahoo.com
    WhatsApp: +16626183756


    SvaraRadera

Kommentera gärna, men använd någon form av namn, eftersom det är svårt att svara anonyma.