tisdag 29 augusti 2017

Patrik Oksanen, en pålitlig NATO-lobbyist

Patrik Oksanen
Patrik Oksanen är ledarskribent på "Hela Hälsingland". En ledarskribent är fri att skriva och tycka vad han vill så länge det följer tidningens policy. Enda kravet borde vara att det som skrivs ska vara sant. Om det dessutom är resonerande på ett sätt som gör att läsaren själv kan bilda sig en uppfattning är det ett plus. I den "grenen" var tidigare generationers ledarskribenter överlägsna dagens.
Oksanen ägnar en stor del av sin plattform till att skriva positiva artiklar om Nato och negativa om Ryssland. Det är han som sagt i sin fulla rätt att göra. Men han får samtidigt finna sig i att anses tillhöra en röst- och resursstark Nato-lobby, som innehåller ett stort antal ledarskribenter, andra journalister, krönikörer, politiker och opinionsbildare. Oksanen har iofs aldrig nekat till att han är del del av denna lobby. Han och de andra har dock betalt för att driva lobbyverksamheten.
Alla som har en annan åsikt än lobbyn, kallas för "Putin-troll" eller varför inte "Kreml-knäjycke".
Detta som ett svar på en ledare, där jag ifrågasatte Ukrainas säkerhetsråd som en trovärdig källa när det gällde den ryska militärövningen Zapad "Varning för höststormar när Zapad 17 blir rekordstor". När man använder uppgifter från Ukraina med dess rysshat, som en sanning, förtar det i mina ögon hela ledarens trovärdighet.
T ex kan man ju fråga sig hur Ryssland kunde veta att Georgien skulle anfalla Sydossetien den 7 augusti 2008 och därför samtidigt genomfört Zapad 08. (EU blames Georgia for starting the war). Eller hur kunde man veta att det skulle genomföras en statskupp i Kiev 2014 och därför höll sin Zapad-övning i anslutning till detta.
Ryssland kritiseras för att man inte tillåter internationella observatörer under övningen och att man delat upp den på många olika övningar för att komma under de 13000 soldater som krävs för att detta krävs. Det är möjligt att man förtjänar kritik, men det ger samtidigt en känsla av misstroende i det spända läge som råder just nu.
När jag förodar en dialog med Ryssland istället för provokationer och krigshets, svarade Oksanen:

Dialog...well, det är inte Sverige som bryter mot internationell rätt och annekterar landområden.
Jag frågade som svar på detta hur Sverige kunde bjuda in ett land som i skrivande stund bryter mot internaionella regler och FN-stadgan. Om twitter räckt till kunde jag lagt till annekterar och bygger baser.
Som väntat har Oksanen inte svarat på detta
Det är just att MSM inte ger oss en allsidig bild av vad som händer, som gör att vi är några som försöker förmedla även detta. Att USA och dess allierade bryter på internationella lagar och FN-stadgan i Syrien är det tyst om. Lika tyst som det var när Nato och Sverige bröt mot FN-resolutionen i Libyen.
Förklaringen är enkel. Det skulle störa opinionen när det gäller att ansluta Sverige till Nato.
Med 40 år i journalistyrket är jag besviken på dagens media. Att man kallar mig "Kremls knä-jycke" tar jag som en komplimang. Då är det nämligen slut på argumenten

2 kommentarer:

 1. Väldigt omoget och förväntat svar ju, men som du sa, de saknar argument och attackerar dig istället.

  SvaraRadera
 2. Goddag, jag är Josef Lewis. En ansedd, legitim och ackrediterad långivare. Vi ger ut lån av alla slag på ett mycket snabbt och enkelt sätt, Personligt lån, Billån, Hemlån, Studentlån, Företagslån, Uppfinningslån, Skuldkonsolidering. etc

  Få godkänd för ett företags eller personliga lån idag och få pengar inom samma ansökningsvecka. Dessa personliga lån kan godkännas oberoende av din kredit och det finns många glada kunder att säkerhetskopiera detta krav. Men du får inte bara det personliga lånet du behöver. du får den billigaste. Detta är vårt löfte: Vi garanterar Den lägsta kursen för alla lån med fria säkerheter.

  Vi strävar efter att lämna ett positivt hållbart intryck genom att överträffa förväntningarna hos mina kunder i allt jag gör. Vårt mål är att behandla dig med värdighet och respekt samtidigt som du tillhandahåller högsta kvalitetstjänsten i god tid. Ingen social trygghet Antal krävs och ingen kreditkontroll krävs, 100% garanterad. Vänligen svara omgående med hjälp av detaljerna nedan om du är intresserad av ett lån och vara fri från bedrägerier ..

  E-post: progresiveloan@yahoo.com
  WhatsApp: +16626183756


  SvaraRadera

Kommentera gärna, men använd någon form av namn, eftersom det är svårt att svara anonyma.