fredag 20 november 2015

Ukraina förser ISIS med vapen via Turkiet

Vid G20 mötet avslöjade Vladimir Putin att 40-talet länder på olika sätt bidrar till att försörja de olikja terrororganisationerna, som slått mot regimen i Syrien. ISIS är ju den mest omtalade och fruktade efter de terrordåd som nyligen genomförts. Al Quadas kusin Al Nusra är en annan stor och viktig aktör.
Putin var strategisk när han inte nämnde namn på några länder, utan i stället använda diplomati för att klippa av trådarna till terrorgrupperna.
Att Saudiarabien, Qatar, Turkiet och USA är terroristernas viktigaste allierade är uppenbart för alla som har förmågan att komma förbi den ensidiga falska rapporteringen i våra dominerande medier.
Nu kan Ukraina läggas till listan. Säkerhetspolisen i Kuwait har avslöjat en cell, som sysslat med att överföra vapen och pengar till ISIS. Bland annat har gruppen fungerat som mellanhand med att förmedla bärbara antiflygplans vapen (MANPADS) från Ukraina genom Turkiet till ISIS i Syrien.
6 personer har gripits och ytterligare 3 personer är efterlysta då de befinner sig utanför landet. Cellens deltagare kommer från olika länder. Huvudmannen är libanes, övrgia kommer från Egypten, Syrien och Kuwait, samt två personer från Australien med libanesiskt ursprung.
Kuwait har varit på alerten på ISIS sedan en självmordsbombare i juni genomförde ett sprängdåd mot en shiitisk moské i samband med eftermiddagsbönen.
7 personer har dömts till döden och ytterligare 8 till olika långa fängelsestraff för delaktighet i dådet. Fyra personer har också tidigare i år dömts till fängelse för att samla in pengar till ISIS. Tidigare i år förekom diskussioner i den amerikanska administrationen om att förse rebellerna med just MANPADS. Valde man omvägen genom sina allierade istället? (followthemoney)
(Al Arabiya)
Det förekommer också olika uppgifter om att Ukraina ska vara en viktig köpare av olja från ISIS. Rapporter finns också om att ISIS krigare från Tjetjenien flytt till Ukraina och numera ingår i nazi-bataljonen Azov.
Jag vill påstå att det som görs i Kuwait är minst lika viktigt som bomba i Syrien. Tar man bort växtens närig dör den.
Rysslands utsattes för sanktioner på en misstanke om att separatisterna i Donbass skjutet ner MH17.
Saudiarabien kan fortsätta bomba en annan suverän nation, stödja terrorister och bryta mot samtliga människorättigheter som finns i boken. Ingen pratar om sanktioner.Istället får man mer vapen av komisen USA att bomba med.

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Europas värsta rövarstat utan fungerande myndigheter med tömda militärförråd och den värsta korruptionen. Nej, inte förvånande, men våra politiker blunder. Carl Bildt är ju rådgivare till Porky:-)

      Radera

Kommentera gärna, men använd någon form av namn, eftersom det är svårt att svara anonyma.