onsdag 12 april 2017

Trumps attack byggde på sociala media och indikationer


Donald Trump satt inte med något trumfkort när det gällde den förmenta "gasattacken" i Khan Sheikhoun. Han hade inte ens par i knektar. Det visar den rapport över händelsen som Vita Huset nu släppt som bevis på att Assad låg bakom och som utgjorde grund för Trumps missilattack på den syriska flygbasen, som dödade 9 civila, varav 4 barn.
Rapporten är egentligen en skrämmande läsningen, efter som den inte innehåller ett enda handfast bevis, utan bygger på uppgifter i sociala medier, "open source" och "pro opposition groups", samt indikationer
"Vår information tyder på att attacken utfördes av en Su-22 från syriska flygvapnet. Vår information tyder på att det fanns kemiska stridsmedel på Shayrats flygbas i slutet på mars och att man förberedde en attack." (Varför uppmärksammade man inte FN:s inspektörer om detta om man nu misstänkte det?)
Timmar efter attacken uppvisade massor med människor symptom av att blivit utsatta för kloringas.
"Open source-acconts" (sociala medier) postade rapporter om att offer hade svårt att andas och att de som kom i kontakt med dessa fick problem.
Sedan kommer filmer och rapporter från om att sjukhus börjar svärma över av offer för en sarin-gasattack. Detta följs av en "open source" rapport att att sjukhus angripits i en konventionell bombattack.
Det måste med andra ord ha varit två separata attacker. Först en med kloringas och sedan en med saringas. Att båda gaserna finns med i bilden bekräftas av de uppgifter från Läkare utan gränser, som tagit prover på skadade förda till Turkiet. Men det nämns bara en gasattack och visas bara en nedslagsplats på filmer och bilder.
Senare postade lokala läkare (Shajul Islam, som jag tidigare skrivit om) filmer på skadade, som visar symptom på att ha utsatts för nervgas.

Medicinsk personal skall ha haft skyddskläder, som använts hantering av sarin. Jag har hittat en bild på personal i riktiga skyddskläder. Den föreställer turkiska experter, som bär bort ett av offren. De måste ha anlänt många timmar senare från Turkiet och kan inte ha deltagit i den initiala hjälparbetet.
Vita Huset rapport hjälper inte till att skingra några frågetecken. Den innehåller också motsägelser utifrån vad jag läst tidigare. T ex att syriska flygvapent skulle ha förnekat att man utfört någon attack mot Khan Sheikhoun vid den aktuella tidpunkten. Det enda jag sett man förnekat är att man visste att det fanns kemiska stridsmedel i magasinen man bombade.
Om en sådan här rapport utgjorde grunden till att Donald Trump kastade oss till randen av WW3, då är världen illa ute. Det utgör definitvit inget bevis på att Assad har utfört ett anfall med kemiska vapen.
Hela Vita Husets rapport finns här:
"Dessclassified US Report"
Mina tidigare artiklar om händelsen
"Anklagelser utan bevis"
"Attacken var false flag"

2 kommentarer:

  1. Alla människors lika värde? Hur menar du? Har inte olika människor olika värde för varann? Eller menar du global kommunism? Till var och en efter behov?

    SvaraRadera
  2. Jag kan inte sa att jag skrivit något om människors värde

    SvaraRadera

Kommentera gärna, men använd någon form av namn, eftersom det är svårt att svara anonyma.